精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
9.We were very pleased with the photo competition.Compared with other years,we received many more photos.Even though all of the photos are excellent,we can't give prizes to everyone.There are four prizes,so read on to find out who the winners are.
The person who won the prize of the“Most Beautiful Nature”photography is fifteen-year-old Li Wei.Li took photos of the mountains in Xiangshan Park.The park isn't far from his home,about 500 metres,and he knows it well.
The photo we liked best in the“Historic China”group was taken by Zhao Min.Zhao is only 12 years old.Her photo is of Tiananmen Square,the largest public square in the world.It s 880 metres from north to south and 500 metres wide at the northern end.Her photo shows the size and beauty of the square perfectly.
The best photo in“Music”category was taken by He Zhong who is fourteen years old.His photo of this year's bestband Crazy Feet shows the singer,Becky Wang,and the band playing at a concertin Shenzhen.He Zhong manages to show the movement and the sounds of this great new band,and the fun which their fans are having.
Acollection of photos called the“ManyFaces of Our City”which features Beijingwon the prize for the Most Unusual’category.Three pupils at the same school worked on this entry.It includes photos of different parts of the city,old and new.It successfully shows the rich culture which makes Beijing so famous.
Congratulations to our winners and thanks to everyone who entered the competition.We are very lucky that the famous photographer John William is in China to talk about his new book.He has agreed to present the prizes at the prize giving ceremony at the end of this month.

41.The passage mainly talks about the results ofA      
A.student photo competition
B.student competition
C.adult photo competition
D.student swimming competition
42.What category do you think Li Wei’s prize was for?D
A.Everyday CityLife.
B.Music.
C.Most Unusual.
D.Nature.
43.What’s the subject of Zhao Min’s photo?C
A.Beijing.
B.The mountains in Xiangshan Park.
C.Tian’anmen Square.
D.Crazy Feet.
44.Which of the following sentences is true?B
A.The photo competition was more popular in the past than it was last year.
B.Tian’anmen Square is longer from north to south than from west to east.
C.There was one photo which won the“Most Unusual”prize.
D.John William is coming to China soon.
45.Why are the fans having fun?C
A.Because of the movement of the band.
B.Because of the sounds of the band.
C.Because the band moved and sounded crazily.
D.Because Crazy Feet was the best band.

分析 我们对这次摄影比赛很满意,和往年相比,今年我们收到了更多的摄影作品.尽管所有作品都很优秀,但是我们不能给每个人都颁奖.四位获奖者情况公布如下.
获奖者,李伟先生,50岁,获奖作品来自《最美自然》组.李先生的作品取材于香山公园的山峦,这个公园离他家很近,大概只有500米,所以他对这个公园非常熟悉.
获奖者,赵明,一个只有十二岁的孩子,获奖作品来自《的历史中国》组,这也是我们最喜欢的一组图片.他的作品取材于世界上最大的广场---天安门广场,天安门广场南北长880米,宽500米.他的作品完美的展示了广场雄伟和美丽.
音乐类作品的获奖者是何中,他的作品展示的是今年最佳乐团Crazy Feets的歌手Becky Wang在深圳举行的一个演唱会上的场景.何中意图展示的是在这个大型演唱会上的声音和动感,以及粉丝们所流露出来的兴奋.
最不平凡类的获奖作品是一副介绍北京特色的名叫“我们多彩的城市”的收藏图片.三个学生走在同一所学校的校门口,这幅图片展示着这个城市的另一面,新与旧的融合,这幅作品成功的展示了北京丰富的文化构成.

解答 41.A 推理判断题,根据We were very pleased with the photo competition以及后文中获奖者的年龄情况,可推断这是一篇关于学生摄影比赛的文章,故答案选A.
42.D 细节理解题,根据The person who won the prize of the“Most Beautiful Nature”photography is fifteen-year-old Li Wei.可知Li Wei的摄影是关于自然的,故答案为D.
43.C 细节理解题,根据Her photo is of Tiananmen Square,the largest public square in the world.可知Zhao Min的摄影主题是Tiananmen Square,故答案选C.
44.B 推理判断题,根据It s 880 metres from north to south and 500 metres wide at the northern end.Her photo shows the size and beauty of the square perfectly.可推断天安门广场从北到南比从西到东长,故答案选B.
45.C 细节理解题,根据He Zhong manages to show the movement and the sounds of this great new band,and the fun which their fans are having.可知粉丝们流露出的兴奋是因为乐队的动感和疯狂的演唱,故答案选C.

点评 本文的主题是关于学生摄影比赛.题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断题也要抓住关键词句的基础上合理分析才能得出正确答案,切记胡乱猜测,一定要做到有理有据.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.There _______ some milk,two apples and a bottle of juice in the fridge.(  )
A.isB.areC.have

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.-What fun The Croods is!
-Yeah!I like the movie,too.It's so_______.(  )
A.boringB.scaryC.interestingD.sad

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.-Can you sing the English song?
-Yes,a little.It ______ on the radio yesterday.(  )
A.taughtB.is taughtC.was taught

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.For most people,the word"fashion (时尚)"means"clothes".But people may ask the question,"What clothes are in fashion?"And they use the word"fashionable"in the same way:
"She was wearing a fashionable coat.His shirt was really a fashionable colour."
But of course there are fashions in many things,not only in clothes.There are fashions in holidays,in restaurants,in films and books.There are even fashions in school subjects,jobs…and in languages.
Fashions change as time goes.If you look at pictures of people or things from the past,you will see that fashions have always changed.An English house of 1750was different from one of 1650.A fashionable man in 1780looked very different from his grandson in 1860.
Today fashions change very quickly.Some of this is natural.We hear about things much more quickly than in the past.Newspapers,radios,telephones and television send information from one country to another in a few hours.
New fashions mean that people will buy new things,so you see there is money in fashion.
46.Most people think that"fashion"meansD.
A.subjects          B.holidays         C.books           D.clothes
47.ByB we can see that fashions change as time goes.
A.finding a job                        B.looking at pictures
C.eating in a restaurant                  D.wearing a fashionable coat
48.In the 5th paragraph the writer mentionsB kinds of ways to send information.
A.three            B.four            C.five              D.six
49."There is money in fashion"meansC
A.people like fashion and money         B.fashionable things are expensive
C.one can make money through fashion    D.a fashionable man makes much money
50.The passage is mainly aboutA.
A.the changes of fashions               B.the kinds of colours
C.the money in fashion                 D.the differences between houses.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

14.看图写句子.根据图示和所给的词,各写一个句子(每幅图限写一句话,必须用上所给的词)(共5小题,每小题1分,共5分).

86.banana,oftenI often eat bananas.
87.sleep,nowThe baby is sleeping now. 
88.the Great Wall,last yearWe visited the Great Wall last year.
89.can,guitarHe can play the guitar.
90.rain,tomorrowIt will rain tomorrow..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.-All the volunteers were very tired,but            of them took a rest.
-They were busy looking for the missing people.(  )
A.neitherB.allC.bothD.none

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.We have to go now,David.Let's ________ goodbye to Grandpa.(  )
A.tellB.speakC.say

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.Oh,no!It's raining.We can't go skating on the square.____________!(  )
A.What a shameB.Well doneC.What a surpriseD.How wonderful

查看答案和解析>>

同步练习册答案