精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
19.Bob has a good friend,Caesar.He is a brown dog.He is not very old.Bob gets him from Mr.Mason.
One day Bob's father,mother and Bob go to the Mason's farm (农场) for lunch.After lunch,Mr.Mason says,"I'm going to a big city.So I can't take him there.You can't have a young dog in a big city."
"Let me have him,Mr.Mason.He knows me well and we have no dog,"Mr.Mason looks at Bob's mother and father.
"Please,Mother,let me have him,"says Bob.
"Ask your father,"says she.
"Please,Dad?"
"Yes,you can have him."
"Thank you,dear dad.Thanks,Mr.Mason.Come here,Caesar."
"See!The dog is his now,"says Mr.Mason.

61.What color is Caesar?It'sC.
A.black         
B.yellow      
C.brown         
D.white
62.How old is the dog?It'sB.
A.very old     
B.not very old   
C.half a year       
D.one year and a half
63.Mr.Mason worksD.
A.in a school    
B.in a factory    
C.with Mr.Green    
D.on a farm
64.Mr.Mason wants toB.
A.take the dog to a big city        
B.give Bob the dog
C.leave (离开) home with the dog   
D.sell the dog
65.Caesar is Bob'sA.
A.friend        
B.brother        
C.teacher          
D.name.

分析 鲍勃的狗Caesar是一只棕色的狗,是莫森先生给的,一天他们去莫森的农场吃饭,莫森先生说要去一个大城市,不能带走Caesar,鲍勃说让我照顾它吧,征求过父母的意见之后,Caesar就是鲍勃的了.

解答 CBDBA
61.C.细节题,根据第一段He is a brown dog可知这只狗是棕色的,故选C.
62.B.细节题,根据第一段He is not very old可知不是很老,故选B.
63.D.细节题,根据第二段One day Bob's father,mother and Bob go to the Mason's farm (农场) for lunch可知莫森先生在农场工作,故选D.
64.B.推理题.根据第二段Mr.Mason says,"I'm going to a big city.So I can't take him there.You can't have a young dog in a big city."可知莫森先生要离开了,想让鲍勃收养这只狗,故选B.
65.A.细节题.,根据第一句话Bob has a good friend,Caesar可知是朋友,故选A.

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.在中国,人们经常轮流为饭菜买单.
In China,people oftentaketurnspaying for the meal.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.别担心,一切进展顺利.
Don't worry,everythinggoeswell.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.莉萨有一件红色的毛衣.  Lisahas  a red sweater.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.他们要求我对这件事保守秘密.
They asked me tokeep it  tomyself.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.My mother made many chocolatecookies (小甜饼)for me on my birthday.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.Paul and I live in the same building.His room is on the sixth floor but mine is on the fifth.He's very careless and sometimes he gets into trouble.
Last Friday afternoon the young man and his friends went to spend the weekend on a wild island.They could swim,fish,play the guitar and sleep in the quiet place at night.They enjoyed themselves there.On the third morning they decided to get back to the land.But their boat hit a rock and soon went down.With the villagers'help,they swam to the bank.Luckily none of them was hurt.They took a taxi and half an hour later they arrived at our town,but it was two in the night.The young man was hungry and thirsty.He wished to get home as soon as possible.Something was wrong with the lift,so he had to go up the stairs.He stopped by my door and brought out a key.Of course he could not open the door.Half an hour passed but he failed.He became angry and shouted,"I'll cut you down with a knife!"
The noise woke me up and I opened the door.I understood at once what was happening and said,"You're trying to open a wrong door,Paul!"
"Sorry,I can't agree with you,Charlie!"said the young man,"It's my room.You've entered it by mistake!"
45.Paul couldn't open the door becauseA.
A.it wasn't his room    
B.he couldn't find the right key
C.he didn't find the keyhole
D.he was too hungry to do it
46.Charlie opened the door toC.
A.help Paul        
B.stop Paul making the noise
C.see what happened outside
D.call the police station
47.Which of the following is WRONG?B
A.Paul thought he did right.
B.Paul didn't know where he lived.
C.Paul stopped by a door on the fifth floor.
D.Paul thought he had reached the sixth floor.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.He kept on _______ the mountains all by _______ for three days.(  )
A.to climb; myselfB.to climb;  himself
C.climbing; myselfD.climbing; himself

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9./pra?d/proud.

查看答案和解析>>

同步练习册答案