精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
1.Joe is fifteen years old now.He (70)Cin a middle school.His parents like him very much and (71)Fhe can become a famous man.They often tell him to study hard and they do all for him.They wake him (72)Aat six in the morning.After breakfast his father takes him to school in a car.And in the afternoon,as soon as he comes back,the supper is ready.Of course,he never washes his clothes or goes to buy (73)Jin the shops.
Once Joe's father went to London (74)Bbusiness.He would stay there for half a year.Before leaving,he told his wife to (75)Dgood care of their son.The woman had to get up (76)Eand did all that her husband did before.And two months later she was so (77)Ithat she was ill in bed.Now the boy got into (78)G He couldn't do any housework.He had to do as his mother told (79)HHe even didn't know where he should get on the bus.

A.up    
B.on    
C.studies         
D.take         
E.earlier  
F.hope 
G.trouble 
H.him         
I.tired         
J.anything.

分析 乔现在15岁了.他在一个中学上学.他父母非常喜欢他,希望他可以成为一个有名的人.他们告诉他努力学习,并他做所有的一切.他们早上6点叫他起床.早餐后他爸爸把他用车送到学校.下午他一回家,晚饭就准备好了.当然,他从来不自己洗衣服,或者去商店买任何东西.一次乔的爸爸要去伦敦出差.他将要在那里待半年.离开前,他告诉妻子要照顾好儿子.这个女人必须起得更早,做他丈夫以前做的所有事情.二个月后她累得生病了.现在这个男孩陷入了麻烦,他不会做任何家务.他必须按照妈妈告诉他的做,他甚至不知道他该在哪里坐公车.

解答 70.C.划线处缺一个动词,根据文中可知乔15岁了,他在一个中学学习,故选择C,表示学习.
71.F.划线处缺一个动词,根据文中可知乔父母希望他成为一个有名的人,故选择F,表示希望.
72.A.根据文中可知乔父母每天早上6点叫醒他,wake up表示叫醒,故选择A.
73.J.划线处缺一个名词或代词作宾语,根据文中可知乔从来不洗衣服,或者去商店购买任何东西,故选择J,表示任何东西.
74.B.根据文中可知乔的爸爸去伦敦出差,其中on business表示出差,故选择B.
75.D.划线处缺一个动词,根据句意乔父亲走之前告诉妻子要照顾好儿子,其中take care of表示照顾,故选择D.
76.E.根据文中可知乔爸爸去出差了,妈妈要做爸爸之前做的所有事情,所以她必须起得更早,故选择E,表示更早.
77.I.划线处缺一个形容词作表语,根据文中可知二个月乔的妈妈累得病倒了,故选择I,表示累的.
78.G.划线处缺一个名词,根据文中可知乔不会做任何家务,所以他陷入了麻烦,故选择G,表示麻烦.
79.H.划线处缺一个名词或代词作宾语,根据文中可知乔必须按妈妈告诉他的去做,故选择H.

点评 本文是一篇记叙文,主要讲述了乔的父母希望他有一天成为一个有名的人,所以为他做所有的事情,结果导致乔除了学习什么也不会做.本题考查单词填空,且所给单词都是适当形式,考生只要认真阅读文章,理解大意,联系上下文即可进行选择,难度一般.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.My classmates are going to skate in the afternoon.(改为否定句)
My classmatesaren't going to skate in the afternoon.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.Who ishappier:someone who has enough money to buy an iphone7or someone who has a family dinner years away from home?(happy)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9.Many years ago,I had my first chance to visit Russia."Russians are a very polite peopIe,"I had been told before my arrival.One of my friends explained that a gentleman will pour the lemonade for the ladies and show other good manners.
Toward the end of my three-week trip,I was invited by my Russian friend Nicolai Vasilevich and his wife Yulya out to dinner.At the end of a wonderful meal,Yulya asked if I would like a banana.I politely declined(婉谢) and thanked her,and explained I was most satisfied with the meal.But my mind was racing:"What should I do?Should I offer her a banana though they are as close to her as they are to me?What is the polite thing to do?"
"Would you like a banana?"I asked Yulya.
"Yes,"she smiled,but didn't try to take any of the three bananas in the fruit basket.
"Which one would you like?"I asked again.
"That one,"she pointed at one of the bananas.So thinking about Russian politeness,f picked the banana Yulya had pointed at.Then I peeled it half way and handed it to her.Smiles on Yulya's and Nicolai's faces told me I had done the right thing.Alter this experience,I spent much time letting the world know that in Russia,the polite thing was to peel bananas for ladies.
However,sometime during my third trip i learned I was wrong.
"Oh no,David,"a Russian politely corrected me."In Russia,when a man peels a banana for a lady,it means he has a romantic interest in her."How embarrassed (尴尬) I felt.
So to communicate properly with people of different cultures,we should watch carefully how people of the same culture communicate with each other.Besides,don't be afraid to ask questions about their culture.

31.Before his first visit to Russia,the writer learned Russian gentlemen are polite toD.
A.foreigners     B.strangers         C.friends            D.women
32.The underlined word"peeled"in Paragraph 6 means"A".
A.took the skin off something         B.put something hack
C.made something clean              D.cut something in two
33.Which of the following seems to be true according to the passage?C.
A.The writer's third trip lasted about three weeks.
B.Russian gentlemen never peel bananas for ladies.
C.The writer tried to follow Russians~behavior in Russia.
D.Yulya was pleased with the writer's behavior but Nicolai wasn't.
34.The writer wrote the passage mainly toC.
A.show us how polite Russian people are
B.tell us his funny experience in Russia
C.ask us to care about cultural differences
D.remind us what we should do in Russia.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

16.在中国共产党建党90周年纪念日来临之际,你肯定有很多感想.请根据下面提示,用英语写一篇短文.
提示:(1)家乡风貌和人们生活变化.
(2)作为一名即将毕业的初中生,应该做到遵守规章制度,努力学习,与同学友好相处,参加体育活动.
要求:(1)文中不得出现自己的真实姓名和所在学校名称.
(2)可自由发挥,词数70左右.
(3)短文开头已给出,不计入总词数.
提示词:change,new buildings,be proud of,should,obey,rules,be friendly to,do sports With the leading of the Chinese Communist Party,our.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.exercise big get when child size inside clear arrive outside what make

Dogs are very good pets.They are very friendly to people and very beautiful,too.Most dogs get on well with (61)children and their parents.Others are good watchdogs because they cry loudly when a strange person (62)arrives.
When you buy a dog,an important thing to think about is its (63)size buy a small dog if your home is small and a (64)bigger  one if yours is larger.Many people don't know(65)what  to feed their
dogs.Dogs eat almost anything!They like meat,rice and lots of other things.You can buy lots of food which is(66)made  for dogs in shops.Don't let your dog eat too much.Always leave some (67)clear  water for your dog.It can(68)get  thirsty very quickly,especially in summer.
Remember that dogs need (69)exercise.You should take it for a walk every day.Don't keep your dog (70)insideall day.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

13.请"Cookingis fun"为题写一篇英语短文.
要求:1.先把题目补充完整(空格处可以是单词、短语,也可以是从句);
     2.短文中不得出现真实的地名或人名等信息;
     3.词数80左右.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

10.My best friend and I were in the shop that she owns.It was the middle of the afternoon.We were both very happy and making plans for the weekend.Suddenly a man entered the shop.We knew that he didn't look like one of our usual customers,but we welcomed him (21)D anyway.Without any hesitation he pulled something out of his coat.We didn't notice that it was a (22)A until he ordered us to go into the back with him.
After he warned us that he could fire at any time,he looked for the money everywhere,in the bank,from our wallets,and then he asked for our jewellery (珠宝) and we gave him all he wanted.Finally,he finished his"job"and left.
When I was a child,I felt safe with my parents in my home or wherever I was not alone.Then I began to understand the news and I learnt that (23)B things were happening"out there",but I still kept thinking that those events were just other people's(24)B,not mine.From the moment the man walked out of the shop,I completely(25)C.I always look around to see which kinds of people are possibly following me.Now I usually double-check everything:if I've locked myself in the car or in the house.I am always careful not to wear any jewellery.Whenever a stranger is getting too close or is trying to get information from me,I feel nervous.I know that it is wrong,and that not everyone is going to (26)D me again.
After all,I consider myself lucky,since nothing really bad happened to me or my friend,but since that day I haven't felt safe any more.I hate that man not for having taken my jewellery and money,but for having deprived(剥夺)of my innocence.

21.A.sadlyB.quietlyC.angrilyD.politely
22.A.gunB.noteC.mistakeD.knife
23.A.funnyB.horribleC.pleasantD.serious
24.A.exchangesB.worriesC.feelingsD.fables
25.A.made a decisionB.lost my wayC.changed my mindD.calmed down
26.A.disturbB.investigateC.foolD.attack

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

11.假设你是马林,请你给李老师写张请假条,注意请假条格式.
内容:明天你要到 聊城参加运动会,不能跟同学们一起植树,请假一天.

查看答案和解析>>

同步练习册答案