精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
3.School stories:
(1)H2O:One day the science teacher asked the class,"What's the chemical formula for water?"A boy put up his hand,and the teacher said,"Yes?"the boy said"HIJKLMNO"."Are you trying to be funny?"asked the teacher angrily."No,sir."said the boy."You said the formula was H to O."
(2)10+20:A teacher was trying to teach a little girl to add.So she asked the girl,"If I have ten apples in my left hand,and someone puts twenty apples in my right hand,what have I got?"The little girl thought and then said,"Big hands."
(3)I am…:A teacher was testing her pupils on English grammar."Who can make a sentence beginning with I?"she asked the class.Lots of girls put their hands up,and the teacher chose one of them.The girl began,"I  is …","No."the teacher said."You must say I am.""OK.I am the ninth letter of the alphabet(字母表)."
Choose the best answer from A,B or C according to what you read.

71."H to O"B the same as"H2O".
A.means           
B.sounds                
C.is spelled
72.H2O is the scientific name forC.
A.a joke            
B.some letters of the alphabet      
C.water
73.In"10+20",the teacher was trying toA by using an example.
A.teach the girl      
B.make the girl laugh      
C.feed
74.When the teacher said"I",she meantB.
A."eye"
B.a person               
C.a letter of the alphabet
75.According to what the girl said,the word"I"meantC.
A.me              
B.the teacher             
C.a letter of the alphabet.

分析 学校故事:
(1)H2O:一天科学老师问学生,水的化学分子式是什么?"一个男孩举起手来,老师说,"你知道吗?"小男孩说:"hijklmno"."你是在开玩笑吗?"老师生气地问,"没有,老师."男孩说."你说的公式是从H到O."
(2)10+20:一个老师在教一个小女孩加法,所以她问女孩,如果在我的左手有十个苹果,有人把二十个苹果放在我的右手上,我得到了什么?"小女孩想了想然后说,"大手".
(3)I am…:…一个教师正在测试她的学生英语语法."谁能以I开头造一个句子?"她问学生.很多女孩举起手来,老师选择了其中的一个.女孩开始回答,"I is…","不行."老师说."你必须说I am.""好吧.I是字母表中的第九个字母."

解答 71.B 细节理解题.根据小男孩的回答:"You said the formula was H to O."可知H2O应该是听上去和H to O一样,在这里是指发音一样.故选B.
72.C 常识判断题.根据One day the science teacher asked the class,"What's the chemical formula for water?"并联系化学常识可知H2O就是水的化学分子式,所以是水的科学名称.故选C.
73.A 细节理解题.根据A teacher was trying to teach a little girl to add可知老师是试图用苹果的例子教这个小女孩加法.故选A.
74.B 细节理解题.根据A teacher was testing her pupils on English grammar."Who can make a sentence beginning with I?"及"No."the teacher said."You must say I am."可知老师说的I是英语语法中的I,是指第一人称"我",而不是字母I.故选B.
75.C 细节理解题.根据小女孩的回答:"OK.I am the ninth letter of the alphabet."可知小女孩理解的I是字母表中的字母I.故选C.

点评 本文讲了三个有趣幽默的学校小故事.题目大多涉及细节理解方面,但大部分都没有直接的答案,需要从文中找到相关的句子再稍加推理便可得出正确答案.所以理解好文意是做好此篇阅读的前提条件.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.To an engineer,a miss is ________ a mile.They can't afford to make any mistakes.(  )
A.as good asB.as well asC.as many asD.as much as

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.Where is Mike?Have you seen_______?(  )
A.heB.himC.hisD.himself

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.Both coats are very nice.I don't know whichto choose (choose)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

18.Long long ago,the colours of the world started to quarrel.Green said,"Clearly I am the most important.I am the sign of life and hope.Without me,all animals would die."
Blue said,"You only think about the earth instead of considering the sky and the sea.Without my peace,you would all be nothing."Yellow laughed,"You are all so serious.I bring fun and warmth into the world."Orange shouted,"I am the colour of health and strength.I am the most important for I serve the needs of people's life."Red shouted out,"I am the most important of all.I am the colour of danger,bravery and love.I am glad to fight for truth."Then Purple and Indigo came…
The colours went on quarreling,each saying he or she was the most important.Their quarreling became louder and louder.Suddenly it thundered and rained hard.The colours felt so frightened that they stopped quarreling and got together for comfort (安慰).
At this time,rain began to speak,"You foolish colours,quarreling among yourselves,each trying to be the most important.You don't know that you each were made for a special purpose.Join hands with each other and come to me."
Doing as they were told,the colours united (团结)and joined hands.They formed a colourful rainbow.From ihen on,when a good rain washes the world,a rainbow appears in the sky.They remember to appreciate(欣赏)each other.

28.The colours were quarreling aboutC.
A.who was the cleverest
B.who was the strongest
C.who was the most important
D.who was the most beautiful
29.In the story,red representsC.
A.life and hope
B.health and strength
C.danger,bravery and love
D.the sky,the sea and peace
30.The colours stopped quarreling becauseD.
A.they felt too tired after the quarrel
B.they felt too cold when it rained a lot
C.they became too angry with each other
D.they felt frightened when it thundered and rained hard
31.There areD colours in the story.
A.four
B.five
C.six
D.seven
32.What does this story want to tell usB?
A.Thunder is frightening.
B.United we can create wonders.
C.It's useless to appreciate each other.
D.Some of the colours are foolish.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.I really don't know what I can do to help her out.(改为简单句)
I really don't know whatto doto help her out.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.I feel like going for a walk this afternoon.(改为同义句)
Iwant to go for a walk this afternoon.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.It is exciting for the visitorsto walk (walk) around the Potala Palace.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.The book is well worth ______.Everyone ______ buy one and read it.(  )
A.read,be supposed toB.reading,is supposed to
C.reading,is supposedD.read,are supposed to

查看答案和解析>>

同步练习册答案