精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
8.Do you know who is the most popular star on the Internet now?Yes,he is"Brother Coat"(大衣哥) Zhu Zhiwen!
A few months ago,Zhu Zhiwen was an unknown farmer.A video of his show has been watched by more than millions of people,now his videos are the most popular.Zhu Zhiwen attracts Chinese netizens'(网民的) hearts.And he is called"Brother Coat"by them.
In March 2011,he took part in a program called"I'm a Big Star".He walked out onto the stage in a dark green coat.Then he began to sing the me song of the TV drama Romance of Three Kingdoms(《三国演义》).When the audiences heard rich and powerful voice,all of them stood up and cheered.After that,he became a wellknown person.
The judges(评委) asked him if he had any professional training.Zhu said no."When he started,I thought someone played the original tape(原声带) by mistake.But later on,I got it,"said one of them,"we can't judge  a book by its cover."At last,he won the first prize in the program of"I'm a Big Star".
Zhu Zhiwen was born in a village of Shandong in 1969.He liked listening to the radio.When the music played,he sang it along.Every morning,he would get up early and practiced singing near a river.He keeps doing it for nearly 30years.
"When I'm working in the fields,"said Zhu Zhiwen,"I often sing for myself,some villagers even think me crazy,but I really love it.I'm not singing for money,I'm singing for ordinary people in China."
Mrs.Sun,a 56yearold engineer,one of his fans said,"I watched his videos without getting tired of it!It is samazing,and every time I watch it,I am filled with excitement and his voice is perfect!I am crossing my fingers in hope that he has a bright future."

51.Who gave Zhu Zhiwen the nickname of"Brother Coat"(大衣哥)?D
A.His father.
B.The villagers.
C.His mother.
D.The netizens.
52.When did Zhu Zhiwen become a wellknown person?B
A.In 1969.
B.In 2011.
C.Two years ago.
D.A few years ago.
53.Why did the audiences stand up cheer when Zhu Zhiwen sang the song?C
A.Because he was funny.
B.Because he wore a dark green coat.
C.Because his voice was rich and powerful.
D.Because he gave some gifts to the audiences.
54.The underlined phrase"judge a book by cover"in Paragraph 4meansA.
A.以貌取人  
B.志存高远  
C.众口铄金  
D.哗众取宠
55.Which of the following is TRUE?B
A.Zhu Zhiwen is 45years old now.
B.Mrs.Sun enujoys Zhu Zhiwen's songs.
C.A famous singer taught Zhu Zhiwen to sing.
D.Zhu Zhiwen often sang for his fans when he was young.

分析 你知道谁是现在互联网上最流行的明星吧?是的,他就是"大衣哥"朱志文!
几个月前,朱志文是一个毫无名气的农民.他的一个视频已被超过百万计的人观看,现在他的视频是最流行的.朱志文吸引着中国网民心,并且被他们称为"大衣哥".
2011年3月,他参加了一个叫"我是大明星"的节目.他身穿一件深绿色大衣走上了舞台.他开始了电视剧《三国演义》的主题曲的演唱,当观众听到了他丰富而有力的声音,所有的人都站了起来,大声喝彩.在那之后,他成为了一个知名的人.
评委问他是否接受过任何专业培训.朱说没有."当他开始时,我以为有人错误的播放了原声带,一会儿,我就明白了",评委中的一个这么说,"我们无法根据一本书的封面判断它的好坏."最后,他在"我是大明星"节目获一等奖.
1969年,朱志文出生在山东的一个村庄.他喜欢听广播.每当音乐声响起,他就跟着一起唱.早上,他会早起在河边附近练唱歌,一直这样练习了将近30年.
"当我在田野工作时,"朱志文说,"我经常为我自己唱歌,一些村民甚至认为我疯了,但我真的很喜欢唱歌.我不是为了钱而唱歌,我是为了所有普通中国人而唱."
Mrs.Sun,一个56岁的工程师,是朱志文的一个歌迷,"关于他的视频我都看不腻!真的很精彩,每次看,我心中就充满了激动,他的声音是完美的!每次我都双手合十,希望他有一个光明的未来."

解答 51    D  细节理解题  根据Zhu Zhiwen attracts Chinese netizens'(网民的) hearts.And he is called"Brother Coat"by them.可知,"大衣哥"是中国网民给朱的昵称.故选D.
52    B  细节理解题  根据第3段"In March 2011,Zhu Zhiwen took part in…After that,he became a well known person."可推断朱志文是在2011年参加了"我是大明星"而出名.故选B.
53    C  推理判断题  题目译为"观众为什么站起来喝彩?"根据When the audiences heard rich and powerful voice,all of them stood up and cheered.可知观众是因为听见朱那丰富而有力的声音才站起来喝彩的,故答案为C.
54    A  细节理解题 根据"judge a book by cover"译为"根据一本书的封面判断它的好坏",可知这里最恰当的意义相近的就是A.
55    B  推理判断题  根据Mrs.Sun,a 56yearold engineer,one of his fans…此段可知Mrs.Sun欣赏朱的歌.故选B.

点评 此文不难,多为细节理解题目,只要读通全文,认真分析题意,答案都可以在文中找到.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.Learning to write is learning to think.You don't know things clearly _______ you can write them down.(  )
A.unlessB.ifC.sinceD.whether

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.-Would you mind turning down the music?
-________.(  )
A.Not at allB.Never mindC.Yes,I willD.No,I don't mind

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.-David,could you tell me _________?
--Every four years.(  )
A.when the 2014 World Cup will finish
B.how often the World Cup takes place
C.how many teams take part in the World Cup
D.who may score the most goals in the World Cup

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

3.If you usually take the school bus or sometimes need to take public buses to school,there are some important rules you should know.
•When you are waiting for the bus,you should wait at the bus stop,and stand well back.
•When you get off the bus,make sure you and the driver can see each other,and wait for the driver to signal you before you cross the road in front of the bus.
•Never go back for anything you may leave on the bus when it is starting.
•Never bend down near the bus when you walk to or from the bus stop.
•You should cross the street at a crosswalk or a street corner,and wait for the light to turn green or for the WALK crossing signal.
•It is important to look carefully to the left,the right and the left again when you cross the street.
•Remember that it is dangerous to stay in the areas around buses where the driver can't see you.Don't run between parked cars or buses.
•Do not run across the street or through parking areas to catch up with your friends.
49.When you are waiting for the bus,you should waitA.
A.at the bus stop     B.on the street   C.at a crosswalk  D.a street corner
50.It is important toBwhen you cross the street.
A.run quickly       B.wait for the light to turn green
C.look carefully to the left      D.look carefully to the right
51.If you walk to or from the bus stop,you mustn'tC.
A.bend down on the bus
B.cross the street at a crosswalk or a street corner
C.bend down near the bus
D.look carefully to the left,the right and the left again
52.This passage is mainly aboutA.
A.safety rules for students by bus
B.safety rules for drivers
C.safety rules for children by train
D.how to cross the street.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.There is little time left.We have to walk quicklyto get there on time.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.It's rather hot in the room.You'd better            the windows or the door.(  )
A.closeB.not to closeC.don't closeD.not close

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.-Jack,what does this word mean?
-Oh,I don't know.You can look it up in a ________.(  )
A.newspaperB.dictionaryC.magazine

查看答案和解析>>

同步练习册答案