精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
4.Michael wanted to make some money to buy a new computer game,but he did not know how.So he went to ask his brother Greg for help.
"I think you could help to wash Mom's and Dad's cars,"Greg said,"Some of the neighbors could pay you to wash theirs,too.It's getting colder and no one wants to wash the cars themselves."
Michael agreed,but he shivered(哆嗦)at the thought of washing cars and getting wet in cold weather."Maybe this isn't a good idea."
"Don't worry,"Greg said."I have some golf(高尔夫)gloves(手套).You can use them to wash cars.and I will even help you to  wash the cars.""Thank you!"Michael said.
After spending the day washing cars,Michael got enough money and went to the store with Greg.He found the game he wanted quickly,but as he took it off the shelf he saw a golf video game next to it.He knew Greg loved golf and wouldn't play golf in winter,so he put his game back and decided to buy the golf video game.
"What are you doing?"Greg asked."I thought this game would be more fun."said Michael."We can play it together."
46.For what purpose did Michael want to make money?C
A.To help support his family.
B.To buy a gift for his Mom.
C.To buy a new computer game.
D.To buy some golf gloves.
47.How could Michael make money in Greg's opinion?B
A.By asking Mom for a little.
B.By washing cars for others.
C.By washing their father's car.
D.By designing a computer game.
48.Which of the following is TRUE according to the passage?C
A.Michael enjoyed playing with cold water.
B.Michael asked his brother to buy a golf video game.
C.Michael bought a golf video game for his brother and himself.
D.Michael had difficulty finding the computer game he wanted.
49.What's the passage mainly about?D
A.Michael's childhood.
B.Michael and his neighbors.
C.How Michael made money               
D.How Michael and Greg helped each other.

分析 本文主要讲述了Michael 想买一台新的电脑游戏,但由于没钱,他想通过努力去赚钱,他不知道怎么做,于是找他的兄弟帮忙,在他兄弟的帮助下,他们有了赚钱的方法,就是给别人洗车,后来,他们兄弟两人相互帮忙,并赚到了足够的钱去买电脑游戏,但最终Michael决定买一台高尔夫游戏机,他们可以一起玩.

解答 46.C 细节理解题.根据文章第一句Michael wanted to make some money to buy a new computer game米迦勒想挣点钱去买一台新的电脑游戏,故选C. 
47.B 细节理解题.根据"I think you could help to wash Mom's and Dad's cars,"Greg said,"Some of the neighbors could pay you to wash theirs,too"我想你可以给妈妈和爸爸洗车,"格雷戈说,"有些邻居也请你洗他们的车.综合起来,意思与B项通过给别人洗车来赚钱,故选B.
48.C 细节理解题.根据so he put his game back and decided to buy the golf video game于是他把游戏放回去,决定买高尔夫游戏机.;I thought this game would be more fun."said Michael."We can play it together.""我觉得这个游戏会更有趣,"米迦勒说,"我们可以一起玩."故答案为C.
49.D 大意归纳题.本文主要讲述了Michael 想买一台新的电脑游戏,但由于没钱,他想通过努力去赚钱,他不知道怎么做,于是找他的兄弟帮忙,在他兄弟的帮助下,他们有了赚钱的方法,就是给别人洗车,后来,他们兄弟两人相互帮忙,并赚到了足够的钱去买电脑游戏,但最终Michael决定买一台高尔夫游戏机,他们可以一起玩. 故推测答案为D.

点评 1.不但要求掌握所读材料的主旨大意、中心思想,而且要求掌握文章中的详细事实与细节.
2.不但要求对于具体事实情节的理解,而且要求对其抽象含义的理解,既要理解字面意思,又要理解其深层含义,包括作者的态度、观点、意图等.
3.既要求理解文章中某句、某段的含义及全文的逻辑关系,又要求根据其含义及逻辑关系进行判断和推理.
4.既要求考生能够运用材料中的信息去理解、分析问题;又要求考生能运用中学生应有的生活常识去分析、理解问题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.Tom and Kate _______ in the same school,but in different classes.(  )
A.amB.isC.are

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

15.The man is my Chinese teacher.He is playing football on the playground.(改为定语从句).
The manwho is playing    football on the playground is my Chinese teacher.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.Wednesdayis the fourth day of a week.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

19.Lily is proud that she was born in a city with a longhistory(历史).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

9.Chinese clay art is famous because the clay pieces are so small but they look veryreal(真实的)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.We _________ basketball on the playground when it _________ to rain.(  )
A.played; beganB.were playing; was beginning
C.played; was beginningD.were playing; began

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.In the past,there was a great king.He loved his people.One morning,he saw a beautiful girl coming out of his (71)palace.He asked,"Lady,who are you?Where are you going?"
She (72)replied,"King!I am the goddess (女神) of Wealth.I don't stay at one place for long.Now I'm leaving."
"Is that so?If you are not (73)happy here,you may go,"said the king.
After some time he saw (74)another girl leaving his palace."Where are you going?"asked the king.
She said,"I'm the goddess of Virtue (美德).I will (75)follow the goddess of Wealth."
"As you wish,you may go,"said the king.
(76)After a while,he saw yet another lady ready to leave.The king asked,"Who are you and where are you going?"
She replied,"I'm the goddess of Truth.I stay where my sisters are.I'm leaving as all my sisters have left."
Hearing this,the king (77)became very sad.He immediately fell at her feet and said,"I didn't (78)worry where the other two left,but I can't live (79)without truth.Please stay here."
The goddess of Truth was moved and said,"All right,I will not leave."Since Truth didn't leave,the goddess of Wealth and Virtue (80)returned and said,"We won't live without her,so please allow us to return."

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.My computer fan doesn't work.Where can I have itrepaired(repair)?

查看答案和解析>>

同步练习册答案