精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
14.This year,there is something new happening in our school.
It was September 6th,Wang Yang discovered that her classroom had changed.She found that the desks were no longer in rows,but pushed together to make eight bigger desks.She was too excited about it for the first two days and she couldn't listen to the teachers carefully.But soon she and her classmates got used to this new classroom arrangement (安排)."Now our class is quieter,"said Wang,"What's more,we can come up with our own ideas and learn more through discussion.It's a better way to study."
Li Yu liked it,too.He said,"Group members first discuss,and then show ourselves in front of the whole class.It makes us believe in ourselves."It was part of a reform (改革) at Li's school.The school made this reform because they wanted to provide students with easier ways to study and more chances to discuss.
"Our school hopes it can improve students'abilities (能力) to study by themselves and work in groups,"said Jason,an English teacher.
However,the reform has demanded (要求) more from teachers.Now they have only 15minutes to give the lesson which should be taught in 45minutes before.It is difficult to teach in such a short time.The teachers have to find better ways to teach more effectively.
"The reform demands more,but I'm sure it is helpful,"added Jason.

61.After the new arrangement it was easier for Wang Yang and her classmates toAin class.
A.discuss with each other              
B.sit in the classroom
C.push desks together                 
D.teach a lesson
62.The school  made the reform in order to provide students withA to study.
A.easier ways
B.noisier classes
C.more seats
D.fewer chances
63.The Chinese meaning of the word"effectively"in this passage isD.
A.简单地
B.明确地
C.认真地
D.有效地
64.Jason thinks the reform isC.
A.terrible
B.awful
C.helpful
D.useless
65.The best title of this passage may be"B".
A.Students'Friendship
B.New Look in Class
C.Teachers'Hope
D.Discussion in Class.

分析 这篇文章主要讲了学校进行了改革,因为他们想要为学生提供更容易的方法学习和更多的讨论机会.

解答 61.A 细节理解题.根据What's more,we can come up with our own ideas and learn more through discussion.可知我们可以提出自己的想法,通过讨论了解更多.故选A.
62.A 细节理解题.根据The school made this reform because they wanted to provide students with easier ways to study and more chances to discuss.可知学校制定这一改革,因为他们想要为学生提供更容易的方法研究和更多的讨论机会,故选选A.
63.D 词义猜测题.根据The teachers have to find better ways to teach more effectively.根据上半句句意:老师们必须找到更好的方式可以推断出下半句应该是:来更有效地教,故选D.
64.C 细节理解题.The reform demands more,but I'm sure it is helpful,"added Jason.改革要求更多,但是我肯定是有帮助的,"杰森说.故选C.
65.B 归纳理解题.通过全文可知本文讲的是班里的新变化.故选B.

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

4.阅读下面对话,从方框内7个选项中选择5个恰当的句子填入下面对话中
A.I plan to watch TV.
B.It's a good way to save money.
C.What kind of books are you going to buy?
D.What are you going to do?
E.I like stories that are moving(感人的).
F.It's really famous and moving.
G.It's quite boring.
A:Hi,Kathy!Do you have a plan for this weekend?
B:Not yet.(73)D
A:I'm going to the bookstore.Would you like to go with me?
B:Sure.(74)C
A:Well,I want to buy some story books.
B:That's great.What kind of stories do you like?
A:(75)E What about you?
B:Me,too.My favorite book is The Old Man and the Sea.
A:I know that book.(76)F
B:You are right.Have you read any books by young writers born in the 1980s?
A:Of course,and I like reading their works on the Internet.
B:Haha!(77)B
A:That's right.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.---It's said that Tian Liang and Cindy are not going to take part in the program"Where are we going,dad?".
---________  I like them very much.(  )
A.That's great.B.What a pity!
C.It doesn't matter.D.No problem.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.I have ________ friends and we chat________ with each other.(  )
A.a lot,a lotB.lots of,a lots
C.a lot of,a lotD.a lot of,a lot of

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

9.A:Hello,Bob!Do you like watching TV?
B:(46)Yes,I do.My parents and I all like watching TV.
A:(47)What kind of TV shows do you like best?
B:I like talent shows best.They are interesting.
A:(48)How often do you watch them?
B:I watch them twice a week.What about you?
A:I like watching movies.The weekend is coming.Let's go to a movie.
B:Good idea.There are a few cinemas in our city.(49)Which is the best one?
A:I think Red Star Cinema is the best one.It has the most comfortable seats and the cheapest tickets.
B:(50)How much is the ticket?
A:A student ticket is 20yuan.
B:OK.Let's buy tickets this afternoon.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

19.根据对话内容,从下面方框中选择正确的选项补全对话.
A:(81)C?
B:Yes,Please.I want a sweater.
A:OK.(82)E?
B:Black.
A:Yes,How about this pair?
B:It looks nice on me.(83)B?
A:It's 98yuan.
B:OK.(84)D.
A:Here you are.
B:Tank you.
A:(85)A.

A.You're welcome.
B.How much is it?.
C.Can I help you?
D.I'll take it.
E.What color do you like?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.─Did you watch the basketball match last weekend?
─Yes,I did.It was covered ______,and I think it was wonderful.(  )
A.livelyB.aliveC.livingD.live

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

3.A man died and was on his way to another world,either Heaven (天堂)or hell (地狱).He saw a very beautiful palace half way and the owner of the palace asked him to stay and live in the palace.
The man said,"I have been working hard during my life and now I just want to eat and sleep without any work."
The owner of the palace said,"if so,there is nowhere else better than here for you.There is enough delicious food in my palace and you can eat whatever you want without anyone stopping you.Moreover,nothing needs to be done by you"Then,the man stayed in the palace.
In the beginning,the man felt very happy,eating and sleeping,without thinking about other things.But gradually,he felt a bit lonely and bored.So he went to the owner and said,"It is too boring to live by just eating and sleeping every day.Now I have no interest in this kind of life any more.Could you help me find a job?"
The owner replied,"Sorry,there is no job here at all"After another several months,the man could not stand his present life and went to the owner again and said,"I really can not stand this sort of life any more.If you do not offer me a job,1would like to go to hell instead of living here."
The owner of the palace laughed loudly and then said,"Do you think it is Heaven here?It is actually Hell!"

54.Why did the owner of the palace think there wasn't anywhere else better than his palace for the man?D
A.Because there was enough delicious food and he could eat whatever he wanted.
B.The man needn't do anything there,
C.He could work hard every day there.
D.Both A and B,
55.The man couldn't stand the present life in the palace becauseC.
A.he must eat delicious food every day 
B.he had to help others
C.as time went on,he got bored
D.the owner of the palace was unfriendly
56.According to the passage,which statement is right?C
A.The beautiful palace the man lived for several months is Heaven.
B.Someone would stop the man if he ate more.
C.The man thought he would live in hell rather than heaven if he couldn't get a job.
D.In fact,in heaven the man could eat and sleep without any work.
57.What's the title of the passage?B
A.A hard-working man
B.Hell and Heaven
C.What you want in Heaven
D.Hell is better than Heaven.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.我的电脑感染病毒好几天了,它需要修理一下.
My computer has had a virus for several days.It needs to be repaired.

查看答案和解析>>

同步练习册答案