精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
14.Last week Lu visited England.He stayed with my grandmother.He found it was strange.
‘I don't know why,but I frightened your grandmother a lot.When I arrived,I gave her a purse from Dongtai.She looked in itand aske me to take it back.Then I saw a red spider (蜘蛛) on the table,and I killed it for her.She seemed very unhappy.Do English people like spiders?
‘Later we went shopping.Someone was painting a shop front,so there was a ladder.Grandmother stopped me from walking under it and said I must walk around it.I liked the shops and bought some lovely rose soap for my mother,a smart umbrella for my father and some new shoes for myself.When we got back,I put the shoes on the table and opened the umbrella to check if it was all right.Your grandmother came in and screamed!
‘Then I broke a small mirror in the bathroom.Your grandmother's face went white.I felt very sorry.When I left,I gave your grandmother some flowers.She counted and there were 13.She didn't like them.'
I explained to Lu,‘My grandmother follows the old customs.You must not give someone an empty purse,or they will have no money.You must no kill a"money spider",or the same will happen.Also it is very unlucky to walk under a ladder or put new shoes on the table.An open umbrella in a house means someone will die.Breaking a mirror brings seven years'bad luck,and 13is also a very unlucky number.You were really making my grandmother very afraid.'
36.Why did Lu frighten the writer's grandmother?B
A.Because he could not speak English.
B.Because he did many unlucky things.
C.Because he understood British customs.
D.Because he went shopping in England.
37.What do many British people think of spiders?D
A.They are afraid of them.
B.They keep spiders as pets.
C.They hope to see every kind of spiders in their houses.
D.They think some kinds of spiders are lucky.
38.What did the writer's grandmother feel when she saw the umbrella?C
A.Excited.
B.Satisfied.
C.Afraid.
D.Happy.
39.Which of the following is NOT true according to the passage?D
A.Thirteen is an unlucky number in England.
B.It is very unlucky to walk under a ladder or put new shoes on the table in England.
C.For most British people,breaking a mirror means bad luck.
D.People never give purses as presents in England.
40.How many wrong things did Lu do altogether?B
A.5
B.7
C.8
D.10.

分析 上周Lu去了英国,他和我的奶奶呆在一起,他说此次旅行很奇怪."我不明白,但是我可能吓着你奶奶了.我到了之后,给了她一个钱包,她看了一下,就让我拿回去.然后我看到桌上有只红色的蜘蛛,顺手打死了,她看上去很不高兴.英国人都喜欢蜘蛛吗?"后来我们一起去购物,有人在一个店门口粉刷,所以那儿有个梯子,奶奶让我不要从下面走,而是绕着走.我喜欢这家店,为我妈妈买了一些可爱的玫瑰香皂,为我爸爸一把精致的伞,给我自己买了一些新鞋.回家之后,我把鞋子放在桌上,并且打开伞看看是否完好,你奶奶进来了,并且尖叫着."后来我打碎了一个浴室的小镜子,你奶奶脸色变的苍白.我感到很抱歉.我离开的时候,给你奶奶一些鲜花.她数了数是13朵.她不喜欢.我对Lu解释说:"我奶奶还是遵循那些老传统,你绝对不能给别人一个空钱包,那样别人会没钱花的,你也不能打死"喜蛛",那样同样不好,还有,从梯子下面走,把鞋子放在桌子上,这些都不吉利.在屋子里打开伞意味着有人要死去,打碎镜子意味着7年运气不好,13也是个不吉利的数字.所以你真的把我奶奶给吓到了.

解答 36.答案:B 推理判断题. 通读全文,根据下文Lu的叙述和作者的解释,可知Lu把作者的奶奶吓着了,是因为他做了许多在作者的爷爷和奶奶看来不吉利的事情,如:送给奶奶空钱包、打死房间里的"喜蛛"、打碎镜子、在房间里打伞等,所以选B.
37.答案:D 细节理解题. 根据短文最后一段"You must not kill a‘money spider',or the same will happen."可知,英国人认为不能弄死"财蜘蛛",否则就会破财.由此可判断有些蜘蛛能带来好运,故选D.
38.答案:C 细节理解题. 根据短文中"When we got back,I put the shoes on the table and opened the umbrella to check if it was all right.Your grandmother came in and screamed!回家之后,我把鞋子放在桌上,并且打开伞看看是否完好.你奶奶进来了,并且尖叫着."可知她感到害怕.故选C.
 39.答案:D 细节理解题. 选项A"在英国,13是一个不吉利的数字";选项B"在英国,从梯子底下走,把新鞋子放在桌子上是不吉利的",选项C"对于大部分英国人来说,打破镜子意味在不吉利",以上三项在作者最后的解释中都提到,所以都是对的,选项D的意思是"在英国,人们从来不送钱包作为礼物"根据最后一段的解释,可判断在英国送钱包时,里面不能空着,而不是不能送钱包,故选D.
40.答案:B 理解归纳题. 通读短文,可知Lu共做了七件错事.送空钱包,弄死财蜘蛛,从梯子下面走,在屋子里撑伞,把新鞋子放在饭桌上,打碎镜子,送13支玫瑰花给作者的祖母.故选B.

点评 做阅读理解时,要注意培养自己快速阅读的习惯.切不可在个别难懂的词句上磨蹭,只要全篇理解了,个别难懂的词句可以根据上下文和构词法去猜测,去推断.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.If you don't know themeaningof the word,look it up in the dictionary.(mean)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.Some people think paper books are ________ than E-books.(  )
A.niceB.nicerC.nicestD.the nicest

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

2.One can have many experiences,but the one I never forget is my bicycling trip in Taiwan.When we were going to (21)A school,my teacher suggested that we could do something special to remember our school life.After a long discussion,we decided to travel (22)D the whole island by bicycle.
  We began to get some training to make our (23)C stronger.So we ran 3,000meters after school.At first,I could only run about 2,000meters.My legs were heavy like steel and my heart (24)B very fast.After two weeks of training,I could run 3,000meters (25)B.
  We started our journey (旅行) the last week of July.We rode about 100kilometers (26)A.It was very hot and our clothes were (27)A all the time.One day,we were riding up the mountain when there was (28)D wrong with my bicycle,and I fell and was hurt.I almost gave up and didn't want to (29)B the trip,but I tried to solve the problems successfully and kept on.Fifteen days passed,we returned to school again.We were so (30)C.This experience was like a miracle (奇迹) for me.I learned that I could do what I want to.

21.A.leave     B.pass    C.enterD.choose
22.A.toward     B.along   C.fromD.around
23.A.arm      B.heart   C.bodyD.leg
24.A.ran      B.beat    C.hurtD.broke
25.A.safely     B.easily    C.luckilyD.pleasantly
26.A.every day   B.every weekC.every monthD.every year
27.A.wet      B.dryC.cleanD.dirty
28.A.nothing    B.anythingC.everythingD.something
29.A.miss      B.continueC.stopD begin
30.A.surprised   B.worriedC.excitedD.interested.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9.Without proper planning,tourism(旅游业) can cause problem.For example,too many tourists can make public places crowded,which are also enjoyed by the local people.If tourists cause too much traffic,the local people will feel unhappy.They begin to dislike tourists and treat them impolitely.But they forget how much tourism can help the local economy(经济).It is important to think about how tourism affects the local people.The local customs and beauty should be kept to attract the tourists by the local government.The local government should also care about the health and happiness of local people when developing tourism.
Too much tourism can be a problem.If tourism grows too quickly,people can leave other jobs to work in the tourism industry because they can make more money there.As a result,other parts of the local economy can become worse.
On the other hand,if there is not enough tourism,people can lost jobs,and businesses can also lost money.It coats much money to build large hotels,airports,firstclass roads,and other support facilities(设施) needed by tourist attractions.For example,each room of the firstclass tourism hotel usually coats about 50thousand dollars.If the rooms of the hotel aren't used most of the time,the owner of the hotel will lose money.
Building a hotel is just a beginning.There must be many support facilities as well,including roads to get to the hotel,electricity and so on.All of these support facilities cost money.If these facilities are not used because there are not enough tourists,jobs and money are lost.

根据上面短文的内容回答问题.
66.How will the local people feel if tourists cause too much traffic?(They will feel) unhappy.
67.Is developing tourism helpful for the local economy?Yes./(it is)
68.What should be kept by the local government to attract tourists?The local customs and beauty(should be kept by the local government to attract tourists).
69.Why can people leave other jobs to work in the tourism industry?Because they can make more money there.
70.How much does it usually need to build a firstclass hotel room?(It usually needs) 50 thousand dollars..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.-Tom,     you read it in Chinese?
-Sorry,I can't.(  )
A.mayB.canC.mustD.need

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.If you have any problems,you can ask your parents to give you ________.(  )
A.a piece adviceB.an adviceC.some adviceD.some advices

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.You're not a child any more.You have theability (able) to make your own decisions.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.Look!All the roofs and trees are covered        snow and it's so beautiful.(  )
A.onB.underC.inD.with

查看答案和解析>>

同步练习册答案