精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
9.A famous foreign company in China wanted a clerk for its public relation department(公安部).
A beautiful girl with a master's degree(硕士学位) went through a lot of challenges and her name was on the list.In the final stage she faced an interview together with another girl.Both of them were outstanding,not only in looks but also in education.
The girl was successful in the interview.It seemed that she would get the chance.At last the examiner asked her,"Can you come to the office next Monday?"Shocked by the unexpected question,the beautiful girl couldn't make a decision at the moment,so she said,"I have to talk with my parents before I give an answer."The examiner felt surprised but said calmly,"If so,let's wait till you are ready."
The next day,the girl came to tell the examiner that her parents had agreed to let her begin work next Monday.But the examiner said regretfully (遗憾地),"Sorry,another suitable candidate (选手)has got the job.You had better try another place."The beautiful girl was surprised.She asked for an explanation(解释) and was told,"What's needed here is a person who knows her own mind."
That was how a good opportunity right under the nose of a beautiful girl ran away.

44.The beautiful girl wanted to ask her parents for advice becauseB.
A.she didn't like the job     
B.she didn't expect the examiner would ask such a question
C.she didn't want to answer the question
D.her parents would be angry if she didn't ask them
45.We can learn from the passage thatC.
A.the company lost its best clerk               
B.no girl got the job
C.the other girl who failed at the last interview might get the job
D.the examiner was very pleased with the girl
46.The underlined phrase"right under the nose of"probably meansD.
A.就在鼻子下    
B.想要得到的    
C.没有把握的    
D.就在眼前的
47.The best title for the passage above might beC.
A.Make Decisions WithYour Parents      
B.A Successful Interview
C.Use Your Own Mind                 
D.Answer the Examiner's Question Quickly.

分析 一家著名的外资公司想在它的公安部招聘一位接待秘书.
经过激烈的竞争,一位拥有硕士学位的漂亮女孩成功地成为了候选人.在最后的阶段,她要面临一项口头测试.和她一起的还有另一位和她一样美丽并拥有同等学历的女孩.
这位女孩成功地通过了测试.似乎她将要得到这个机会了.最后,考官问她,"你能在下周一到公司工作吗?"对于这个没有料到的问题,她感到很震惊,她不能马上做决定,所以她回答,"在我回复您前,我需要寻问我的父母."考官也觉得有些吃惊,但是平静地说,"既然这样,等你准备好再通知我们吧."
第二天,女孩过来说她的父母同意她下周一开始工作.但考官很惋惜的说,"很抱歉,这份职位已经被另一位适合的候选人得到了.你最好另谋高就."那个漂亮的女孩很吃惊,她询问原因并被告知,"我们所需要的人是清楚自己想法的人."
这样一个好机会从漂亮女孩眼前溜走了.

解答 44.答案B 细节理解题 由文中 Shocked by the unexpected question,the beautiful girl couldn't make a decision at the moment可知 对于这个没有料到的问题,她感到很震惊,她不能马上做决定,故选B
45.答案C 理解判断题 由文中 In the final stage she faced an interview together with another girl.及Sorry,another suitable candidate has got the job可知 和她一起应聘的另一个漂亮女孩可能得到了工作,故选C
46.答案D 词义理解题 由文中 That was how a good opportunity right under the nose of a beautiful girl ran away并联系篇漂亮女孩的经历可知 这样一个好机会从漂亮女孩…溜走了,一般说机会溜走了,是说从眼皮底下或眼前溜走了,这里是形容唾手可得的工作机会轻易地失去了.故选D
47.答案C 文章主旨题 本文主要讲述女孩本可得到这个工作,但是因为没主意而丢掉了.结合文章,"What's needed here is a person who knows her own mind.",我们所需要的人是清楚自己想法的人,故选C

点评 本文有一定的难度,出现了许多判断推理理解类型的题,不只是从文中直接找出,还要结合自己的思想来解答.从文章的整体把握,首先把文章意思弄懂.然后再从文章寻找答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.I think this apple ismore delicious (delicious) than that one.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

20.We decided that we should stay for a cup of tea.(改为同义句)
We decidedtostayfor a cup of tea.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

17.I want to know.Do they want to live in the country?(合并为一句)
I want to knowif/whether they want to live in the country.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.-What's your favourite food?
-I like _______ best.I had a large bowl last night.(  )
A.potato noodleB.potatoes noodle
C.potato noodlesD.potatoes noodles

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.There are thirty-eight          in our school.They are all friendly to us.(  )
A.woman teachersB.women teacherC.woman teacherD.women teachers

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.A:Would you like to go to the concert after supper?B:       I have to look after the twins at home tonight.(  )
A.That's great.B.I'm afraid I can't.
C.Sure,please go ahead.D.No,thanks.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.Look at this sign!Photos ________ here.(  )
A.don't allowB.didn't allow
C.are not allowedD.were not allowed

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.---How far is it from our school to       seaside?
---It is        8-kilometer walk from here.(  )
A./,aB./,anC.the,aD.the,an

查看答案和解析>>

同步练习册答案