精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
13.This year is a leap year.Leap years are years with 366days,instead of the usual 365.Leap years are necessary because the actual length of a year is 365.242days,not 365days,as commonly stated.Basically,leap years come every 4years,and most years that can be evenly(平均地) divided by 4have 366days.This extra day is added to the calendar on February 29th which is known as a leap day.Why leap is used here?Leap means jump.
However,there is one exception to the leap year rule about century years.Century years are only considered as leap years if they are evenly divided by 400.Therefore,1900was not a leap year,but 2000was a leap year.
A person who is born on February 29th may be called a"leapling"or a"leap year baby".In non-leap years,some leaplings celebrate(庆祝) their birthday on either February 28th or March 1st.In England and Wales or in Hong Kong,a person born on February 29th,1996,will have legally(法律上) reached 18years old on March 1st,2014.If he or she was born in the United States,Taiwan or New Zealand,his or her legally birthday will come a day earlier.
There is a popular custom in some countries that a woman may ask a man to marry her on February 29th.If the man refuses,he then has to give the woman money or buy her a dress.
Since leap days are special days,people nowadays want to do something different within the 24extra hours.Big jumps are the most popular ones.
Some salaried(领薪水的) workers want to get pay for their extra day's work.But in my opinion,if you know why there is a leap day,you will get the answer to this problem.

52.The next leap year isB.
A.2014                         
B.2016                       
C.2018
53.American boy Toby is a leapling.Next year he will probably to have his birthday party onA.
A.February 28th                  
B.February 29th               
C.March 1st
54.Which picture is about popular custom on leap days?B

55.Many people like to have a big jump on leap days probably becauseC.
A.it's a custom                  
B.they are leaplings             
C.leap means jump
56.We can learn from the passage thatA.
A.2100will not be a leap year
B.every year leaplings celebrate their birthday on either February 28th or March 1st
C.it is necessary to pay the salaried workers for the leap day's work.

分析 文章大意:对闰年进行描述及一些习俗.

解答 52-56:BABCA
52题答案:B考查细节理解题,根据文中的第一段leap years come every 4years可知闰年每隔4年,现在是2012,2000是闰年,故下一次是 2016,故答案是B.
53题答案:A考查细节理解题,根据文中的第三段 their birthday on either February 28th or March 1st.If he or she was born in the United States,Taiwan or New Zealand,his or her legally birthday will come a day earlier.可知他们的生日在2月28日或3月1日,如果他或她出生在美国,台湾或是新西兰,他或她的合法生日将提前一天,故答案是A.
54题答案:B考查细节理解题,根据文中的第四段There is a popular custom in some countries that a woman may ask a man to marry her on February 29th.If the man refuses,he then has to give the woman money or buy her a dress.在一些国家有一种流行的习俗,一个女人可能会要求一个男人嫁给她在2月29日,如果男人拒绝,他必须给女人钱或给她买一件衣服.可知图片B可能发生,故答案是B.
55题答案:C考查细节理解题,根据文中的第一段Why leap is used here?Leap means jump.可知为什么这里使用跳跃?闰年意味着跳跃. 故答案是C.
56题答案:A考查细节理解题,根据文中的第一段leap years come every 4years可知闰年每隔4年,现在是2012,2000是闰年可知2010年不是闰年,故答案是A.

点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.-Dad,there's something  wrong with my watch.
-_______.I can mend it for you.(  )
A.You're rightB.That's right.C.That's OKD.Never mind

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.does,what time,Rick,breakfast,eat
What time does Rick eat breakfast?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

1.A:Hi,can I help you?B:Yes,please.(51)D
A:What club do you want to join?B:(52)G
A:Can you draw?B:No,I can't.
A:(53)FB:Yes.And I can play them well.
A:(54)B  B:Great!Then I can know much about music.
A:Here is a card.(55)CB:OK.Thanks.

A.You can join the sports club.
B.I think you can join the music club.
C.Please write your name and phone number.
D.I want to join a club.
E.What can you do?
F.Can you play the drums?
G.I don't know.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.Listen!Can you hear someone _______?(  )
A.singB.to singC.singingD.sings

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.Damin is an elderly man,_____he is strong enough to catch fish with cormorants.(  )
A.whileB.ifC.butD.when

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.Help yourself to the English books on thewoodenshelves by the window.(wood)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.The ambulance came to the scene of the accident ______.(  )
A.quicklyB.quickC.quickerD.much quicker

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.He often achieves A grades in Maths,_________ he still works hard at it.(  )
A.andB.althoughC.soD.but

查看答案和解析>>

同步练习册答案