精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
4.Mom and Dad are two of the most important people in your life.Over your lifetime,they may influence you more than anyone else you will meet.So if your mom loves to read,you just might grow up carrying a book wherever you go,just as she does.But parents do a lot more than just pass on their hobbies.Moms and Dads need to care for their kids the minute their kids are born.Most parents will do this as long as they live.
Here are some ways you can stay close,get along well,and build a strong relationship( 关系)with your parents.
Spend time together.Instead of playing computer games or watching TV,ask your mom and dad to play with you.Go outside together,or do some reading.
Be kind.Little things might mean a lot to your mom or dad.You can brighten a parent's day with a hug(拥抱),a card,or a joke.It's also lovely when a kid cleans up his or her room without being asked.And if you try not to fight with your brothers or sisters,your parents will be so happy!
Do your best at whatever you do.You don't have to be perfect,but when you do your best,you make your parents proud.It makes them happy to see how you're turning into a great kid.Why?Because it lets them know they're doing a good job.
53.Who may influence you more than anyone else you will meet according to the passage?
A.Teachers       B.Friends       C.Parents     D.Grandparents
54.Which of the following can't help you build a strong relationship with your parents?
A.Spending time together               B.Being kind.
C.Doing your best at whatever you do.D.playing computer games or watching TV
55.Your parents will be unhappy if youB.
A.clean up his or her room without being asked
B.fight with your brothers or sisters
C.try your best to do something
D.give them a hug
56.What does the  underlined part in the passage mean?It meansA.
A.they make you become a good kid
B.they work hard
C.they are perfect
D.they do well in their office work.

分析 短文属于说明文.父母在你的成长中很重要,短文介绍了几种与父母处理好关系的方法.
妈妈和爸爸是你们生命中最重要的人.在你的生命历程中,他们对你影响的程度可能超过你见过的任何别的人.所以,如果你的妈妈喜欢阅读,在你成长的过程中,无论走到哪里你都会和她一样,以书为友.而父母给你付出的远比教你的这些习惯多得多.自从他们的孩子出生的第一刻起,父母们就需要照看孩子,大多数父母只要活着就这样做.
这儿有一些接近父母、和父母处好关系以及与你的父母建立牢固亲子关系的方法.
将时间用在与父母共度而非沉溺于电视或电子游戏.请你的爸爸妈妈和你一起玩.一起去外面,或者一起阅读.
善待父母.在你看来可能是小事,对于父母来说意义深重;你可以用一个拥抱、一张卡片或一个笑话来照亮父母的一天.当一个孩子没有被要求而去清理他或她的房间时,也是很温馨的.如果你尽力不和你的兄弟姐妹们打架,你的父母将会是那样的高兴!
尽力做到最好.你也不一定追求完美无缺,但只要你尽最大努力去做,父母就为你而感到自豪.令他们欣慰的事就是看着你从一个懵懂少年慢慢长大成人.为什么呢?因为它让他们认为这是他们的功劳.

解答 53:C;细节理解题.从第一段的第一、二句"Mom and Dad are two of the most important people in your life.Over your lifetime,they may influence you more than anyone else you will meet"可知父母对你影响的程度可能超过你见过的任何别的人.故选C;
54:D;综合理解题.从第二段"Here are some ways…build a strong relationship with your parents,Spend time together.Instead of playing computer games or watching TV,ask your mom and dad to play with you.Go outside together,or do some reading"可知A、B、C三项都有助于建立牢固亲子关系,D项除外;故选D.
55:B;推理判断题.从"Be kind"这段中"if you try not to fight with your brothers or sisters,your parents will be so happy!"可猜测出与之相反的情况;故选B.
56:A;词义猜测题.这里的doing a good job实际上就是指上句中的"turning into a great kid",父母为此自豪,因为他们认为这是他们的功劳.故选A.

点评 要善于抓住每段的主题句,阅读时,要有较强的针对性.对于捕获到的信息,要做认真分析,仔细推敲,理解透彻,只有这样,针对题目要求,才能做到稳、准.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.The number of the cars in our neighborhood is about eight _________,and _________ of them are new cars.(  )
A.hundred; two thirdsB.hundred; two third
C.hundreds; two thirdsD.hundreds; two third

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.-The music is very beautiful,but I'm afraid it is too loud.Could you please
___?
一OK.I will.(  )
A.turn it upB.turn it onC.turn it down

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.Be quiet!The other students __      (  )
A.sleepB.sleptC.are sleeping

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.--A big fire ______inD ehui,Jilin Province on June 3rd,2013.
--That's too bad.I think we should try our best to prevent fires.(  )
A.came outB.went outC.broke out

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.Tom will call me as soon as he ________ home.(  )
A.getsB.has gotC.gotD.will get

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.--Look,what have you done?
--Sorry.I think if I _______ another chance,I'll do it better.
A.giveB.am givenC.have given

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.-Excuse me,sir.Here's a package for Lin Tao.Which room does he live in?
-(  )
A.308 RoomB.Room 308C.The Room 308D.The 308 Room

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14._________ old man behind Tom is _________ university teacher.(  )
A.An; anB.A; theC.The; aD.The; an

查看答案和解析>>

同步练习册答案