1.As many as one in five US teenagers have some degree of hearing loss(丧失),according to researchers.They say the problem is growing.
"Teenagers really don't pay attention to how much noise they are exposed to(接触),"Josef Shargorodsky of Brigham and Women's Hospital in Boston told Reuters."Often people won't notice it,but even very little hearing loss may influence language development,"said Shargorodsky,one of the researchers.
The study compared surveys from the early 1990s and the mid-2000s.Each included a few thousand teenagers.In the first survey,about 15percent of teenagers had some degree of hearing loss.Some 15years later,that number had risen by a third,to nearly 20percent.
"This certainly is big news,"said Alison Grimes,an ear doctor."Hearing loss is very common in old people,"Grimes said,but she added that it was worrying to see it happen in the younger age group.
In babies and young children,hearing problems are known to slow language development.The science is less clear for teenagers,but it is easy to imagine how being hard of hearing could influence learning,said Grimes.
The reasons for the rise are still unclear.When researchers asked teenagers about noise exposure-on the job,at school or from activities,for example-the teenagers didn't report any change.But Shargorodsky said that might not be true."We know from before that it is difficult to ask this age group about noise exposure-they underestimate it.."Few people would call it noise when they listen to music on their MP3player,for example."There is a difference between what we think is loud and what is harmful to the ear,"said Grimes.
Although it's not clear that the MP3players cause teenagers'hearing loss,Grimes said it was still a good idea to turn down the sound and take short breaks from listening.
57.The writer advises teenagersA.
A.to turn the sound down
B.to stop using MP3players
C.to be clear about the problem
D.to report the change in hearing loss
58.The underlined sentence"they underestimate it."meansB.
A.their love for music prevent them realizing the harm
B.their hearing loss is happening without being noticed
C.they think music can be taken as noise to some degree
D.they think it's harmful sometimes although it's not loud
59.Which of the following is true according to the passage?A
A.Hearing loss may lead to slow language development.
B.Hearing loss in old people is as common as in young people.
C.Researchers have already found some causes of hearing loss.
D.Teenagers know MP3is harmful,but they can't stop listening to it.
60.What is the best title for the passage?C
A.A word short and simple
B.A report by teenagers
C.A message loud and clear
D.A letter from MP3users.
分析 【文章主旨】这是一篇科普知识类阅读,短文主要讲的是有多达五分之一的美国青少年有一定程度的听力损失,而且问题还越来越严重.然后作者就根据这一现象展开了对近年来青少年听力情况的分析,文章还引用了研究员的话以及研究结果,并说出了听力受损的危害.
解答 57.A 细节理解题,根据最后一段Grimes said it was still a good idea to turn down the sound and take short breaks from listening可知把声音调低并且从听力中休息对我们来说是个好主意,故选A.
58.B 推理判断题.根据倒数第二段Few people would call it noise when they listen to music on their MP3player,for example."There is a difference between what we think is loud and what is harmful to the ear,"said Grimes.例如,很少有人在当他们用MP3播放器听音乐时认为那是一种噪音."对于我们所认为的对耳朵什么是响亮的和什么是吵闹的是有区别的."格兰姆斯说.由此可知,青少年是在不知不觉中听力减退的,因为他们对噪音和响亮的声音没有敏感的认知.故选B.
59.A 推理判断题.根据倒数第三段In babies and young children,hearing problems are known to slow language development.The science is less clear for teenagers,在婴幼儿时期的孩子,听力问题被认为会延缓语言方面的,这个结果对于青少年却不太清楚,可知青少年也有可能会因为听力问题而使语言能力迟缓.题中A选项中有may,所以符合文意,故选A.
60.C 主旨大意题.根据题中选项可知A选项:一个简短的文字;B选项:一篇来自青少年的报道;C选项:一个响而亮的教训;D选项:一封来自MP3使用者的信.纵观全文,可知文章主要讲的是有关青少年听力下降的现象,这个结果是对人的一个关于耳朵教训,告诫我们要多注意保护耳朵,不要总处在响而亮的环境中.故选C.
点评 考查学生的细节理解和推理判断能力.做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确选择.在做推理判断题时不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.