精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
18.阅读下面的短文,并完成短文后的任务.
Confidence(自信) is very important in daily life.It can help you to develop a healthy attitude.A study shows that the people who are more confident are much happier.They can have more chance to make themselves successful.But how to be more confident?Here are some suggestions:
•Speak loud   When you are not confident,you can't do well what you want to do.You speak in a voice so low that other people can hardly hear you.Try to speak loud
enough so that people can hear you clearly.The.high voice can help you become more confident.
•Play sports   Physical exercise makes you tired but completely relaxed.[78]强健的体魄有助于你充满自信.
•Encourage yourself  Write down a list of things you did during the day to see how many things you have done well.Did you finish your homework?Did you tell a joke that made everybody laugh?Give yourself praise for the good things you've done.
•Get rid of(消除)fear  Fear comes along with failure.But it's easy to overcome(克服)if you know that failure is part of your life.Don't hide your head just because you said something stupid last time.Try to start again and believe you can do better.
•Pick up a hobby   If you like singing,sing as much as you can.In some ways,a hobby can make you outstanding.And it will make you happy and confident.

任务1:根据要求答题.(请注意问题后的词数要求)
76.How many suggestions can help you to be more confident?(within 5words)5
77.How can you encourage yourself?(within 10words)Give yourself praise for the good things you've done
任务2:英汉互译
78.将短文中划线的句子翻译成英语.Strong body helps you be full of confidence
79.将短文中划线的句子翻译成汉语.在某些方面,爱好使你变得出众
任务3:请给短文拟一个适当的标题:(within 5words)80.The importance of confidence.

分析 本文叙述了自信的重要性及增强自信的五条建议.自信有助于养成健康的态度,自信的人更快乐,更有机会获得成功.增强自信的建议是:大声说话;多做运动;鼓励自己;消除恐惧;学会一种爱好.

解答 76题答案:5 考查归纳题,根据文中的Speak loud;Play sports;Encourage yourself;Get rid of(消除)fear  Fear comes along with failure;Pick up a hobby  可知是5个,故答案是5.
77题答案:Give yourself praise for the good things you've done考查细节理解题,根据第四段Give yourself praise for the good things you've done.可知对自己做得好的事情要自己表扬自己,这样就是自己鼓励自己,故此处答案为Give yourself praise for the good things you've done..
78题答案:Strong body helps you be full of confidence.考查翻译题,根据文中的强健的体魄有助于你充满自信,故答案是Astrong body helps you be full of confidence..
79题答案:在某些方面,爱好使你变得出众.考查细节理解题,根据文中的最后一段In some ways,a hobby can make you outstanding.And it will make you happy and confident,故答案是在某些方面,爱好使你变得出众.
80题答案:The importance of confidence考查主旨题,根据文中的大意主要是描写自信的重要性,故答案是The importance of confidence.

点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.You've dropped ________"u"in the word"dumpling".(  )
A.aB.anC.theD./

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.-__________ is your school trip?
-It's OK.(  )
A.HowB.WhenC.WhereD.What

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.Thereare going to be/will be (be) two great movies in the theater tomorrow.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

13.One morning it was shining brightly when I woke up.I looked at the alarm clock.It said 3:45!It had stopped!What time was it?I climbed out of bed and went downstairs to the kitchen.The kitchen clock said 8:30-I was late!My parents were away.My aunt had gone to work without checking if I was up.The school bus went at 8:00.I had missed it.I rang my friend Tony on his mobile phone.
"Tell the teacher I'll be in as soon as I can!"I said.
"Come on your rollerblades,"Tony said."It will be faster than the bus."
I washed and dressed in a hurry.I grabbed an apple to eat on the way.That was my breakfat!Then I put on my rollerblades and set off for school.It took half an hour to get to the school.I took all the shortcuts I knew.I went across the park-even through some backyards!When I got to school,I was very hot and my legs ached.I had missed math,our first lesson of the morning.But I made it just in time for history,our second lesson.I was very happy because history is my favourite subject.

36、The boy woke up atDthat morning.
A.3:45     
B.7:30     
C.8:00     
D.8:30
37、The boy got up late mainly becauseA.
A.his alarm clock had stopped
B.his parents were away
C.his aunt had gone to work
D.he had missed the school bus
38、The boy got to schoolBthat morning.
A.by bus     
B.by skating     
C.by running    
D.by bike
39、The boy took all the shortcuts in order toC.
A.have breakfast on the way      
B.meet his friend
C.get to school as soon as he could
D.have his favourite lesson
40、Which of the following is NOT true?C
A.The boy's bedroom is upstairs and the kitchen is downstairs.
B.Tony told the boy to go to school on his rollerblades.
C.The boy had nothing for breakfast that morning.
D.The boy didn't miss his favorite lesson.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

3.Except for a few times,Americans are not big present-givers.There's no exchange of presents among business people,and if one American tries to give another a present,it may look like that he wants to bribe (贿赂) him.Americans have learned that in some other countries people like to give presents to others,but among ourselves we don't see the need for presents.
Even friends may never exchange presents.When I go to foreign countries,I try to bring back little things for close friends,but nobody would feel unhappy if I didn't.I don't often remember a friend's birthday,and few people outside of my family remember mine.If someone gave me presents too often,I'd get unpleasant.But a present from a foreigner-that kind from his or her homeland-won't go wrong,except to government employees (政府职员) who can't be given presents.
You usually open a present at once and in front of the person who gives it except Christmas and birthday presents.You should only say,"It's so nice.Thanks…"when you get Christmas or birthday presents.
You may want to bring a bottle of wine or flowers to a dinner party,but you're never asked to.Nobody will mind if you bring wine,but your friend may not use it that evening.
At Christmas we often give presents to our family and sometimes our friends.We also give presents to people who have been helpful during the year-doormen,babysitters,housecleaners,newspaper senders-anyone who has often helped us.

77.What kind of presents don't Americans usually open in front of the givers?B
A.The small presents.
B.Christmas or birthday presents.
C.The expensive presents.
D.The presents for dinner party.
78.Why do Americans also give presents to housecleaners at Christmas?C
A.To pay them.
B.To help them
C.To thank them
D.To make them work harder.
79.Which of the following do you think is right?B
A.American business people don't want presents because they are rich enough.
B.The writer of this passage must be an American.
C.Everyone must give presents to one's family and friends at Christmas.
D.Government employees can get little presents from a foreigner.
80.What is the main idea of the passage?A
A.Present-giving in the United States
B.Customs (习俗) in the United States.
C.American people and present-giving.
D.When and how to give presents.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.请根据句意从方框中选择合适的单词,并用其适当形式填空,使句子通顺.
two     I     choose     watch     recent
51.This shop sells all kinds ofwatches from different countries.
52.I hear that her uncle has bought a new flat in the city centrerecently.
53.Jack won thesecond prize in the school reading contest and he felt very excited.
54.He had to make achoice between staying with his parents and going abroad.
55.You know Mike's hobby is playing football,butmine is collecting stamps.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

7.For eight weeks last summer,scientists from several universities and government weather laboratories carried out the Severe Thunderstorm Electrification and Precipitation Study (STEPS).They set up a center in Goodland,Kansas,home to some of the heaviest thunderstorms(雷暴雨) in the United States.In this area,humid air from the Gulf of Mexico meets hot,dry air from the southwest,resulting in storms so huge that they can last for days as they move east across the country.
The scientists working in Goodland were trying to learn as much as they could about these disordered storm systems.They already knew that the combination of strong winds,large amounts of moisture(潮湿),and big differences in temperatures could produce thunderheads,known as Super Cells.They also knew that super cells could produce terrible weather,including tornadoes(龙卷风).What the scientists did not know,however,was why some super cells produce heavy rain,lightning,and tornadoes,while others produce large hail(冰雹)that can destroy a wheat crop or a roof.The scientists supposed that the physical characteristics of storm clouds would give the reason for such differences.
To study the storm clouds,the researchers in Goodland met each morning and studied weather data(数据),hoping for bad weather.Their cars,equipped with weather instruments,were ready.Whenever a storm came near,some scientists drove toward the storm front and began collecting data on winds,temperature,air pressure,and humidity.During the storm,they also calculated the time and place of every lightning strike.
At the same time that the scientists on the ground were collecting their data,researchers in the air were operating a special radar station that would help them measure(计量) the shape and size of the water drops inside the clouds.These scientists rode in a single-engine plane specifically designed to fly through terrible weather systems.While the pilot guided the plane through heavy wind,lightning,hail,and ice,the scientists on board collected their storm data.
Researchers say that it will take years for them to understand all the data they have collected.Their hope is that by comparing the conditions on the ground with the conditions in the air,it may be possible to learn much more about how lightning is produced,why some storms produced baseball-sized hail,and why others produce floods and tornadoes.

56.According to the passage,large,disordered storm systems can be causedC.
A.by tornadoes      
B.by large hail and ice
C.when humid air and hot,dry air meet
D.when water drops make clouds grow too large
57.Which of the following actions did the scientists carry out first?B
A.They collected storm data.
B.They waited for bad weather.
C.They measured water drops.
D.They drove toward the storm front.
58.The research data collected by the scientists in KansasA.
A.was so great that it will take time to sort out properly
B.has provided clear answers to the scientists'questions
C.will lead to other research projects at the STEPS labs
D.has explained why some storms produce hail and others do not
59.What's the passage mainly about?B
A.How scientists used what they knew about storms in their research.
B.How the scientists tried to learn more about serious storm systems.
C.How scientists collected different data on land and in the air.
D.How scientists chose Goodland Kansas as their research base.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.He's  very  famous,we  all  know  about  him.

查看答案和解析>>

同步练习册答案