精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
15.It fills me with joy that I am a member of the UN Global Education First Youth Advocacy Group.I have plenty of volunteer experiences and it is from these experiences that I was chosen out of 400 people who wanted to join to serve in this group.
When I finished my middle school,I started volunteering in a few non-governmental organizations.I began to understand a lot about community development.I took part in some projects and activities about the environment,peace and HIV/AIDS.
I had many obstacles(障碍)while volunteering because people don't think volunteer work is important.People consider volunteering as a waste of time.They can't imagine the fact that someone can work without pay.My friends and relatives advised me to stop volunteering.I felt hard at some point but I couldn't stop because I loved doing it.I decided not to pay attention to their advice but to continue my work.
One day,a group of young people came to me and said that they were all thankful to me for the changes I had brought into their lives through peer(同龄人)education.I was so happy to hear that because it brought great joy to me.My advice to peers is that we can't succeed in life overnight.We have to work hard to achieve our dreams.Even if you graduate from the best school in the world,it's not enough because what matters most is your skill.The best way to discover who you are is to volunteer.Volunteering does not only allow you to offer your services,but to learn and discover new things and improve your skills.One secret of voluntary work is to avoid thinking about money because that is where the problem lies.

67.Why could the writer be chosen by the UN Global Education First Youth Advocacy Group?B
A.Because she loved helping others very much.
B.Because she had rich volunteering experiences.
C.Because she got support from her relatives.
D.Because she was quite willing to work without pay.
68.After middle school,the writerC.
A.organized some activities and projects
B.began to work in her community
C.put her heart into volunteering
D.started a voluntary organization
69.According to the passage.being volunteers,D
A.we won't meet any obstacles    
B.we will succeed in life overnight
C.we may waste a lot of time     
D.we may discover who we are
70.What would be the best title for the text?D
A.Hard work pays off.
B.How to be a group member.
C.Volunteer,start now.
D.Volunteering influences my life.

分析 文章讲述了作者从事志愿服务,不仅改变了自己的生活,也为别人的生活带来了积极的影响;
自己成为联合国全球教育第一青年宣传小组的成员感到非常的喜悦,自己之所以成为这一组织的成员是因为自己有着做志愿者的丰富的经历.
当自己完成了中学学业,就开始在一些非政府组织做志愿者.我开始了解很多关于社区发展的事,参加了一些有关环境、和平和环境的项目和活动.
自己做志愿者也曾经遇到过障碍,自己的朋友和亲戚都不支持自己从事志愿服务.但自己喜欢做这件事,所以一直没有停止过.
做志愿者会给自己的生活带来积极的影响,志愿服务不只是让你提供你的服务,还帮助你学习和发现新事物,提高你的技能.

解答 67答案:B;细节理解题;根据短文内容I have plenty of volunteer experiences and it is from these experiences that I was chosen out of 400 people who wanted to join to serve in this group.可知,作者能成为联合国全球教育第一青年宣传小组的成员是因为她有丰富的志愿工作经验;故选B;
68答案:C;细节理解题;根据短文内容When I finished my middle school,I started volunteering in a few non-governmental organizations.可知,作者在中学毕业后开始投入志愿服务.故选C;
69答案:D;细节理解题;根据短文内容The best way to discover who you are is to volunteer可知,作为一个志愿者,我们才可能会发现我们是谁;故选D;
70答案:D;主旨归纳题;根据短文最后一段I was so happy to hear that because it brought great joy to me.The best way to discover who you are is to volunteer.等的描述可知,该短文主要讲述了做志愿工作给自己生活带来的影响;故选D.

点评 做阅读理解题,需要带着问题通读短文,找准相关的细节,结合题目要求正确作答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.-What are you going to be when you grow up?
-I want to be ________ policeman.(  )
A.aB.anC.the

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.I'm sure that you can make great progressas long as (只要) you work hard.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.有英国友人问你‘'How are you?",你应回答:"    ".(  )
A.I'm fine,thanks.B.I'm fifteen.
C.Nice to meet you.   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.You can go across the street when the traffic lights turn green.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.-What day is it today?-            .(  )
A.It's coldB.It's MondayC.It's good

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.Believe in yourself.Don't let him influence your decision.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.-Did Miss Lee leave a message?
-Yes.She wanted to know       .(  )
A.why Sally missed the final practice
B.why did Sally miss the final practice
C.what Sally missed the final practice

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.---Do you know the famous basketball player Kobe has said goodbye to the NBA?
---Yes.I'm afraid I will_____see him on screen.(  )
A.sometimesB.oftenC.alwaysD.seldom

查看答案和解析>>

同步练习册答案