精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
4.This is a story from a meeting held by some people and two things in nature.We call it the Four-Sided Talk.Let's“listen to“everyone carefully and find out what they think.
We know a little about the environment problems.Hearing what all of you said,we’ve decided to protect the earth and love the earth.We’ve also made the June 5th World Environment Day.
We have lived on the earth since ancient times.The earth is our home.We have done some harm to our home!From now on,we should make full use of the resources on the earth and protect the earth.Let’s try our best!

阅读以上“四方会谈“的内容,回答下列问题.
61.What doesn't the old tree tell usC?
A.He's afraid to be cut down some day.B.He has fewer and fewer friends.
C.The trees have the longest lives in the world.D.He has lived for thousands of years.
62.What's the meaning of the underlined word“disasters““D?
A.神话         B.奇迹        C.财富     D.灾难
63.Why do some people get sick after drinking the water from the riverA?
A.Because the river is polluted.
B.Because the river makes the earth more beautiful.
C.Because the river can only offer water to animals.
D.Because there are too many animals and plants in the river.
64.What have the United Nations made up their minds to do from the passageB?
A.Set an Earth Protecting Day.B.Protect and love the earth.
C.Hold an international meeting.D.Find out what is making the pollution.
65.What will people do according to the passageD?
①Over-use the resources.②Make good use of the resources.
③Start a global group.④Protect the earth.
A.①④B.②③C.①③D.②④

分析 这篇短文以“四方会谈”的方式向我们讲述了环保的重要.河流控诉了人类对它们的污染及造成的严重后果.一棵古树述说了它面临的遭遇,可能被砍伐.人类也意识到了污染的危害,决心要保护地球,合理利用资源.联合国也设立了世界环境日,唤起人们对环境的保护.

解答 61.C.细节理解题.根据短文中对古树的描述这段话,可知A.He's afraid to be cut down some day.B.He has fewer and fewer friends.D.He has lived for thousands of years.这三项都有所提及,只有C.The trees have the longest lives in the world,短文没有提及到,故选C.
62.D.语义猜测题.根据Mother nature is making many disasters to teach people a lesson.这里的意思是句意:大自然母亲正在制造灾难以此来给人们一个教训.可知disasters在这里的意思是灾难.故选D.
63.A.细节理解题.根据Now I'm sad because people put waste into me,which kills many animals and plants that drink my water,可知人们向河中倾倒了废物,污染了水源,人们饮用后就生病了,故选A.
64.B.细节理解题.根据Hearing what all of you said,we've decided to Protect and love the earth,可知联合国已下定决心保护爱护地球,故选B.
65.D.细节理解题.根据From now on,we should make good use of the resources on the earth and  protect the earth,可知人类决心要保护地球,合理利用资源,故选D.

点评 本文是一篇健康环保类阅读短文.这篇短文以“四方会谈”的方式向我们讲述了环保的重要.本篇短文比较简单,学生比较容易理解.解答时可先阅读一遍短文,了解其大意,然后带着问题再读短文,所给题目大部分是细节理解题,可以从短文中找到答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.-Can you go to the movies on Saturday or Sunday?
-_______ day is OK.I'm free on both days.(  )
A.BothB.EitherC.NoneD.All

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.Tomwears (戴)glasses.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.Simon hates to be like others,he often tries to do everythingdifferently (different).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.As we all have grown up,we should learn to look afterourselves (自己).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:单词造句

9.they,school.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

16.We have an English party  once a month.(对划线提问)
How often Do you have an English party?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

13.He has painted the house pink because his child doesn't like white.(对划线部分提问)
Why hasheprinted the housepink?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.---I'm sorry I made a mistake!
---________.Nobody is perfect.(  )
A.Take your timeB.You're right
C.Whatever you sayD.Take it easy

查看答案和解析>>

同步练习册答案