19.Much has been said and written recently about heroes,mainly because many people think we have too few of them.There are many different kinds of heroes,but they all seem to have two things in common.First,heroes,by their actions,show the great possibilities of human nature.Second,heroes can also stand the test of time,and their achievements will not be easily forgotten.Because of these good points,we need to choose our heroes carefully.
Olympic sportstar Jackie Joyner-Kersee,who is believed to be a hero,warns young people to be careful of making athletes heroes.She hopes that if someone tries to copy her,it will be because she has achieved her goals by working hard.Joyner-Kersee says that a hero should be someone who has an influence on another person's life.
Poet Maya Angelou believes that a hero encourages people to treat others well and to be concerned about the greater good.A hero should show politeness,courage,patience,and strength all the time.A hero should encourage others to follow him with actions that improve the world,even if only in small ways.
Author Daniel Boorstin suggests that,"Celebrities are people who make news,but heroes are people who make history."Thus,if a person is truly worthy to be called a hero,he or she will not be soon forgotten.
We all need heroes.We need to be able to respect people who have been there,done that,and succeeded.Many times the greatest heroes are the people we deal with every day-relatives(亲戚),friends,and neighbours-who will keep going when it is easier to give up.The parent who puts her or his family ahead of herself or himself,the teacher who will make more money at another job but chooses to help others-all these people can be considered as heroes.A hero quietly and continuously sets a good example,an example that inspires others to follow.
84.Joyner-Kersee hopes that young peopleA.
A.will work hard
B.will become heroes
C.will follow her
D.will achieve her goal
85.The underlined word"celebrities"in Paragraph 4meansD.
A.volunteers
B.reporters
C.sport players
D.famous people
86.From the passage we know thatB.
A.there are fewer heroes than before
B.many common people set examples to us
C.heroes should be polite,patient and famous
D.heroes have to reach the standard required for them
87.The best title for this passage isB.
A.What Heroes Do
B.Who Are Heroes
C.How Heroes Live
D.Where Heroes are.
分析 文章大意:这是一篇人物故事类阅读,短文主要讲述了英雄这个话题.英雄可以给人带来鼓励,但人们在选择英雄时要认真考虑.奥运冠军希望她的努力能带给人榜样;英雄还应该能引导人们跟随他的行为.在日常生活中,我们身边的平凡人都可以成为我们的英雄,他们的不放弃和对家庭的扶持都可以是我们的榜样.
解答 84.答案:A.细节理解题.根据第二段Olympic winner Jackie Joyner-Kersee tells young people to work hard.奥运冠军ackie Joyner-Kersee告诉年轻人要努力工作;故选A.
85.答案:D.词意猜测题.根据前后文Celebrities are people who appear on newspapers,but heroes are people who make history.___出现在报纸上,而英雄创造历史;可知,celebrities应该是名人,故选D.
86.答案:B.判断推理题.根据最后一段第一行Many times,the greatest heroes are the people we can see every day-our relatives,friends,and neighbours-who will never give up when facing difficulty很多时候,最伟大的英雄在我们日常生活中都能见到,我们的亲人,朋友,邻居,他们面对困难从不放弃.可知,很多平凡的人给我们树立了榜样.选B.
87.答案:B.标题归纳题.根据第一句Much has been said and written recently about heroes,mainly because many people think we have too few of them.最近有很多关于英雄的说法和描述,主要是因为很多人认为我们的英雄太少了.可知,这篇文章主要讲述了谁才是英雄这个问题,故选B.
点评 阅读题型,要注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解.根据所给问题选择正确选项完成试题.