精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
10.In America,people change jobs ten times during their lives.They change their homes eleven times.Americans like change because they think it improves their lives.
In China,some people,of course,don't like change.They want life to be predictable (可预见的).They want to do the same things every day and to see the same people every day.When something changes,it makes them feel uncomfortable,like a child who can't go to sleep unless (除非) all his toys are in their proper places.
But can't you see there are many changes in China?People are healthier and they are living longer.People have more money,more food and they are better educated (受教育).
Without change our lives would be very boring.It would be like listening to the same song over and over again.Change is a big part of life and we all change in small ways every day--the young get stronger,the old get  weaker; we meet new friends; we find new interests.Change is good for China and it will be good for you,too.
61.How many times do people in American change their jobs during their lives?B
A.Nine.
B.Ten.
C.Eleven.
D.Twelve.
62.Some Chinese people don't like change because it makes them feelD.
A.boring      
B.comfortable      
C.interesting       
D.uncomfortable
63.What is NOT China's change?D
A.People are healthier and they are living longer.
B.People have more money and more food
C.People are better educated
D.People change their homes eleven times
64.What is the meaning of the underlined word"improve"?A
A.改善            
B.增强           
C.利用          
D.增加
65.The best title (标题) for the passage isA.
A.Change Is Good                
B.Americans Like Change
C.Chinese Like Change        
D.Chinese Dislike Change.

分析 本文先是讲述了美国人喜欢改变,甚至一生中会换10次工作,搬11次家,但是他们很喜欢这样.相对而言,中国人更倾向于循规蹈矩,不喜欢改变,但是作者通过一些小的细节告诉大家,改变是有益的,是好的.

解答 61.B细节理解题.根据文中第一段原句In America,people change jobs ten times during their lives.可以得知在美国,人们一生中会换10次工作.故选B.
62.D细节理解题.根据文中第二段原句When something changes,it makes them feel uncomfortable,like a child who can't go to sleep unless (除非) all his toys are in their proper places.可以得知,一部分中国人不喜欢改变是因为改变会使他们感觉不舒服,就像小孩子因为玩具没有归位就不睡觉.故选D.
63.D分析判断题.根据文中第一段原句In America,people change jobs ten times during their lives.They change their homes eleven times.可以得知,美国人一生中会搬家11次,而不是中国人.故D的描述是错误的.
64.A词汇理解题.根据句意Americans like change because they think it improves their lives.可以理解出,美国人搬家或换工作很频繁,但是他们却很喜欢这样做,原因肯定是能够改善他们的生活,故选A,
65.A总结归纳题.本文通过美国人和国人的对比,以及中国人生活中的小小的改变都在阐述改变是好的概念.故选A.

点评 阅读理解题,需要先读题,理解清楚题目意思,接着带着问题去文章中寻找、推断答案.把握好细节,注意推敲才能保证正确率.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.Where else have you visited ____Beijing?(  )
A.besideB.exceptC.besides

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.When _____Rick eat breakfast?He ______ breakfast at seven o'clock.(  )
A.do,eats.B.does,eatC.does,eats

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.Miss Millerteaches(teach) us geography.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.My mother often takes a walk at aquarter (一刻钟)to seven.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.-I can't see the words on the blackboard clearly.-___ can I.Maybe we should wear glasses.(  )
A.Either.B.SoC.NeitherD.None

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

2.It's dangerous to put your head out of the window while driving.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19._________ weekends,we often play soccer.(  )
A.InB.OnC.forD.Of

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.I'm sure theywill accept (接受) our advice and join us in the activity.

查看答案和解析>>

同步练习册答案