精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
18.How much pocket money do you get from your parents every month-200yuan?
Some may need more to buy birthday presents,ice cream or cartoon (动画) books.But for Li Hong,30yuan each month is enough.The only thing she buys is lunch-1.5yuan each day."My favorite is noodles and rice,"said Li,"But meat is too expensive for me."
Li,14,is a student of Grade Eight.Her parents are migrant workers(外来务工人员).They first came to Chongqing from a village in Henan two years ago.Her father now works as a cleaner and earns 500yuan every month.Her mother has no job.Every day,Li gets up at 5:30a.m.and walks 50minutes to get to school.She studies hard,and even reads books during breaks.Her favorite subject is computer."I'm learning typing now.I hope to be the fastest in my class."said Li.Like many teens,Li has a lot of homework.----Usually one hour every day.But that is not all her work.During the week she helps her mom cook.On weekends,she helps wash clothes."I could cook when I was eight.Father said sometimes I cooked better than mom!"
Li said she wanted to be a doctor when she grew up."I watched TV and found out that there were many people with AIDS in Henan.Some are kids.I really want to help them."said Li.But she is afraid of having to leave school.Li didin't go to school at thea age of 12one year because her family had no money to send her.This year,the school didn't ask her to pay the 600yuan fees because her family is too poor."I hope I will always be in school,"said Li."Dad works hard to make money.I have promised him I will study hard to be a good student and a good doctor in the future."
51.What does Li Hong's father do?B
A.A husewife         
B.A cleaner           
C.A doctor         
D.A worker
52.What happpened to her when she was 12?D
A.She was ill seriously                       
B.She was lost in Chongqing
C.She went back to her hometown              
D.She didn't go to school.
53.Which of the following is WRONG?A
A.Li Hong has much pocket money.
B.Li Hong is very hard---working.
C.Li Hong wants to do something for her hometown.
D.Li Hong has been in Chongqing for 2years.

分析 文章讲述了贫苦但懂事的14岁的女生李红的事情.她的父母都是外来务工人员,一家人过的很清苦,但是李红非常懂事,学习非常的认真.她的愿望是长大后成为一名医生.因为她的优秀,学校免除了她的学费.

解答 51.B细节理解题.根据文中第三段中的原句Her father now works as a cleaner and earns 500yuan every month.可以得知,主人公的父亲是一名清洁工.故选B.
52.D细节理解题.根据文中最后一段中的原句Li didin't go to school at thea age of 12one year because her family had no money to send her.可以得知,主人公12岁的时候因为家里穷没钱送她去读书.故选D.
53.A推理判断题.结合全文来看,并根据文中第二段的原句But for Li Hong,30yuan each month is enough.The only thing she buys is lunch-1.5yuan each day.可以得知主人公是贫苦家的孩子,并不富有,零花钱非常的少.故A是错误的.

点评 阅读理解题,需要先读题,理解清楚题目意思,接着带着问题去文章中寻找、推断答案.把握好细节,注意推敲才能保证正确率.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.Now the game Angry Birds has become more and more popular with the young and the old.I'm sure you also enjoy it a lot.But is it too small to play the game on your mobile phone or on your computer?Do you want to visit a park where you can find some bigger birds and pigs?As this picture shows,Angry Birds has now become much bigger.Copying the action of the real computer game,players pull a real catapult(弹弓) and shoot Angry Birds toys at green piggy balloons.I think that must be very exciting to touch such big birds.
Angry Birds Land recently opened inside Sarkanniemi Amusement Park in Tampere,Finland(芬兰).It is the first Angry Birds theme park in the world.Finland is a country in northern Europe.And then other countries will copy Finland's example.The UK government says that they plan to build Angry Birds theme parks in the UK.What's more,you can see such theme parks not only in the UK,but als in other countries.The game,Angry Birds,is created by the Finnish company Rovio. It agrees to help build the theme parks all over the world.

47.Why does the news say Angry Birds has become bigger?D
A.Because the screens of mobile phones and computers have become bigger.
B.Because Angry Birds has become more and more popular.
C.Because people spend much more money on Angry Birds.
D.Because there have been theme parks named Angry Birds.
48.From the second paragraph,we can infer(推测) thatB.
A.some countries don't allow kids to play Angry Birds any more
B.Angry Birds theme parks will be built in more and more places
C.building Angry Birds theme parks is not a good idea
D.it's difficult to clean up an Angry Birds theme park
49.The underlined word"It"refers toC.
A.the game Angry Birds
B.the Angry Birds theme park
C.the company that created the game Angry Birds
D.the engineer who created the first Angry Birds theme park
50.What's the best title for this passage?C
A.Angry Birds in Finland.
B.More Angry Birds in the World.
C.Angry Birds Flying to Theme Parks.
D.Rovio Plans to Build More Angry Birds Theme Parks.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.Helen ____________ to school and her brother goes to school____________.(  )
A.takes a bike; walkB.takes a bike; on foot
C.by bike; walkD.by bike; on foot

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.My mother always gets up early.方式副词.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.Thestudents'(student)dream is to have a bridg in their village.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.You aren't a stranger,are you?
________.Don't you remember ________the mountain with us last weekend.(  )
A.No,to climbB.No,climbingC.Yes,climbing

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.Do you know hispurpose['p?:p?s]to be here?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.It is my ________birthday today.I am _______ years old.
A.twelfth,twelveB.twelve,twelfth
C.twelfth,twelfthD   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

8.Lingling and I are going to have a picnic(野餐).Would you like join us?

查看答案和解析>>

同步练习册答案