精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
12.Sam really felt very happy.When he arrived at his seat in the classroom that morning,he found an invitation on his desk.It was from several of his classmates asking him to join them on a camping trip.This was the first time he was asked to join in an out-of-school activity.
Why were they asking him now?Nobody seemed to like him.In fact,he had been so lonely that he ate a lot of food.As a result,he put on a lot weight,and this gave the kids something more to make fun of him.
Cindy,who was standing near Sam when Sam read the invitation,went out quickly to tell the others that  the trick had worked.Everyone was please that Sam thought that was true,but there was no camping trip.The whole thing was made up.
At first,Cindy thought it was fun,But later,when Sam told her that he was going to buy a sleeping bag with his savings,Cindy had second thoughts.She knew that Sam's family had little money,and she hated to see him spend his savings on something he would never use,Cindy also hated to tell Sam the truth.Her close friends would be angry with her.
What could she do now?

26.Why was Sam very happy that morningA?
A.He was invited to a trip.
B.He arrived on time for school.
C.He met several of his classmates.
D.He was going to join in the school activity.
27.What was Sam's real problem?C
A.He was lazy.
B.He was impolite   
C.He was lonely   
D.He was slow in study
28.What do the words"the trick had worked"probably meanA?
A.Sam had believed it   
B.Cindy had helped Sam
C.Cindy had told Sam about the truth           
D.Sam had bought something for the trip.
29.What did Cindy think of the invitation at firstA?
A.It was fun.
B.It was bad   
C.It was terrible   
D.It was important
30.From the text we can learn that CindyB
A.a little clever.
B.very kind.
C.quite helpful.
D.hard working.

分析 山姆真的感到很很快乐,当他来到了自己教室座位的那天早上,他在书桌上发现了一个邀请.那是来自他们班上几个同学,邀请他加入露营.这是他第一次参加校外的活动.
为什么他们要邀请他呢?似乎没有人喜欢他.事实上,他太孤独了所以他吃了不少食物.结果他增了很多的重量,这给了孩子们更多的乐趣来取笑他.
当山姆读邀请时辛迪站得最近,他跑出来告诉其他人他们的伎俩成功了.每个人都很高兴山姆把它当真了,但根本没有露营,整件事只是编造的.
起初,辛迪觉得很有趣,可是后来,当山姆告诉她他打算用他的积蓄买一个睡袋,辛迪有了第二种想法.她知道山姆家没钱,她讨厌看到他花费他所有的积蓄买一个根本用不到的东西,辛迪也讨厌告诉山姆事实.她亲密的朋友会生她的气.
她现在该怎么办呢?

解答 本题属于日常生活类阅读理解.
26.答案A 细节理解题 由文中 Sam really felt very happy.When he arrived at his seat in the classroom that morning,he found an invitation on his desk.It was from several of his classmates asking him to join them on a camping trip 可知 山姆真的感到很很快乐,当他来到了自己教室座位的那天早上,他在书桌上发现了一个邀请.那是来自他们班上几个同学,邀请他加入露营,故选A
27.答案C 细节理解题 由文中 In fact,he had been so lonely that he ate a lot of food 可知 事实上,他太孤独了所以他吃了不少食物,故选C
28.答案A 句意推理题 由这句话后面的一句 Everyone was please that Sam thought that was true 可知 每个人都很高兴山姆把它当真了,说明恶作剧成功了,故选A
29.答案A 细节理解题 由文中 At first,Cindy thought it was fun 可知起初,辛迪觉得很有趣,故选A
30.答案B 逻辑推理题 由文中 she hated to see him spend his savings on something he would never use,Cindy also hated to tell Sam the truth 可知 她讨厌看到他花费他所有的积蓄买一个根本用不到的东西,辛迪也讨厌告诉山姆事实,说明辛迪对恶作剧有所愧疚,对山姆有所愧疚,不希望看到山姆被恶搞.说明辛迪还是善良的,故选B

点评 读懂故事的内容,理解文章意思,即可轻松在文章中找到答案,推理出人物性格和句意.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源:2016届江西鄱阳县二中九年级上第五次月考英语卷(解析版) 题型:单项填空

There are lots of _____that students have to follow in school.

A. exercises B. problems C. skills D. rules

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

3.Not only adults but also teenagers have problems in their life.Here is a survey showing the main problems of (41)D.
They feel stressed because they have (42)B homework to do both at school and at home.They have lots of exams (43)C.And parents usually send them (44)A different classes at weekends.As a result,so many of them almost become bookworms(书虫).On holidays,they could hardly have (45)B time to do what they are interested in.Now more and more teenagers (46)B short-sighted.They often read in bed or keep (47)D for a long time without having a rest.Some of them are crazy about playing computer games.Some (48)C too much watching TV. (49)A serious problem among teenagers is that many of them are becoming fat.They eat too much junk food,but they take little exercise.
I think teenagers should think of ways on how to (50)D the problem.They should make a plan for study and hobbies and find time to relax as much as possible.

41.A.adultB.adultsC.teenagerD.teenagers
42.A.too manyB.too muchC.much tooD.many too
43.A.joinB.to be takenC.to takeD.to join
44.A.toB.forC.ofD.in
45.A.our ownB.their ownC.his ownD.they own
46.A.is gettingB.are gettingC.gotD.are become
47.A.redB.readC.to readD.reading
48.A.payB.costC.spendD.take
49.A.AnotherB.OtherC.OthersD.Some
50.A.doing withB.do withC.dealing withD.deal with

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.-lily is coming by_____ plane tomorrow.
-Let s go to       airport to meet her.(  )
A.a; aB./; aC.the; theD./; the

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:改错

7.I'll visit the Great Wallifit don't rain tomorrow.C
        A                             B       C      D.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.English          as a foreign language in China.
A.learnB.is learnedC.is learning

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.-Oh,Nancy!Do you live here?
-No.This house is _________.I'm here to see his baby.(  )
A.my sonB.my son'sC.the babyD.the baby's

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.He ____ plenty of money to the people in the earthquake area ____.(  )
A.put out,to work out wellB.handed out,help them out
C.gave out,work out wellD.gave away,to hlep them out

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.When my son,Mark,was in the third grade,he saved all his pocket money for over three months to buy holiday presents.The third Saturday in December Mark said he had made his list and had twenty dollars in his pocket.
I drove him to a nearby supermarket.Mark picked up a hand basket and went in while I wailed and watched in the car.It took Mark over 45minutes to choose his presents.Finally he came to the checkout counter (交款处) and reached into his pocket for his money.It was not there!There was a hole in his pocket,but no money.Mark stood there holding his basket,tears falling down his face.
Then a surprising thing happened.A woman came up to Mark and took him in her arms."You would help me a lot if you let me pay for you,"said the woman."It would be the most wonderful gift you could give me.I only ask that one day you will pass it on.When you grow up,I would like you to find someone you can help.When you help others,I know you will feel as good about it as I do no."
Mark took the money,dried his tears and ran back to the checkout counter as fast as he could.That year we all enjoyed our gifts almost as much as Mm-k enjoyed giving them to us.
I would like to say"thank you"to that very kind woman,and tell her that four years later,Mark went house to house collecting blankets (毯子) and clothes for the homeless people in the fire.And I want to promise her that Mark will never forget to keep passing it on.

根据材料内容选择最佳答案,并将其标号填入题前括号内.
46.When did the story probably happen?B
A.On Christmas Day.B.Before Christmas Day.
C.On New Year's Day.D.After New Year's Day.
47.When they got to the supermarket,Mark went inB.
A.with the writer                  B.by himself
C.with the woman                 D.with his friends
48.What happened to Mark in the supermarket?C
A.His gifts were stolen.B.He broke his basket.
C.He lost his money.D.He lost his way.
49.Why did the writer want to say"thank you"to the woman?D
A.Because she bought Mark a nice present.
B.Because she always paid money for others.
C.Because she collected clothes for the homeless.
D.Because she taught Mark to help people in need.
50.What's the best title for this passage?D
A.A big supermarket               B.A kind woman
C.A happy family                  D.A wonderful gift.

查看答案和解析>>

同步练习册答案