精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
8.My name is Sam.I joined a club called"passing help"last month.Now let me tell you why I joined it.
One evening this May,on my way home my old car broken down.It was 25miles from my home.
I wanted to get a ride,but there was no car.It was also hard to take a taxi.I decided to take a bus home.I went to a bus stop nearby.
After a while,a bus came,but it did not go to my town.the bus driver was a young woman.
She was kind and she told me which bus I should take.I waited there for about thirty minutes,but no bus came.At last a car came to me and a woman came out of the car.She was just the bus driver.
"When I reached the bus station,I got to know that the bus to your town couldn't  come,so I returned here.I just can't leave you here,"she said,"Get in my car and I will take you back to your home.""It is a long way."I said."Come on,sir,"she said,"Let's go."
On the way she told me a story.A few days ago,there wasn't gas(汽油)in her car.An old man drove her up to a gas station and then back to her car.
When we got to my home,I wanted to give her some money to thank her,but she didn't accept."I only want to help others and do something nice for somebody.Pass it along."She said.

53.What happened to Sam one evening this May?B
A.He lost his way.
B.His car broken down.
C.He was hurt in an accident.
D.He couldn't reach the gas station.
54.Sam didn't think of going homeA that evening.
A.by train       
B.by bus
C.by car.
D.by taxi.
55.From the passage,we know that the young woman wasC.
A.a club boss.
B.a taxi driver
C.a bus driver.
D.a gas station worker.
56.The young woman wanted Sam toD.
A.give her some money.
B.get on her bus.
C.take her to her house.
D.help others just as she did.
57.The best title (题目)of the passage isC.
A.A Kind Old Man.
B.Getting a Ride.
C.Passing Help.
D.A Broken Car.

分析 文章大意:这是一篇记叙文,短文重点描述山姆一天在回家的路上遇到了车坏的问题,正在不知所措的时候,是一名女司机帮助了他,从交谈中得知,因为以前女司机有困难的时候,别人也帮助过她,因此,她也希望山姆要将这份帮助的爱心传递下去.

解答 53.答案:B.细节理解题.根据第二行One evening this May,on my way home my old car broken down(出故障).句意:在五月的一个晚上,在回家的路上山姆的车坏了.可知,山姆的车坏了.故选B.
54.答案:A.推理判断题.根据第三行I wanted to get a ride,but there was no car.It was also hard to take a taxi.I decided to take a bus home我想搭车,但是没有车,打的也很难,所以我决定乘公共汽车回家.可知没想乘火车回家.选A.
55.答案:C.细节理解题.根据第四行the bus driver was a young woman.公共汽车司机是个年轻女子.可知,选C.
56.答案:D.细节理解题.根据最后一句I wanted to give her some money to thank her,but she didn't accept."I only want to help others and do something nice for somebody.Pass it along."She said.我想给她一些钱来感谢她,但她没有接受."我只是想帮助别人,为别人做点好事.把爱心传下去."她说.可知,这个女人想让山姆像她一样帮助别人.选D.
57.答案:C.主旨大意题.根据最后一句"I only want to help others and do something nice for somebody.Pass it along."She said."我只是想帮助别人,为别人做点好事.把爱心传下去."她说.可知,这个女司机以前也受到过别人的帮助,她无偿帮助山姆,是希望把这份帮助的爱心传递下去,所以传递帮助是这篇文章的主题.故选C.

点评 阅读题型,要注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解.根据所给问题选择正确选项完成试题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.a,idy up,give,hobby,write,As a result,country,I,model,for
Yesterday I was (61)tidying upmy room.I found (62)anold box of my father's.He (63)gave it to me two years ago.It was really interesting to discover some of my father's life as a child.He once told me about his (64)hobbyas a child.he(65)wroteto people all over the world,and they sent him letters back..(66)As a result he had a book of interesting stamps.People also gave him things from different(67)countries ,such as a silk from Japan,a little doll from England,and a small (68)model ship from Australia.My father even kept the ticket from his first football match!It made (69)me think about my hobby.I want to keep my old picture books and magazines  (70)fora long time too.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.At Class'Talent Show,my friend Snowy _________ like a sorceress(女巫) to make us __________.(  )
A.dressed; to laughB.dressed up; laugh
C.dressed on; laughD.dressed on; to laugh

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.it'sit is(完全形式)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

3.Kindergartens( 幼儿园 ) may teach you very important things you need to know.Dancy,a 5-year-old boy,saved his father's life with the skills he learned.
       The boy's father became seriously ill on the way home.He couldn't speak and could hardly move,but he tried hard to stop the car safely.At that point,Dancy used his father's phone to call his mother for help.The 5-year-old boy tried his best to give her mother the useful information,and he was able to tell where they were.Just as he had learned in the kindergarten,Dancy read the letters he saw on a nearby store sign:"F,U,R,N,I,T,U,R,E."But that wasn't enough for his mother to find them.Then he added that they were near a bridge.Finally,his mother understood he was talking about a store called Furniture 22 on New Jersey's Route22.The mother called 911 and the father was saved in time.
"He just thought his dad needed help,"Dancy's mother told the reporter.She also pointed out that her husband was a hero,too."It is surprising for him to get off the highway ( 高速路 ) and get himself and his child to safety even when he was so sick,"she said.
Shine,head of the kindergarten,felt proud of his pupil."Dancy's spelling skills helped him seizethe moment,"he said."And that's the real value (价值  ) of education."

58.When the father became seriously ill,he and his son wereA.
A.on the highway                        
B.at home      
C.in a shopping center             
D.in a hospital
59.Dancy calledAfor help when his father couldn't speak.
A.his mother            
B.911          
C.Shine         
D.the reporter
60.The Chinese meaning of the word"seize"in this passage is probably"B".
A.成功               
B.抓住              
C.救援       
D.失去
61.Which of the following is TRUE according to the passage?D
A.Dancy drove his father home.
B.The reporter was really a hero.
C.Shine sent Dancy's father to hospital.       
D.Dancy saved his father with his spelling skills.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

13.Fast food is very popular in the world.Many people like fast food restaurants.Teenagers(青少年)  enjoy meeting their friends there.They can eat,listen to music and talk.They like to have chicken,French fries,hamburgers and their favorite drink is cola and soda.For dessert,they like ice cream.But I don't think fast food is healthy food.I think vegetables and fruit are healthy food.

38.What is very popular in the world?C
A.Drink.
B.Food.
C.Fast food.
D.Water.
39.What do teenagers like doing in the fast food restaurant?B
A.They like doing there.
B.They like eating,listening to music and talking with friends..
C.They like cola and soda.
D.They like fast food.
40.C are healthy food.
A.Hamburgers   
B.Fast food     
C.Vegetables and fruit   
D.French fries
41.They likeA for dessert.
A.ice cream     
B.French fries   
C.hamburgers          
D.chicken.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

20.John and Ben are twins (双胞胎).They are ten.This is their room.It's a nice room.Two beds are in the room.The yellow bed is John's and that green one is Ben's.The twins have one desk and two chairs.John's English book is on his bed.Ben's CD is on his chair.Their clock and pencil boxes are on the desk.Their schoolbags are on the chairs.

根据短文内容,选择最佳答案.
81.John and Ben areB.
A.sisters         
B.brothers        
C.friends         
D.brother and sister
82.A are in their room.
A.Two chairs and one desk            
B.Two desks and one chair
C.Two chairs and two desks           
D.One desk and one chair
83.John'sD is yellow and Ben'sD is green.
A.chair; bed       
B.chair; chair    
C.bed; chair        
D.bed; bed
84.John's English book isA.
A.on his bed       
B.on Ben's bed   
C.on the chair       
D.on the desk
85.What are on the desk?D.
A.A clock and a book        
B.Pencil boxes and a schoolbag
C.A pen and a book          
D.A clock and pencil boxes.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17.Junior high school is often a difficult time.There is a lot of pressure to get high scores.Also,you are growing every year,you look different and feel different.It can be hard to be happy.So when you have problems and feel unhappy,and don't know what to do about it,just think about ways to help yourself.
I remember what made me unhappy back in my school days.I cared too much about what other people thought of me.When I was in school,I was very shy.I had good grades(成绩),but when I spoke in class,my face went red because I knew my classmates were all looking at me.It was really terrible.Now I am going to graduate from school and I know what my problem is.I no longer worry about what people think of me.My life is a lot more relaxed,especially in Beijing,where people laugh at me when I speak Chinese!You know Chinese is not my native language.
School life should be some of the best and happiest days of our lives.We shouldn't waste this wonderful time.Don't say things are difficult and boring.Don't be too disappointed if things sometimes go badly.Don't let small problems seem very big.Be confident,go and play sports,work on a project,or help someone with problems.There are always a lot of things to do to relax yourself and make you happy.

根据短文内容,选择最佳答案.
56.Junior high school is often a difficult time becauseA.
A.it's not easy to get high scores          
B.there is too much homework to do
C.it's hard to find ways to help yourself
57.The writer is probablyB.
A.a student who was born in Beijing     
B.a foreigner who is studying in Beijing
C.a visitor who is visiting China
58.The underlined word"native"meansAin Chinese.
A.本族的           
B.外国的           
C.异地的
59.Which of the following is TRUE?C
A.The writer didn't do well in his study.
B.He could not get along well with his classmates.
C.He doesn't care about what people think of him any more.
60.What can we learn from the passage?B
A.How to get high scores.
B.How to be relaxed and happy.
C.How to make friends with foreigners.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

2.
A.Can you tell me the way to the supermarket?B.It's a bit far.
C.go straight on.D.You're welcome.
E.Is there a supermarket near your home?
F.I'm very hungry so I want to buy something to eat.
G.when you pass a bridge you can see the supermarket on your left.
A:Hello,Jim.(71)E
B:No,there isn't.
A:Oh,but where is the supermarket?
B:Do you want to go there?
A:Yes I do.(72)F
B:Now let me tell you the way.Walk down the street,(73)G
A:Really?How can I get there?
B:You can go there by bus.(74)B
A:Oh,I see.Thank you very much.
B:(75)D.

查看答案和解析>>

同步练习册答案