精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
13.The secrets of happiness
Most people want to be happy,but few know how to find happiness.Money and success do not bring lasting happiness.Happiness depends on ourselves.In other words,we make our own happiness.Here are a few suggestions to help you be happier.
(66)C.Too often,we spend so much time thinking about the future-for example,getting into college or getting a good job-that we fail to enjoy the present.You should enjoy life's simple pleasures,such as reading a good book,listening to your favorite music,or spending time with close friends.(67)D.
Another secret to leading a happy life is to be active and have hobbies where you forget your problems.Many people experience this dancing or playing a sport,such as skating or soccer.(68)A.
Finally,many people find happiness in helping others.According to studies,people feel good when they volunteer their time to help others.(69)B.You can help a friend with his or her lessons,go shopping to buy food for your family members,or simply help out around the house by washing the dishes.
A.You can forget about your problems,and only think about the activity.
B.If you want to feel happier,do something nice for someone.
C.The first secret of happiness is to enjoy the simple things in life.
D.People who have several close friends live happier and healthier lives.
70.According to the article,what can bring lasting happiness to you?D
A.Enjoying the simple things you like.
B.Being active and having hobbies.
C.Helping others
D.All of the above.

分析 文章大意:文章大意:
大多数人想要幸福,但很少有人知道如何找到幸福.单独的成功和金钱不会带来持久的幸福.亚里士多德,一个希腊思想家说,"幸福取决于我们自己".换句话说,我们创造自己的幸福.这里有几个建议,以帮助你更幸福.
幸福的第一秘诀是享受生活中的简单事物.经常,我们花费这么多时间来思考未来-例如,进入大学或获得好的工作-我们不能享受现在.你应该享受生活的简单快乐,如读一本好书,听你最喜欢的音乐,或花时间与亲密的朋友在一起.有几个亲密的朋友的人通常生活的更快乐,更健康.
生活幸福生活的另一个秘密是活跃,有爱好,可以帮助你忘记你的问题和时间.很多人经历这种情况,如跳舞,或玩运动,如游泳.你可以忘记你的问题,只想到活动.最后,许多人在帮助别人方面找到幸福.研究表明,当他们花时间帮助别人时,他们感觉良好.如果你想要更快乐,为某人做好事.你可以帮助一个朋友的学习,去为老人购物食物,或者只是帮助洗碗.

解答 66-70 CDABD
66题答案:C考查细节理解题,根据文中的上一句Here are a few suggestions to help you be happier这里有几个建议,以帮助你更幸福可知 下面开始展开说故用C,幸福的第一秘诀是享受生活中的简单事物.
67题答案:D考查细节理解题,根据文中的前面一句or spending time with close friends或花时间与亲密的朋友在一起可知 用D符合语境,有几个亲密的朋友的人通常生活的更快乐,更健康.
68题答案:A考查细节理解题,根据文中的前面说Another secret to leading a happy life is to be active and have hobbies where you forget your problems生活幸福生活的另一个秘密是活跃,有爱好,可以帮助你忘记你的问题和时间可知后面用你可以忘记你的问题,只想到活动,故答案是A.
69题答案:B考查细节理解题,根据文中的后面句子You can help a friend with his or her lessons,go shopping to buy food for your family members,or simply help out around the house by washing the dishes你可以帮助一个朋友的学习,去为老人购物食物,或者只是帮助洗碗.可知如果你想要更快乐,为某人做好事,故答案是B.
70题答案:D考查归纳题,根据文中的The first secret of happiness is to enjoy the simple things in life;Another secret to leading a happy life is to be active and have hobbies where you forget your problems;Finally,many people find happiness in helping others.幸福的第一秘诀是享受生活中的简单事物;生活幸福生活的另一个秘密是活跃,有爱好;.最后,许多人在帮助别人方面找到幸福可知 全选,故答案是D.

点评 本文是一篇记叙文,主要讲的是如何得到幸福.做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

3.Last Tuesday I took my two daughters,aged five and seven,to town by car.It began to rain(56)B,so I decided I would leave the children in the car before I rushed into a shop.I warned the girls not to (57)D anything and told them I would be(58)C within a few minutes.Then I locked all the doors and left (59)Ahappily looking out of the window.
I returned to the car in less than five minutes but the girls had disappeared!I could hardly believe my(60)C.The car doors were(61)D locked,the windows tightly shut and on the back seat were only two coats.Being scared,I ran to the corner of the street where there was no sign of them.I rushed up to an old lady nearby and asked(62)C she had seen two small girls but she said-No‖.
Feeling quite sick with fear,I sat on the driver's seat,and tried to stop trembling(发抖).Suddenly,I (63)D a merry laugh behind me.I got out of the car,ran to open the boot(车尾行李箱) and inside were two very red-face and excited children.They had obviously pulled out
the back seat,(64)A behind it and then been unable to push the seat forward again.(65)D tears in my eyes,I leaned forward and pulled their ears.

56.A.heavyB.hardC.bigD.hardly
57.A.talkB.reachC.hearD.touch
58.A.awayB.outC.backD.along
59.A.themB.herC.HerselfD.their
60.A.EarsB.wordsC.eyesD.heads
61.A.EvenB.AgainC.alreadyD.still
62.A.WhatB.whenC.ifD.how
63.A.feltB.listenedC.smeltD.heard
64.A.climbedB.flewC.threwD.jumped
65.A.BehindB.OverC.BeforeD.With.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.China will prepare timetables and road maps for thecoming (即将来临的) years for the"One Belt and One Road"project.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.A.用方框中所给单词的适当形式填空,每词限用一次.
across     heavy     nine     throw away   wash
61.Wethrow away lots of rubbish every day.
62.Jim's mother usuallywashes clothes in the evening.
63.Even a child knows September is theninth month of a year.
64.You can goacross the street when the traffic lights turn green.
65.More and more people have their own cars.That's why there'sheaviertraffic than before.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.用方框内所给单词的正确形式填空.
hard   she    build      twenty    active
66.As told by our director,you shoud take thetwentieth number.
67.The bad grades he got last team makes himn workharder this term.
68.The little girl can look afterherself though she's only eight.
69.During our bus trip we saw some oldbuildings and the beautiful countryside.
70.My cousin,Jack,is moreactive than I am.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.用方框中所给的单词的适当形式填空,每个单词限用一次.
have   four    large   invent    spend
66.How aboutspending some time with the children on Children's Day?
67.If we look around us,we can see many of Edison'sinventions.
68.In American,Thanksgiving Day is on thefourth Thursday.
69.Which country hasthe largest population in the world,do you know?
70.Every doghas its day..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.Have you ever seen a lake of seven colours?If you haven't,you can go to Qinghai Lake.It l(66)ies in northeast Qinghai Province,about 150kilometres from provincial capital Xining.
The lake shows d(67)ifferentcolours in different seasons,and e(68)venat different time of day.This is because the water depth(深度) c(69)hangesfrom place to place.
The l(70)argestsalt(咸的) water lake in China,Qinghai also is well-known for Bird Island.The island off the western shore(岸) is the s(71)izeof seven big playgrounds.It's home for 100,000birds in spring and summer.Bird watchers can e(72)njoybetter views there than in any zoos.
Grasslands and high mountains all around make the 1(73)akeeven more attractive.Animals graze (吃草) on the g(74)rassland.The blue sky is reflected (反射) in the deep blue lake.Can you imagine a more b(75)eautifulplace than this?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.Why should we have good table manners(行为)?They make eating more pleasant.None of us,for example,really want to watch another person chew food with his or her mouth open.So here are a few easy rules to get you through any meal without displeasing your table mates.
1.Put your napkin(餐巾) in your lap(大腿前部) as soon as you sit down and leave it beside your plate when you have finished eating.
2.Sit up straight.It will help you digest(消化) your food,and it's polite.
3.When you are a guest,take a small part of everything that is served.Your parents may not expect you to eat something you don't like,but others will expect you to take a small part.No one will say anything if you don't finish it.
4.Use your napkin on your mouth after eating solid food and before drinking liquids.
5.Say"Please"and"Thank you"when asking someone to pass you something.Pass food without delay(延迟) to others.
6.Don't chew food with your mouth open.This also means not talking with your mouth full.
7.Don't say that you hate a certain food.Someone worked hard to prepare it and didn't like hearing this.
8.Don't wave your eating utensils(用具) around when you are eating or are resting between bites.Put them on your plate.
9.Cut food into small pieces,one piece at a time.Only babies have their food cut up at once-and their parents only do that to save time.
10.Ask to be excused when you are ready to leave the table.

55.When you have finished eating,B.
A.you should say goodbye to others      
B.you should put the napkin beside your plate
C.you should say sorry at once          
D.you can leave the table immediately
56.If you are invited to dinner,B.
A.you can sit anywhere as you like       
B.you had better taste every kind of the food
C.you should listen to your parents       
D.you should eat your favorite food only
57.According to the passage,which of the following is NOT true?C
A.Before drinking liquids,you should use your napkin on your mouth.
B.It's bad manners to hold your bowl or glass in your hand and shake them.
C.You should pass something to others before asking them to pass you what you need.
D.You shouldn't cut your food into small pieces all at once unless you are a very little child.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.8.many  math   mom   movie/m/m.

查看答案和解析>>

同步练习册答案