精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
16."Can I see my baby?"asked the happy new mother.When the baby was in her arms,she found the baby had been born without ears.
Time proved that the baby's hearing was perfect.He got on well with his classmates.But one day,he rushed home and said to his mother with tears in his eyes,"A boy,a big boy…called me a freak(怪胎)"
The boy grew up.He developed a gift,a talent for literature(文学)and music.
The boy's father had a meeting with the family doctor."Could anything be done?"he asked the doctor.
"I believe I could graft(移植)a pair of outer ears,if you could get them,"the doctor said.
However,two years went by,but nobody wanted to offer the young man ears.Then one day the father said,"Son,someone will donate his ears to you.But it's a secret."The operation was a great success.
Time kept the secret,but the day did come…One day,the young man stood with his father beside his mother's body.Slowly,the father held out a hand and raised the thick brown hair.To his surprise,the son found his mother had no outer ears.
"Mother said she was glad she never let her long hair be cut,"he said gently,"and nobody ever thought Mother less beautiful,did they?"
Real love lies not in what is done and known,but in what is done but not known.

101.The new mother found the baby had been bornwithout ears/with no ears.
102.One day the boy rushed home and cried becausea boy called him a freak.
103.When the boy grew up,he developed a gift forliterature and music.
104.In fact,the boy's motherdonated the ears to the boy.
105.Through the story,the writer wants to tell usreal love is in what is done but not known.

分析 文章大意:本文主要介绍了一位伟大的母亲为儿子捐献双耳的故事,歌颂了母亲对孩子那无私的爱,同时也告诉我们真正的爱在于为你奉献却不让你知道.男孩出生的时候没有双耳,但听力却很好.在他上学期间和同学相处的一直很好,但有一天他哭着跑回家中告诉妈妈有人喊他怪胎.随着男孩长大,他对文学和音乐很有天赋,他的父亲了解到可以给男孩儿移植双耳,但是两年过去了却没有人愿意提供耳朵.直到一位神秘人的出现,男孩儿才成功的做成了手术拥有了双耳,后来才知道这位神秘的人是他伟大的母亲.

解答 101.答案without ears.细节理解题.根据"she found the baby had been born without ears."可知这个孩子出生没有双耳,故填without ears/with no ears.
102.答案a boy called him a freak.细节理解题.根据"he rushed home and said to his mother with tears in his eyes,"A boy,a big boy…called me a freak(怪胎)"可知男孩跑回家,哭着对他妈妈说:一个男孩儿叫他怪胎,故填a boy called him freak.
103.答案literature and music.细节理解题.根据"The boy grew up.He developed a gift,a talent for literature(文学)and music"可知,当男孩长大以后,他对文学和音乐很有天赋,故填literature and music.
104.答案the boy's mother.理论推断题.根据"To his surprise,the son found his mother had no outer ears."可知她的母亲没有了双耳,结尾处提及"Real love lies not in what is done and known,but in what is done but not known"真正的爱不在于做了并让你知道,而在于为你奉献却不让你知道,联系前文"someone will donate his ears to you.But it's a secret"有神秘人捐赠不让他知道,可推断出是他的妈妈为这个男孩捐献了耳朵,故填the boy's mother.
105.答案real love is in what is done but not known.主旨推断题.文末点名主旨,根据"Real love lies not in what is done and known,but in what is done but not known"可知,真正的爱在于为你奉献却不让你知道,这也是作者想要通过这篇文章想要告诉我们的,故填real love is in what is done but not known.

点评 快速阅读全文,掌握文章大意,并认真阅读题目,把握好相关文章细节,做出正确解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.He knows the story very well,for he _______ it again last week.(  )
A.readsB.readC.to readD.reading

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.也许你会为他们不能找到解决空气污染问题的方法而担心.
Maybe you fear that they won'tbe able to find the solutions to the problem of air pollution.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.抱歉,我错拿了你的包.
Sorry,I took your bagbymistake.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.请告诉我事故是什么时候发生的好吗?
Could you tell mewhen the accident happened?(happen)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.-When is Jay's concert?
-It's_____three o'clock_____the afternoon of July 18th.(  )
A.at; inB.at; onC.on; inD.in; on

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.for,you,leave,price,certain

A:Hello,Enshi Railway Station.Can I help you?
B:Yes,I'd like to book a ticket to Wuhan on June 26.
A:OK.The train (76)leavesat 1:20p.m.and arrives at Wuhan Railway Station at 3:40p.m.
B:Great!What about the (77)price?
A:105yuan.
B:OK.I'd like to book a ticket.
A:AII right.Please pay (78)forthe ticket before 11:30a.m.May I have(79)your name and telephone number?
B:(80)Certainly.I'm Li Ming and my telephone number is 15350891018.
A:Li Ming.15350891018.
B:Right.Thank you.
A:You're welcome.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.The film was so boringthat I felt sleepy when I saw it yesterday evening.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.Sam is a waiter,____________ he really wants to be a singer.(  )
A.orB.ifC.butD.because

查看答案和解析>>

同步练习册答案