18.The Big Lottery is giving money to groups of teenagers between 14and 19who want to become active citizens.The teenagers who would like to help make the area you live in better,cleaner,safer and more friendly can actually get money for improving your local community (社区).We have 80,000to give away.We are looking for young people to take part in schemes(规划) and projects near to where they live.
Here are a few easy things you could do to get started.
Meeting the neighbors:Everybody needs good neighbors.Knock on people's door and find out what they would like improving in your area.Set a date for a meeting and then make some plans together.If you don't want to go round to their houses,then you could always put a note through their doors.
Neighborhood watch:Neighborhood watch schemes are very popular in the UK.If you go away on holiday and leave your house,it's very nice to know that a neighbor is keeping an eye on it.It's a good way to make the area you live in safer.You could set one up easily and quickly.(Paragraph 4)
Lending a hand:There are often elderly people living in the neighborhood who may not be able to do the things that you can.Offer to do their shopping once a week,look after their garden for them or maybe walk their dog.(Paragraph 5)
No littering:Nobody likes picking up other people's rubbish,but a clean street can make all the difference.Take it in turns to go out once or twice a week and see what you can find.You never know,one day you might find something valuable.
Recycling:Nearly two-thirds of your rubbish can be recycled.Some areas already provide places to people to recycle bottles,tins,plastic and paper.Find out if this is done in your neighborhood.If it's not,do something about it.
So go on …Just tell us what kind of project you want to join in.Then we'll send you more details.Take positive action and help make your neighborhood a better place to live in.
41.The aim of the Big Lottery isC.
A.to make the neighborhood busier
B.to help the old people in the community
C.to improve the local community
D.to help young babies in the neighborhood
42.Who is needed to take part in the project?D
A.Anyone who wants to.
B.All the teenagers.
C.Students in the neighborhood.
D.Teenagers from 14to 19.
43.Paragraph 4and Paragraph 5tell usB.
A.neighborhood watch is good to make the community cleaner
B.how to make the community safer and more friendly
C.lending a hand means to lend some money to others
D.to help neighbors do what they wouldn't like to do.
44.What should you do if you want to make the neighborhood cleaner?A
A.Recycle the rubbish and take turns to pick up others'rubbish.
B.Pick up the rubbish and find something valuable in the street.
C.Find out the recycled rubbish and throw them everywhere..
D.Try to recycle three-fourths of your rubbish once or twice a week.
45.According to the passage,which of the following is NOT true?D
A.Discuss plans with your neighbor for improving your area.
B.Do some shopping once a week for old people who can't do it.
C.Pick up the rubbish everywhere in the street to make your area cleaner.
D.Look after the garden,walk the dogs for the old in order to get much money.
分析 为了使社区更安全、更和睦、更干净,The Big Lottery 招募14至19岁之间想成为积极公民的青少年,参与服务所生活的社区.短文介绍了几个服务社区的途径:会见社区居民,弄清楚居民对社区的要求;邻里监督,邻里守望计划在英国很受欢迎,如果你外出的时候,有人为你守候家会安全得多;禁止乱扔垃圾;伸出援助之手;把社区里的废品进行回收利用;
解答 41:C 细节理解题.题干的意思是""the Big Lottery 的目标是什么?,根据第一段前两句The Big Lottery is giving money to groups of teenagers between 14 and 19 who want to become active citizens.The teenagers who would like to help make the area you live in better,cleaner,safer and more friendly can actually get money for improving your local community (社区).句意是"The Big Lottery 聘用14岁至19岁之间想成为积极公民的青少年,这些青少年将服务自己所生活的社区,使社区更好,更安全,更和睦,青少年可以因为自己的付出得到报酬."可知选C.
42:D 细节理解题.题干的意思是"需要什么样的人参与这个项目?",根据第一段第一句The Big Lottery is giving money to groups of teenagers between 14 and 19 who want to become active citizens"The Big Lottery 聘用14岁至19岁之间想成为积极公民的青少年,".可知该选D.
43:B 细节理解题.题干的意思是"第四段和第五段讲述了什么?",读短文可知第四段第五段介绍的两个途径是"Neighborhood watch邻里守望计划"和"Lending a hand伸出援助之手",这两个途径主要是讲述了人们如何使社区更安全更和睦,所以选B.
44:A 细节理解题.题干的意思是"如果你想使社区更干净,应该怎么做?",根据文中Take it in turns to go out once or twice a week and see what you can find"每周轮流出去一次或两次,看看你能发现什么".和Nearly two-thirds of your rubbish can be recycled"将近三分之二的垃圾是可以回收利用的:,可知选A.
45:D 细节理解题.题干的意思是"下列哪一个不正确",选项A的意思是"和你的邻居们讨论改善社区的计划",根据短文中的Set a date for a meeting and then make some plans together判断是正确的;选项B的意思是"为那些不能出去购物的老人每周一次去购物",根据短文中的Offer to do their shopping once a week判断是正确的;选项C的意思是"为了使社区更干净,随手捡起街道上的垃圾",根据短文中的Nobody likes picking up other people's rubbish,but a clean street can make all the difference判断是正确的;选项D的意思是"为老人照看花园、遛狗是为了赚钱"根据短文可知为老人照看花园、遛狗并不是为了赚钱,所以选D.
点评 做阅读理解时,要注意培养自己快速阅读的习惯.切不可在个别难懂的词句上磨蹭,只要全篇理解了,个别难懂的词句可以根据上下文和构词法去猜测,去推断.