精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
1.One day a poor man was cutting a big piece of wood (木头) near a river.Suddenly his old axe (斧) fell into the water.He felt very sad because he lost his only axe.Then all at once a beautiful fairy (仙) came out and asked the man what the was matter."I have lost my axe."he said,"It fell into the water when I was cutting the wood."The fairy showed him a gold axe and asked,"Is that yours?""No."said the man.The fairy then showed him a silver (银) axe and asked again,"Is this yours?""No."again answered the man.Then she
Showed him the old axe.?"Yes,that is mine."called out the happy man."I know it well enough."said the fairy,"I only wanted to see if you would tell me the truth,and now I‟ll give you the gold axe and the silver axe besides (包括) your own one."

根据短文,判断正(T)误(F).
92.The man was poor,he had nothing but an old axe.F
93.The old axe fell into the river when the man was cutting the wood.T
94.The fairy asked the man if he lost a gold axe,then the man said"No".T
95.At last,the man had two axes.F.

分析 文章大意:
有一个老人很穷,在老人砍树的时候,他的斧子落到了水里.
仙女给了他看了一把金斧头,问他这是不是他的,他说"不是";接下来问他银斧子是不是他的,他也说不是.
最后老人拥有三把斧子,一把是他原来那把,一把是那把金斧子,另外一把是银斧子,

解答 92.F,推理判断题,文章只是提到"One day a poor man"是一个穷人,但具体有什么没有提,所以此题错误.
93.T,推理判断题,文中提到"Suddenly his old axe (斧) fell into the water"在老人砍树的时候,他的斧子落到了水里,所以此题正确.
94.T,推理判断题,文中提到""The fairy showed him a gold axe and asked,"Is that yours?""No."said the man"仙女给了他看了一把金斧头,问他这是不是他的,他说"不是",由此判断此题正确.
95.F,推理判断题,文中提到"I‟ll give you the gold axe and the silver axe besides (包括) your own one"所以最后老人拥有三把斧子,一把是他原来那把,一把是那把金斧子,另外一把是银斧子,所以此题错误.

点评 对于判断对错题,一定要记得首先通读全文,了解文章大意,然后再根据文章关键词,关键句,掌握细节问题,并进行推理判断,再去回答具体的问题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.-Why do you want to see koalas?
-Because they are a _______ cute.(  )
A.kindB.kind ofC.littleD.few

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.-A homeless man won a lottery ticket (彩票).He became rich over night.
-_____________________.(  )
A.The early bird catches the worm.
B.Many hands make light work.
C.Every dog has its day.
D.Practice makes perfect.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.Themen(man) are playing cards under the tree in the park.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.Cindy hopes to save some money ____she can buy a gift for her mother.(  )
A.as soon asB.so thatC.in order toD.until

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.In myopinion(意见),we should clean the room first.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.The dress is made of silk.It       smooth.(  )
A.feels especiallyB.is felt specially
C.feels specialD.is felt special

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.People often think the grass is always greener on        side of the fence (篱笆).(  )
A.anotherB.otherC.the otherD.others

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.-Did you see him come in just now?--No,Iwas typing  (type) a letter all the time.

查看答案和解析>>

同步练习册答案