精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
2.He Zhuowen,14
Some of us students are still afraid to sleep alone.But my robot can help.It can read stories and sing songs to you when you go to bed.You can have a nice sleep every night with my robot.
Li Zihao,14
I'd like to make a robot cleaner.Our parents are very busy with work,but they still have to do some housework when they get back home.A robot cleaner can help with the housework a lot.Then Mom and Dad can play or talk with us.Isn't that great?
Zhang Liaoxing,13
All robots should be able to protect their owners.My robot is as powerful as the famous
hero Robocop.But it is much smaller.It looks like a student.We go to school together every day.But when there is an emergency (紧急情况),it will protect us students and fight against the bad
guys(家伙) at once.
Wang Yuwei,13
I often feel lonely,so my robot will be very friendly and kind.It can know your feelings
and react (反应) like your friends.
I will also let the robot read,so it knows a lot and can teach us about right and wrong,just like our parents.In a word,with my robot,you won't feel lonely any more.

56.How many students are talking about robots in the text?Four
57.Whose robot can read stories and sing songs at bed time?He Zhuowen's
58.Where does a robot cleaner probably help with housework?At home
59.What does Zhang Liaoxing think all robots should be able to do?To protect their owners
60.Why does Wang Yuwei need a friendly robot?Because he often feels lonely.

分析 试题分析:短文大意:这篇短文主要介绍了四个中学生心目中理想的机器人以及他们为什么需要这些机器人的原因.
何卓文,14岁
我们中的一些学生仍然害怕自己睡觉.但我的机器人可以帮助.当你睡觉的时候,它能讲故事和唱歌给你.你可以每天晚上和我的机器人一起睡个好觉.
李子豪 14岁
我想做一个机器人吸尘器.我们的父母工作很忙,但是当他们回家的时候,他们还是得做些家务活,一个机器人吸尘器可以帮着做家务.然后,爸爸妈妈可以和我们一起玩或聊天,那不是很好吗?
张辽星  13岁
所有的机器人应该能够保护他们的主人.我的机器人和著名的英雄 Robocop一样强大.但是它小得多.它看起来像一个学生.我们每天一起上学.但是当有紧急情况时,它可以保护我们的学生并且立即和坏家伙对抗.
王雨薇  13岁
我经常感到孤独,于是我的机器人对我非常友好和热情;它能和你的朋友们一样了解你的感受.
我也会让机器人阅读.所以它懂得很多,可以教我们对与错,就像我们的父母.换句话说,和我的机器人在一起,你不会再觉得寂寞了.

解答 56.答案:细节理解题.阅读短文可知,共有何卓文,李子豪,张辽星和王雨薇四个人在谈论机器人的事情.故填:Four.
57.答案:细节理解题.根据He Zhuowen,14…But my robot can help.It can read stories and sing songs to you 描述,可知何卓文的机器人能读故事和唱歌.故答:He Zhuowen's.
58.答案:细节理解题.At home;根据but they still have to do some housework when they get back home.A robot cleaner can help with the housework a lot.描述,可知机器人清洁工应该是在家工作.故填:At home.
59.答案:细节理解题.To protect their owners;根据All robots should be able to protect their owners.描述,可知张辽星认为所有的机器人都应该有保护主人的能力.故答:To protect their owners.
60.答案:细节理解题.Because he often feels lonely;根据I often feel lonely,so my robot will be very friendly and kind.描述,可知王雨薇经常感到孤独,因此她想要一个机器人朋友.故填:Because he often feels lonely.

点评 在阅读时,首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意.在速读的过程中,应尽可能多地捕获信息材料.然后细读题材,各个击破.掌握全文的大意之后,细细阅读每篇材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息.要抓住文章的主题和细节,分析文章结构,根据上下文内在联系,挖掘文章的深层含义.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.---Look!There is some fish left.It's a waste of food.
---We should __________.(  )
A.put it outB.sell it outC.drink it upD.eat it up

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.We are veryproud (自豪) that a pupil from our school has won the prize.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.Will Dannybe (be) here in ten minutes?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

17.Jack:Was the concert good?
Sadie:(96)C.
Jack:Why are you angry then?(97)D.
Sadie:Well,after the concert I waited outside the theatre-in the rain.I wanted their autographs.
A.They didn't even look at us.B.No.You love them as before.C.Yes,it was great!D.What's the matter?E.Were they friendly to you?F.You once loved them so much.G.Yes,I did.
Jack:Did you see them?
Sadie:(98)G.
Jack:Did they talk to you?
Sadie:No,they didn't They didn't wave.
They didn't smile.They didn't say
hello.(99)A  They just
jumped into a big,black car and then disappeared.
Jack:(100)F.
Sadie:Yes.But that was yesterday.
A.They didn't even look at us.
B.No.You love them as before.
C.Yes,it was great!
D.What's the matter?
E.Were they friendly to you?
F.You once loved them so much.
G.Yes,I did.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.-I was terribly ill yesterday,so I missed the match.
--_________.(  )
A.I'm sorry to hear thatB.I don't like the match
C.The match was great   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.pens,those,her,pass,black
Pass her those black pens..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.When I got home yesterday afternoon,itwas raining (rain ) hard.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.-Could you please _________ here?
-Sorry,I'll __________ at once.(  )
A.not smoke; put it outB.smoke; put it off
C.not to smoke; put out itD.smoke; put off it

查看答案和解析>>

同步练习册答案