4.People enjoy travelling around the world during their holidays.Here are some things for you to know before travelling to New York.
*Arriving in New York
There are three airports in New York.When you arrive at one of them,you can take a bus or taxi to any place in New York.
*Public transport (公共交通)
In New York there's a good bus and subway service(服务).The subway is good and cheap.But you don't have to use public transport-there are lots of places you can go to on foot,such as the Empire State Building,5th Avenue and Central Park.
*Hotels
There are lots of good hotels in New York.The best is the Plaza on 5th Avenue,but you don't have to pay a lot to stay in the city; there are also lots of smaller hotels.
*Eating out
There are many kinds of food in New York and you shouldn't eat at McDonalds every day.There are good restaurants in Little Italy and Chinatown.
*Shopping
Shopping in New York is fun.There are big shops on 5th Avenue.They are open seven days a week.But be careful when you look at the prices.You have to pay a special 8% tax (税) on everything.
*Places to see
Finally,there are a lot of places to see in New York-Times Square,the Statue of Liberty.And you shouldn't go home without climbing the Empire State Building to enjoy the scenery(风景) of the city.
59.Which kind of transport is good and cheap in New York?D
A.The taxi
B.The bus
C.The plane
D.The subway
60.The"Plaza"in the passage is the name ofA.
A.a hotel
B.a restaurant
C.an airport
D.a shop
61.When you visit New York,you shouldD.
A.eat at McDonalds every day
B.take a bus whenever you go out
C.stay at the best hotel
D.climb the Empire State Building
62.From this passage we can learnD.
A.people can only shop on weekdays in Nwe York
B.it's expensive to live in the hotels in New York
C.fast food service is very popular in New York
D.people can walk to visit many places of interest in New York.
分析 文章大意:这是一篇说明文,主要介绍假期期间去纽约旅行的一些建议,包括如何到达纽约、公共交通、旅馆、外出就餐、购物、去参观的地点等.
解答 59.答案:D.细节理解题.根据第五行The subway is good and cheap地铁又好又便宜.可知,是地铁,选D.
60.答案:A.词义猜测题.根据第八行There are lots of good hotels in New York.纽约有很多好的旅馆.可知,最好的是Plaza,指的是旅馆.选A.
61.答案:D.细节理解题.根据最后一段第二句And you shouldn't go home without climbing the Empire State Building to enjoy the scenery(风景) of the city.你不应该在没有攀登帝国大厦欣赏城市风景的情况下回家.可知,参观纽约应该爬帝国大厦.选D.
62.答案:D.细节理解题.根据第五行第三句But you don't have to use public transport-there are lots of places you can go to on foot,such as…但你不必使用公共交通工具,有很多地方你可以步行去,例如…可知人们可以步行去参观纽约的许多景点.选D.
点评 阅读题型,要注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解.根据所给问题选择正确选项完成试题.