精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
18.1.Canada 4:00 a.m.to 8:30 a.m.
Canada is a big country with six  time zones(时区).In the west,it is   four a.m.and everyone is asleep,but in the east it is half past eight  and people are awake.It is a cold   Friday morning in November.
2.Scotland    12:00 noon
Scotland is part of the UK.The capital  of Scotland is Edinburgh,and the capital of the UK is London.It is twelve noon,or midday,in Edinburgh.Children are   having lessons,but they are looking forward to the weekend because there is  no school on Saturday and Sunday.
3.Egypt 2:00 p.m.
Friday is already the weekend in  Egypt.Friday is a special day for  Muslims,so schools,offices and
shops are closed in all Arab  countries.So now,at two p.m.,most   people in Egypt are having lunch
with their families.                      
4.Japan   9:00 p.m.
Japan is seven hours  ahead of  Egypt,so   it is already Friday evening there.The   weekend is beginning Most people are   out with friends or watching television or   playing computer games.
63.If it is 8:00 a.m.in western Canada,the time isCin eastern Canada.
A.12:00    
B.2:00 p.m.
C.12:30 p.m.
D.4:00 a.m.
64.While eastern Canadian children are waking up at 8:30 a.m.,children in Scotland areA.
A.having lessons   
B.sleeping   
C.watching TV   
D.playing games
65.Who needn't go to work on Fridays?D
A.Canadians.
B.Scots.
C.Japanese.
D.Egyptians.
66.The underlined phrase"ahead of"means"A"in English?
A.earlier than   
B.later than   
C.after          
D.until
67.Which country will welcome Saturday first,Canada,Japan,UK or Egypt?B
A.UK.
B.Japan.
C.Egypt.
D.Canada.

分析 文章大意:本文介绍了不同的地方有不同的时间,在不同的地方的人的在不同的时间做着不同的事情.

解答 63-67:C ADAB
63题答案:C  细节理解题.根据原文In the west,it is four a.m.and everyone is asleep,but in the east it is half past eight and people are awake.可知在加拿大西部还是早上四点的时候,加拿大东部已经是早上八点半了,所以东部的时间比西部早4个半小时.故选C.
64题答案:A 推理判断题,根据It is twelve noon,or midday,in Edinburgh.Children are having lessons可知孩子们正在上课.故选择A
65题答案:D细节理解题.根据Friday is already the weekend in Egypt可知周五埃及人不用上班,故选D.
66题答案:A 考查细节理解题,根据文中的第3点Egypt 2:00 p.m埃及是下午2点,本句后面so it is already Friday evening there日本已经是晚上,可知是早几个小时,故答案是A.
67题答案:B 考查细节理解题,根据文中的加拿大是周五早上四点或8:30,苏格兰是周五中午12点,埃及是周五下午两点,日本是周五晚上9点,日本是第一个到周六的国家,故答案是B.

点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.I couldn't get through the door because there was a big box ______.(  )
A.by the wayB.on the wayC.in the way

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.在十九世纪in the nineteenth century.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

6.Tens of thousands of people of Hangzhou City,Zhejiang Province took part in the funeral(葬礼) of"the most beautiful driver"Wu Bin on June 4,2012.(86)D
At noon on May 29,he drove the Zhejiang A19115large bus from Wuxi back to Hangzhou,carrying 24passengers.(87)E It hit Wu in the abdomen(腹部).He looked very painful and put the right hand over the abdomen,then drove slowly down,stopped at the side of the road,playing two flashing lights to let other drivers be careful,and pulled a good handbrake(拉好手刹).At last he tried his best to stand up,turned to the frightened passengers and said:"(88)A"
The passengers saw he couldn't speak and blood kept running from his abdomen.At once they called the police.Wu Bin was later sent to Wuxi Liberation Army 101Hospital.(89)BBut he saved 24passengers'lives on his bus.
(90)C
A.Don't run,safety first.
B.On the morning of June 1,Wu Bin died.
C.Wu Bin made the greatest thing in the last minute.
D.Many of them volunteered(自愿)to help to keep traffic orders.
E.At about 11:40,a piece of iron suddenly dropped from the sky.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

13.People often say that the Englishman's home is his castle.They mean that the home is very important and personal to him.Most people in Britain live in houses rather than flats,and many people own their homes.This means that they can make them individual(个体的);they can paint them,and change them in any way they like.Most houses have a garden,even if it is a very small one,and the garden is usually loved.The house and the garden are the private(私人的) space of the individual.
People usually like to mark their space.Are you sitting now in your home or on a train?Have you marked the space around yourself as yours?If you are on the train you may put your coat or small bag on the seat beside you.If you share a flat you may have one corner or chair which is your own.
Once I was traveling on a train to London.I was in a section for four people and there was a table between us.The man on the opposite side to me had his briefcase on the table.There was no space on my side of the table at all.I was angry.Maybe he thought that he owned the whole table.I had read a book about non-verbal communication,so I took various papers out of my bag and put them on his briefcase!When I did this he stiffened and his eyes nearly popped out of his head.I had invaded his space!A few minutes later I took my papers off his case in order to read them.He immediately moved his case to his side of the table.Of course,it is possible that he just wanted to be helpful to me!
If you are visiting another country you may feel that you don't have any private space.Hotel rooms look much the same in every country in the world.All day long,you share public spaces with other people.You see the local people in their private spaces and you feel lonely and"outside".Local people can create their private spaces by talking about things you don't know about.And you even feel that they like you to be outside them so that they will enjoy being inside even more!This is one of the difficulties of being a traveler!But if you understand it then it helps you.Haven't you enjoyed being part of a group and"owning"a bit of space?

41.The writer was angry as he was traveling on a train to London becauseB.
A.he had no pace to sit
B.someone had invaded his"space"
C.too many people shared a section with him
D.some other people talked about things he didn't know about
42."…you feel lonely and‘outside'"in Paragraph 4means thatD.
A.you are alone outside the house
B.you feel lonely because you travel on your own
C.you are alone and therefore you go outside to have some fun
D.you feel lonely and you don't belong to that place or that group of people
43.In Paragraph 4,the pronoun"them"refers to(所指)"C".
A.public spaces   
B.private spaces     
C.local people    
D.other countries
44.Which of the following is TRUE according to the passage?C
A.British people dislike marking their space.
B.You always feel at home in another country.
C.Most British people prefer living in houses to flats.
D.You can't mark your private space in a foreign country.
45.The main purpose of the passage is to tell readers toC.
A.own private spaces by living in houses
B.have one corner of their own in public places
C.realize the importance of"space"in communication
D.create their private spaces by talking with local people.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

3.
would like,something,at least,library,are made of,post office,under,stay up late,come true
1.You look so sleepy.Did youstay up latelast night?
2.These dressesare made ofsilk.They are expensive.
3.A group of people are having a restunderthe tree.
4.Students in our school often borrow books from thelibrary.
5.Everyone has a dream.I hope all our dreams willcome trueone day.
6.Iwould liketo invite you to the party if you have time this evening.
7.There wassomethingwrong with my radio,so I had it repaired yesterday.
8.The task is hard and it will take the termat least5 days to complete it.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

10.Dream House in California is not a house for only one or two children.It is one for many children.It's a family.It's the future!
Imagine living in a hospital for many years because of illness.Imagine staying in a cold street because there is no other place to stay.These children need help.They need Dream House.
Once upon a time,a little girl named Collin Rose decided that when she grew up,she would offer a warm home to those sick and homeless children.When she grew up,she became a nurse and made her dream come true.In November 2003,Collin Rose set up Dream House.
Collin Rose's efforts(努力) have encouraged many people to help sick and homeless children.
"Every child should have a happy childhood.We may help make these children's lives better.Your small help may help them change their lives greatly.No help is too small!"Collin Rose said.

61.Where is Dream House?In California.
62.What did Collin Rose do when she grew up?When she grew up,she became a nurse and set up Dream House.
63.When was Dream House set up?In November 2003.
64.Who does Dream House provide help for?Sick and homeless children.
65.What can we learn from the passage?No help is too small!.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.Look!Lucy and Lily _______on the playground.(  )
A.runsB.is runningC.are running

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.It's 7:30in the evening.Bill _____ the dishes in the kitchen.
 What about his brother?(  )
A.doesB.is doingC.doD.are doing

查看答案和解析>>

同步练习册答案