精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
2.How to beat sadness
We all have days when we are down,tired and unhappy.That's OK.You need days like this,or how would you know you are happy?You'll enjoy your good days even more when you have a few bad days.Even if sadness is a part of life,let's try to make it small.Here are a few simple ways to help you feel better when you are feeling sad.
1.Stand up straight and this helps your energy flow(流动).When your energy is flowing freely,you can flow too.
2.Smile!It's easy to do and have good results.This way can not only leave you in a good mood but also bring others a good mood.
3.Listen to music.It can be your favourite music.Some kinds of music work better than others,so try and find out what kind of music works the best for you.
4.Take some"me"time.You can find pleasure in reading a book,watching a sunrise or having a hot bath,or something like that.
5.Exercise.Even something as simple as taking a walk will get your blood flowing.It is a great way to clear your mind of anything that makes you sad.
These ways will cheer you up when you are down,but don't just use them when you are sad.Try and practice them every day to make them a habit.You will be surprised to learn that these simple ways will keep your sadness away.But if you are in a deep depression(沮丧),go to see a doctor.
Title:How to beat sadness
Opinions●It is OK to feel down,(76)tired and unhappy.
●It is possible to make sadness a small (77)part of life.
Simple (78)ways
to cheer you up
●Stand up straight so that your (79)energy can flow freely.
●(80)Smileat others because it can bring you and others a good
mood.
●Listen to your (81)favorite music because it works the best.
●(82)Find pleasure in everyday life,such as watching a sunrise.
●Take a walk and you can clear your (83)mind of sad things.
Suggestions●Try to make these simple ways a (84)habit.
●Go to see a (85)doctor when you are in a deep depression.

分析 短文分析了如何战胜悲伤.在我们心情不好的时候,会感觉累或者是不开心.即使悲伤是生活的一部分,让我们试着让它变小.接下来列举了许多方法:坚强起来、保持微笑、听喜欢的音乐、找一个爱好、多运动.尝试着练习将它们成为一种习惯.当然,如果你伤心的程度太深,还是要去看医生.

解答 76.答案:tired  结合原文:We all have days when we are down,tired and unhappy.句意:我们的一生中会有心情不好,感觉累或者是不开心的时候.联系下文:明确有这样的日子,才能更喜欢幸福的日子.故填:tired
77.答案:part  结合原文:Even if sadness is a part of life,let's try to make it small.句意:虽然这是我们生活中的一部分,但是我们要尽力使它变小.表示一部分.故填:part
78.答案:ways 根据原文中的Here are a few simple ways to help you feel better when you are feeling sad."这里有一些简单的办法可以帮助你在伤心的时候感觉好一些",因此,填写"方法"ways.故填:ways
79.答案:energy联系原文:Stand up straight and this helps your energy flow (流动).句意:站直了,能使你的力量流动.因此此处填"力量",故填:energy
80.答案:Smile 结合原文的第二点建议:This way can not only leave you in a good mood but also bring others a good mood.这个办法(微笑)不仅可以让你有好心情,也带给别人一个好心情.同时考查固定短语:smile at sb.对某人微笑.故填:Smile
81.答案:favorite结合原文:Listen to music.It can be your favorite music.句意:听音乐.听你最喜欢的音乐.结合问题应该是:听你最喜欢的音乐,你能工作的更好.故填:favorite
82.答案:Find联系原文:You can find pleasure in reading a book,watching a sunrise or having a hot bath,or something like that.句意:你可以在阅读一本书中找到乐趣,看日出或洗个热水澡,或者做类似的事情.由此判断此处是"找到"喜欢的乐趣.故填:Find
83.答案:mind 结合原文在锻炼中提到其好处:It is a great way to clear your mind of anything that makes you sad.句意:它能让你忘记一切使你伤心的事情.结合问题此处是:清除你伤心的思绪.故填:mind
84.答案:habit结合原文:Try and practice them every day to make them a habit.句意:尝试每天练习使他们的习惯.设空处表达的意思是:尽量把这些简单的办法变成一种习惯.故填:habit
85.答案:doctor联系原文:But if you are in a deep depression (沮丧),go to see a doctor.句意:如果你伤心的程度太深,你要去看医生.固定短语:go to see a doctor.故填:doctor

点评 做此类题目,首先浏览全文,看清题目要求,要联系上下文,仔细观察设空处所在的原文中的句子,推敲需要填写的单词,要有选择性地在文中找出相应的段落句子或短语,认真分析理解,然后填写正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.---James,can you tell me ________?
---Paul?I haven't seen him for years.He used to be shy and quiet.(  )
A.what is Paul likeB.what Paul is like
C.what does Paul likeD.what Paul likes

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.He was a wonderful teacher.Everyone agreed it would be hard to find ____like him.(  )
A.anotherB.otherC.the otherD.an other

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.Teenagers under 18must stay away        cigarettes.(  )
A.toB.forC.fromD.by

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.She fell asleep very soon as the tough work had        most of her energy.(  )
A.given upB.taken upC.tidied upD.set up

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.When was the telephone_______/ln′ventid/?(  )
A.inveitedB.inventedC.influencedD.interested

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.This year the US will honour (纪念)one of the country's most famous writers-Mark Twain (1835-1910).Most readers know that his real name was Samuel Longhome Clemens,but how many know where the pen name"Mark Twain"came from?
The answer shows Clemens'colourful early life before he became a writer."Mark Twain"was the cry shouted on a ship when the ship entered a part of a river that was two fathoms (6 feet)deep."Twain"is an old-fashioned way of saying"two".Twain trained as a ship pilot on the Mississippi river for two years,a time that he wrote about in the humorous Life on the Mississippi(1883).
The famous river would become an important theme in many of his works-who could forget the journey of Huck an Jim along it in his most famous book.The Adventures of Huckleberry Finn(1884)?
With little education,he had to teach himself how to write stories.Whenever possible,he would go to public libraries.There he spent much time reading and thinking,which greatly helped him with his writing.
On the other hand,his life experiences gave him wonderful material to write about and attract readers.Twain wrote in a style that has been called"local colour"because it shows great  knowledge of local people and their customs.
This gift is very clear in the two books for which Twain is still celebrated today:The Adventures of Tom Sawyer(1876)and its follow-up The Adventures of Huckleberry Finn,which many people call"The Great American Novel".
The most amazing invention in the book is the voice of Huck himself.Huck did not enjoy schooling.It shows in the way he uses language,in a spoken style.Only a master like Twain could copy the way a young southern boy talked so well.

34.What does the underlined word"gift"mean in the passage?B.
A.Twain's talent for self-teaching.
B.Twain's"local colour"writing style.
C.Twain's good sense of humour
D.Twain's experiences as a ship pilot
35.According to the passage,what is the best part of The Adventures of Huckleberry Finn.C.
A.The deep social meaning
B.The exciting life experiences
C.The special way that Huck talks
D.The nice view of the Mississippi
36.Which is the most suitable place in the passage for the sentence,"Twain did not come from the writer's background you might expect."?C.
A.At the beginning of Paragraph 2
B.At the beginning of Paragraph 3
C.At the beginning of Paragraph 4
D.At the beginning of Paragraph 5
37.what is the passage mainly about?D.
A.Mark Twain's career as a great  writer
B.Mark Twain's interest in describing local life
C.Mark Twain's achievements in American literature field
D.Mark Twain's life experiences which influenced his writing.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.This is my little brother._____ name is Jack.(  )
A.HisB.HerC.OurD.Your

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.--We spent all our money because we stayed at ____most expensive hotel in town.
--Why didn't you stay at________ cheaper one?(  )
A.the…aB.a…aC.the…theD.a…the

查看答案和解析>>

同步练习册答案