精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

【题目】 Nowadays, with the development of the Internet, emoji(表情符号) are more and more popular among netizens(网民). Some people even feel difficult to talk online without using emoji. Emoji help netizens to communicate with each other easily and vividly(生动地). Yet, not all emoji are properly used on social media. So we are going to introduce some common but confusing(令人困惑的) emoji to help you have a better understanding of these small signs.

1A recent survey shows, over 53% people use the emoji when they are chatting online. Some people think it means “I'm shy. ” but others only use it when they are surprised or shocked. But what does it really mean? It is still an unsolved(未解决的) question.

2What do you think of this sign? Believe it or not, 80% of netizens use it under the meaning of “It is not funny at all, but I have to smile. ” Is it right? Of course not! It actually means that “I saw what you did (usually bad things) and I want to give you a sinister(奸诈的) smile. ”

3People have very different opinions on this emoji. The Apple company has told that this emoji means “high five(嗨,击掌)”. But most people still use the incorrect meaning—“pray”. Some netizens even thought, “If you see this emoji as two people give each other a high five, you must be a bad guy. ”

4According to the official guidelines(指南), it is used as “smile through tears”. However, most young netizens consider this emoji as “laugh to tears” or simply “LOL” which means “laugh out loud”

You see, emoji are also a kind of language. And different people have different understanding of them.

1After reading the passage, we still can't understand the emoji well.

A. B. C. D.

2You are playing with your mobile phone while you are doing your homework, your brother sends you this signwhat does he mean

A. Stop doing your homework.

B. Send this emoji back to your father.

C. Go on playing with your mobile phone.

D. Put away your mobile phone and do your homework.

3When your friend tells you online that he won the first prize in the writing competition, which emoji will you send him

A. B. C. D.

4The fourth sign means “ ” according to the official guidelines

A. cry out loudB. laugh to tears

C. smile through tearsD. laugh out loud

5Why does the writer introduce these four emoji

A. Because they are more important.

B. Because they are not so common.

C. To help netizens use them easily.

D. To help thenetizens use them properly.

【答案】

1A

2D

3C

4C

5D

【解析】

本文介绍了互联网上的一些表情越来越受网民的欢迎。但并不是所有的表情都恰当地被使用,短文详细的介绍一些常见而令人困惑的表情,帮助我们更好的理解这四个表情的含义。

1细节理解题。根据It is still an unsolved(未解决的) question. 可知这个表情是人们不明白的,故选A

2推理判断题。根据It actually means that"I saw what you did usually bad things and I want to give you a sinister (奸诈的)smile"它实际上意味着"我看见你做什么(通常是坏事),我想给你一个奸诈的微笑。可知看见孩子玩手机,这件坏事,因此要求他放下手机,然后做作业。故选D

3细节理解题。根据The Apple company has told that this emoji means"high-five(嗨,击掌)."苹果公司说这表情的意思是嗨,击掌。可知当你的朋友在网上告诉你,他在写作竞赛中得了一等奖,应发送表情C。故选C

4细节理解题。根据it is used as "smile through tears(破涕为笑)." 它被用作破涕为笑。可知意为破涕为笑。故选C

5推理判断题。根据not all emoji are properly used on social mediaSo we are going to introduce some common but confusing(令 人困惑的)emoji to help you have a better understanding of these small signs.所以我们要介绍一些常见但令人困惑的表情,帮助你更好的理解这些表情。可知,这是在帮助网民正确使用它们。故选D

认真阅读题干,根据题干要求,在文中寻找答案所在的语句或段落,进行分析理解,词义猜测,推理判断和概括归纳,选出正确的选项。例如小题3,根据The Apple company has told that this emoji means"high-five(嗨,击掌)."苹果公司说这表情的意思是嗨,击掌。可知当你的朋友在网上告诉你,他在写作竞赛中得了一等奖,应发送表情C。故选C

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】--Excuse me, can you tell me how to get to the WC?

-- Go along the hallway and then you will see a sign which will ____ you to it.

A. follow B. show C. lead D. Leave

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】—Does your English teacher chat with you on QQ?

—Yes, sometimes, It’s we enjoy doing at weekends.

A. anything B. something

C. everything D. nothing

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】—Which of the two magazines will you take?

—I’ll take ______ though I find ______ of them are very useful to me.

A. all; both B. either; either

C. either; neither D. either; both

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】——Jane, when did you come here?

——In 2011, I _______________ here for 2 years.

A. has been to B. has gone to

C. have come D. have been

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】If it _________rainy tomorrow, I _______home.

A. doesnt, will walk to B. isnt, will walk

C. wont, will walk to D. wont be, will walk

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】

Where does your uncle work,Jack?

In a________in Paris.He is a policeman.

A.TV station

B.bookstore

C.post office

D.police station

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】Some wild animals are in __________ danger.

A. aB. anC. theD. /

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】 My mother ______ English since she came to the city.

A. teaches B. has taught

C. taught D. have taught

查看答案和解析>>

同步练习册答案