分析 In some western countries,many children do housework to get pocket money.They usually start to do this when they are ten years old.
School students have to do homework and study for tests.They don't have much free time on weekdays.They often do housework at weekends.
Young kids only do easy housework.So they don't get much money.But that's enough.Many of them only want to buy candy.And candy is cheap!They often help wash the dishes,clean the floor,or feed (喂) the pet cat or dog.
When they get older,they want to buy more and more things.They want things that are more expensive than candy.So they have to work harder!They often help their parents wash the family car,cut the grass,or cook meals.
Some jobs are a good way for kids to learn new things.For example,they can learn how to use a lawnmower(割草机)or how to cook.Of course,their parents help them at first.
西方国家很多孩子做家务去赚零花钱,十岁的时候就开始了,小的时候做些容易的事情,长大了要买的东西越来越多,也越来越贵,所以要努力工作,洗车,剪草或者烧饭.
解答 50-53 BBAB
50.B.细节题,根据第一句In some western countries,many children do housework to get pocket money可知是做家务,故选B.
51.B.细节题,根据第三段They often help wash the dishes,clean the floor,or feed (喂) the pet cat or dog.可知可以洗碗,扫地,喂养动物,故选B.
52.A.判断题.根据第三段Young kids only do easy housework.So they don't get much money.做简单的工作得到的钱少,故A错,结合第四段When they get older,they want to buy more and more things.They want things that are more expensive than candy.So they have to work harder!They often help their parents wash the family car,cut the grass,or cook meals.可知可以帮忙洗车赚更多的钱,故B对,根据第二段They often do housework at weekends.可知在周末做家务,故C对,结合最后For example,they can learn how to use a lawnmower(割草机)or how to cook.Of course,their parents help them at first.可知父母可以教会孩子怎样烧饭,故D对,故选A.
53.B.主旨大意题,根据第一句In some western countries,many children do housework to get pocket money可知本文是讲述西方国家的孩子们怎样赚零用钱,故选B.
点评 主要是根据文章内容回答问题,题目相对简单,都是涉及细节理解题,都可以从原文中找到直接的答案.做题时要在理解短文内容的基础上把问题与文章相关的句子有机地结合在一起,就能准确的写出答案.
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com