精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
7.Mary is a girl.She is a middle school student.She is thirteen.She is in class Three,Grade Two.
There is a big picture in Mary's room.It's the picture of her family.Mary's mother is a teacher of Chinese.Mary's father is a worker.There is a big red flower on his black coat.He is at work from Tuesday to Sunday.Mary's brother is beside her mother.He is a middle school student,too.He is fourteen.He is in Grade Three.Mary and her brother like books.They work hard.They are good students.

根据短文内容判断正误.(正确的写"T",错误的写"F")
71.This is a picture of Mary's family.T
72.Mary is fourteen.F
73.Mary's brother is a student.T
74.Mary's father is at home on Sunday.F
75.Mary's father and mother are doctor and nurse.F.

分析 文章大意:
房间里有一张全家福照片.玛丽13岁,在二年级三班.
妈妈是汉语老师,父亲是一名工人,工作时间为周二到周日,他哥哥是一名中学学生.
玛丽和他哥哥都喜欢读书,都是好学生.

解答 71.T,推理判断题,文中提到"There is a big picture in Mary's room"房间里有一张全家福照片,所以此题正确.
72.F,推理判断题,文中提到"She is thirteen.She is in class Three,Grade Two"玛丽13岁,在二年级三班,并不是14岁,所以此题错误.
73.T,推理判断题,文中提到"He is a middle school student"他哥哥是一名中学学生,所以此题正确.
74.F,推理判断题,文中提到"He is at work from Tuesday to Sunday."父亲是一名工人,工作时间为周二到周日,所以周日不休息,此题错误.
75.F,推理判断题,文中提到妈妈是汉语老师,父亲是一名工人,所以并不是医生和护士,所以此题错误.

点评 对于判断对错题,一定要记得首先通读全文,了解文章大意,然后再根据文章关键词,关键句,掌握细节问题,并进行推理判断,再去回答具体的问题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.John does not want to watch talk shows because they are     .(  )
A.excitingB.enjoyableC.meaninglessD.wonderful

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

18.Many years ago,there lived a very rich man who wanted to do something for the people of his town.But first he wanted to find out if they were good enough to get his help.So he put a very large stone(石头) in the middle of the road into town.Then he hid(藏) behind a tree and waited.
Soon an old man came along with his cow(牛)."Who put this stone in the middle of the road?"said the old man,but he did not try to move the stone away.Instead,he passed around the stone and went on his way.Another man came along and did the same thing; then another came,and another.All of them complained(抱怨) about the stone in the middle of the road,but all of them didn't move it away.
Late in the afternoon,a young man came along.He saw the stone and said,"It will be very dark at night.Some people will come along later in the dark and will fall against the stone."
The young man then began to move the stone.He pulled with all his strength(力量) to move it to one side.But to his surprise when he found a bag full of (装满) money and a letter under the stone:"This money is for the thoughtful person who takes this stone away from the road.Thank you."

阅读上面短文,选择最佳答案.
71.Why did the rich man put a large stone on the road?D
A.To make life harder for the people of his town.
B.To find out the strongest man in his town.
C.To stop people from getting into his town.
D.To find the right person to get his help.
72.How many people complained but didn't try to move the stone?C
A.Two.
B.Three.
C.Four.
D.Five.
73.Why did the young man decide to move the stone?B
A.Because he was strong enough to do the job.
B.Because he had others'safety(安全) on his mind.
C.Because he knew there was money under it.
D.Because he wanted to make it safe for himself.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.After ten days'hard work,they still need ____________days to finish it.(  )
A.more twoB.another twoC.two anotherD.other two

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.My clothes are _____my brother's.(  )
A.sameB.same asC.the same asD.like

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.-The boy is        to shop.
-Yes,he bought        for the family.(  )
A.enough old,enough foodB.old enough,enough food
C.enough young,food enoughD.young enough,food enough

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.---What do you think of the film called One Step Beyond?
---I think this is the least wonderful film _______ I have ever seen.(  )
A.thatB.whoC.whomD.what

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

16.Clerk:Good afternoon.(76)Can I help you?
Linda:Yes,please.I'd like to buy a sweater for my mother's birthday.
Clerk:Does your mother like blue?
Linda:(77)No,she doesn't. She likes red very much.
Clerk:(78)What size does she need?
Linda:Size M.
Clerk:What about this one?I think your mother will like it.
Linda:Well,it looks very nice.(79)How much is it?
Clerk:Ninety yuan.
Linda:I'll take it.Thank you.
Clerk:(80)You are welcome.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.We don't have classes on Saturdays andSundays (星期日).

查看答案和解析>>

同步练习册答案