2.Andy was still traveling in Spain when he realized he had to confirm his flight home with the airline company.He was visiting Spain in order to improve his Spanish.When he was speaking to people face to face,he had no difficulty understanding what they said.However,when he was speaking on the phone,he still had a problem.Andy called the airline.And the clerk confirmed that his plane was leaving at nine o'clock three days from that day.She also told Andy to be at the airport two hours earlier in order to check in his luggage and get a seat.
Since he was leaving in three days,Andy didn't lose any time.He visited as many places as he could.He thought that it would probably be a while before he had enough money again.He wished he could come back and spend a year in Spain.
Too quickly,the final day arrived.Andy left early for the airport to arrive two hours before take-off.He hated to rush.He went to the clerk to show his ticket.The clerk looked at the ticket in surprise."Why,sir,but your flight was at nine o'clock in the morning,and now it is eight in the evening.""But I confirmed my flight,"insisted Andy."Will I have to pay for another ticket?"
"No,Sir.However,the next flight out will be three days from now."
Andy's look of shock turned to pleasure as he realized that now he could continue his vacation.
31.Why was Andy in Spain?B
A.He was there on a business trip.
B.He hoped to learn Spanish better.
C.He liked to visit places of interest in Spain.
D.He was visiting friends there
32.Andy missed his flight becauseC.
A.he forgot his flight time
B.the clerk misunderstood him
C.he misunderstood the clerk
D.the clerk gave him the wrong time of his flight
33.Which word can best describe the feeling of Andy when he came to know that his stay in Spain would be longer?A
A.Happy.
B.Shocked.
C.Upset.
D.Angry.
34.What would Andy do next?D
A.He would pay for another ticket.
B.He would go to another country.
C.He would stay at the airport.
D.He would stay in Spain for another three days.
35.What can we know from the passage?B
A.Andy would be worried.
B.Andy was enjoying himself when visiting places in Spain.
C.It's more difficult for Andy to understand others in Spanish face to face than on the phone.
D.Travelers always have to confirm the time of flight with airline companies by phone call.
分析 安迪还在西班牙旅行的时候,他意识到应该和航空公司确认一个回去的航班.他去西班牙是为了提高自己的西班牙语.当他和人们面对面交流的时候,他可能懂得人们所说的.但是,当用电话交流的时候,他仍然存在问题.安迪打电话给航空公司.航空公司的职员确认他的航班是在三天后的9点钟起飞.她也告诉安迪要提前两个小时来到机场,以便登记行李和安排座位.自从他知道自己要在三天内离开了,安迪不想浪费任何时间.他尽自己的努力参观了很多地方.他想在他有足够钱的时候可能会有一段时间.他希望他能够再次回来,然后可以在西班牙呆上一年.
时间过得真快呀,最后一天终于来了.安迪在飞机起飞前两小时就来到了机场.他不喜欢仓促行事. 他到了一位职员面前出示了自己的机票.职员用一种惊讶的眼神看着他的机票."先生,怎么会这样,你的机票是早上九点的,现在已经是晚上八点了".安迪坚持说"我已经确认过机票的"."那我要买另外一张机票吗?"
"不,先生",但是下一班飞机将会在此后的三天到达.
安迪的神情由震惊变得高兴,因为他意识到他可以继续他的旅程.
解答 31:答案:B.细节理解题,根据第一段"He was visiting Spain in order to improve his Spanish."理解可知他是想提高自己的西班牙语,故选B..
32:答案:C.理解归纳题,结合第二段but your flight was at nine o'clock in the morning,and now it is eight in the evening可知安迪误解了航空公司职员的话,当成是晚上九点了,故选C.
33:答案:A.细节理解题,根据最后一段"Andy's look of shock turned to pleasure as he realized that now he could continue his vacation."理解可知他得知可以再继续他的旅程的时候,他很开心,故选A.
34:答案:D.细节理解题,根据第二段"the next flight out will be three days from now."理解可知他的航班要等三天后,故可以再在西班牙待三天,故选D.
35:答案:B.细节理解题,根据第二段"He wished he could come back and spend a year in Spain."理解可知他希望再在西班牙再待一年,可知他玩得很开心,故选B.
点评 在做英语阅读时,首先通读全文,不要被某个或某些自己不熟悉的单词所困扰,了解大概意思.然后看问题,带着问题精读全文,同时选择答案,必要时用排除法,注意,文章中一般都会有答案,有的可以直接找到,英美人并不愿意把问题弄得太深奥,不必想得太复杂,很多都是直接了当的,千万别自己发挥想象.但不得不说,平时多积累词汇量的话,答题可能就会主动一些,有把握一些.