精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
2.It is said that people usually learn from their experience and the mistakes they make in their lives.This is correct because life teaches us what is correct to do and what is not.
Let's consider a mistake that one has made while trying to learn to drive.As a beginner,it is common to make mistakes,but after doing something wrong once,twice or three times,it is quite impossible for him to make the same mistake a fourth time.Everyone tries their best to improve their skills and they will be very pleased to notice that the improvements really happen.
On the other hand,being successful in everything,one cannot know what failure(失败) means.One would always see only the best side of things and it would be difficult for him or her to face the difficulties coming in the future.Here we can mention the fact of a very successful football player,who has known what fame (名望) is from the very beginning of his career(生涯).We have to admit(承认) that most of his luck comes from the great talent that he was born with.But some fellow players can also work to achieve the same thing because they make mistakes in their games and they learn from each mistake that they make.
In the end,we can say that one needs to make mistakes in life in order to better realize things.And at the same time,mistakes teach us how important it is to fight to achiever something we wish for in life.Of course,moments of happiness will come in return when we see the changes and improvements.
 61.The writer thinks that it isC to make a mistake.
A.wrong   
B.difficult  
C.common
 62.The writer mentions learning driving in the second paragraph toB.
A.tell people to face difficulties bravely
B.prove that success comes from failure
C.show that driving is a difficult skill
 63.Every one try their best to improve their skills,because theyB.
A.enjoy mistakes
B.will be pleased to notice the improvement.
C.are afraid of making mistakes.
 64.What does the underlined word"talent"mean in Chinese?A
A.天才          
B.文化             
C.知识
 65.The main idea of the passage is thatB.
A.don't make the same mistake
B.mistakes can make us become clever
C.one should avoid making mistakes.

分析 人们经常说,吃一堑长一智,这是正确的,生活告诉我们什么该做,什么不该做;
作为刚开始开车的人,总会犯错误的,但是一次、两次、三次犯错之后,就不那么容易犯第四次了.
一个在所有方面都成功的人不会感受失败的滋味,一旦他们在未来的某件事情上失败了,他们很难面对,值得一提的是,一个非常成功的足球运动员,是通过自己的不断努力,不断地从失败经历中学习经验之后成功的.
最后,一个人在生活中要学会犯错并从中增长经验,在提高的过程中,我们也会获得乐趣.

解答 61.C.细节理解题.根据第一段的It is said that people usually learn from their experience and the mistakes they make in their lives.This is correct because life teaches us what is correct to do and what is not.可知,作者认为"人们通常会从自己的经历和错误中学到东西"是正确的,因此可知作者认为人犯错是很常见的,即答案为C.common
 62.B.细节理解题.在第二段中作者写道,As a beginner,it is common to make mistakes,but after doing something wrong once,twice or three times,it is quite impossible for him to make the same mistake a fourth time.作为刚开始开车的人,总会犯错误的,但是一次、两次、三次犯错之后,就不那么容易犯第四次了,因此可知作者以这个例子来讲述的内容就是失败是成功之母,即B.prove that success comes from failure
 63.B.细节理解题.根据题干中的Every one try their best to improve their skills,定位在文章中的第二段,根据Everyone tries their best to improve their skills and they will be very pleased to notice that the improvements really happen.可知,每个人都尽自己最大的努力学习技巧,他们会很高兴的注意到自己的提升,因此这里的答案是B.will be pleased to notice the improvement.
 64.A.词义猜测题,根据文中划线词错在的句子We have to admit(承认) that most of his luck comes from the great talent that he was born with.But some fellow players can also work to achieve the same thing because they make mistakes in their games and they learn from each mistake that they make.可知,作者认为对于成功的足球运动员,我们必须承认一方面天生的talent带来的运气,之后的but引出了另一方面,就是从自己的错误和失败经历中总结经验教训,这一方面也就是辛勤的努力,另一方面额运气是伴随出生就有的,应该是天赋,因此答案为A.天才
 65.B.文章主旨题.根据文中的内容,作者最终想阐述的内容是失败是成功之母,因此答案为B.mistakes can make us become clever

点评 本文是一篇教育类文章,题材贴近生活实际.题目涉及到词义猜测、推理判断和主旨大意题等,要在抓住关键句子的基础上进行合理地分析才能得出正确答案,切记不能乱猜,一定做到有理有据.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.Thank you very much for reminding me _______ my English test next week.I have to prepare for it right now.(  )
A.toB.forC.ofD.at

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.The policetelephone numberis 877-3641.(电话号码)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

10.There are basically two ways of driving in the world:if the driver's seat is on the left and cars
travel on the right side of the road,it is called"left-hand driving",as it is in China;Instead,it is called"right-hand driving",as it is in Britain.Nowadays,around 65% of the world's population drives on the right of the road,while the rest is used to driving on the left.
    Though no one knows the exact reasons,it seems likely that people in ancient times travelled on the left.Roman coins show pictures of horsemen passing on each other's
right.And right-handed people generally got on a horse from mthe animal's left.Obviously,it's safer to do this at the left side of the road,so it makes sense for  the horse to be ridden on the left.
A change happened in the late 1700s.When Napoleon conquered(攻占)nations,he forced them to travel on the right side of the road,which spread left-hand driving throughout Europe.However,Britain still stuck with the right-hand driving role and countries which were part of the British Empire were made to follow.This is wh,India,Australia and the former British colonies (前英国殖民地)in Africa continue to drive on the left.One exception is Egypt,as that country was defeated(打败)by Napoleon before becoming part of the British Empire.
Some countries changed sides'until modern times.Sweden only moved to driving on the right I in 1967and Iceland changed the following year.Ghana changed sides'in 1974.On September 7,2009,Samoa became the third country ever to change from left-to right-hand driving for the reason that it made it easier to import(进口)cheap cars from right-hand driving Japan,Australia and New Zealand.
So if you want to travel to mother country or go on business,make sure you know whether it is left-or right-hand driving to avoid unnecessary troubles.
49.Nowadays,Bof the world's population drives on the right of the road.
A.around 74%   
B.around 65%   
C.around 19%   
D.around 17%
50.On Roman coins we can see pictures of horsemenB
A.travelling throughout Europe
B.passing on each other's right
C.practicing riding in the country
D.getting on the horses from the right
51.Which of the following is true according to the passage?C
A.Sweden changed to drive on the right in 1974.
B.People drive on the left side of the mad in Egypt.
C.Napoleon helped with the spread of left-hand driving.
D.People have known the exact masons for driving on the left.
52.What is the writer's purpose for writing this passage?C
A.To explain the advantages of the two ways of driving.
B.To compare the diffemnces of the two ways of driving.
C.To introduce the development of the two ways of driving.
D.To complain about the change of the two ways of driving.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17.This August,we'll welcome guests from all over the world.Some of them follow their own special cultural traditions.It's important for us to know about them.
◆In many countries,such as Thailand,India and Malaysia,people believe that the left hand is unclean.So,it's not proper to use one's left hand to hold food,touch others or pass objects,Doing so may offendcertain guests.
◆Some Westerners may be offended if you touch them or their personal things-even by accident.If this happens,say sorry politely.
◆Some elderly Westerners may be offended if you try to help them without their agreement.
◆People think numbers can be lucky or unlucky.Some Westerners avoid the number 13because they believe it is unlucky.
◆Muslims(穆斯林)do not eat pork,and words like pigs are not considered proper.
◆People from Brazil,Italy and Pakistan do not give handkerchiefs(手帕)as gifts.They believe a handkerchief is closely connected with unhappy feelings.
◆Wine is not sent as a gift in many parts of western and middle Asia,where most Muslims live.
41.Indians don't hold food with the left hand because they consider itA.
A.unclean        
B.useless        
C.valueless         
D.unimportant
42.The word"offend"in the second paragraph(段落)might mean"D".
A.honor         
B.help          
C.hate             
D.hurt
43.Muslims do notB.
A.send gifts       
B.eat pork
C.drink milk     
D.use handkerchiefs
44.Which of the following is true according to the passage?C
A.People from Pakistan like to send handkerchiefs as gifts.
B.All the elderly people in the west like being helped by others.
C.The number 13is thought to be unlucky by some Westerners.
D.Westerners do not mind their personal things being touched.
45.What does the passage mainly talk about?C
A.Lucky numbers.
B.Traditional food.
C.Culture differences.
D.Hands and handkerchiefs.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.David是一个如此诚实的人,以至于他从不撒谎.
David issuch an honest man that he never tells lies.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.A.Never.B.Always.C.Seldom.D.Usually.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.A.On the third floor.
B.On the second floor.
C.On the fourth floor.
D.On the first floor.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.A.By bus.B.On foot.C.By taxi.D.By underground.

查看答案和解析>>

同步练习册答案