精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
15.Answer the questions(根据短文内容,回答下列问题):6%

Most parents want their children to be famous one day,but do children have the same dreams?A new play called"Hi,Ke'ai"is on at Beijing Children's Art theatre.It tells the story of a boy called Ke'ai.His parents would like him to become a painter or musician or scientist one day.So they teach him to paint and to play the piano,but Ke'ai doesn't enjoy these activities.
Then one day Ke'ai parents see Liu Xiang win a gold medal at the Olympic Games,and they want him to be a sportsman."Why do they want me to be somebody else?"Ke'ai asks and says,"I only want to be myself."
The writer of the play is 52-year-old Zou Jingzhi,a well-known poet and writer for TV,opera and drama.he bought many videos of popular cartoons to help write the story.He finished writing it in a month.The play shows us that it is good for parents to learn to understand their children.It helps parents to think about what kids want to do.Young audiences(观众) enjoy the story,and also the music in the play.There are two songs in the play.One of the Ke'ai's songs is very easy to learn,so the audience can sing the song on their way home after the play!

74.Do all parents want their children to be famous one day?
No,they don't.
75.Where can you watch the new play"Hi,Ke'ai"?
At BeijingChildren's Art theatre
76.Ke'ai doesn't like painting and playing the piano,does he?
No,he doesn't.
77.Who does Ke'ai want to be?
Hewants to be himself.
78.What do young audiences enjoy in the play?
They enjoy the story,and also the music in the play.
79.What do you think of the new play?
I think it's a good play for parents because it helps parents think about what kids want to do and understand them..

分析 大多数家长想他们的孩子有一天能出名,但孩子们有同样的梦想吗?一个新话剧《嗨,可爱》在北京儿童艺术剧院上映.它讲述了一个叫可爱的男孩,他的父母想让他有一天能成为画家或和科学家.所以他们教他画画和弹钢琴,但可爱不喜欢这些活动.然后有一天可爱的父母看到刘翔在奥运会上得了金牌,他们又想让他成为一名运动员."为什么他们要让我变成别人呢?可爱问道:"我只想做我自己."这个话剧的作者是52岁的邹静之,一个有名的诗人和剧作家.他买了许多卡通片的录像来写这个故事,一个月后完成了它.这个话剧向我们展示了理解孩子对家长们是有好处的.它帮助家长们考虑孩子们想做什么.年轻的观众喜欢这个话剧讲的故事以及话剧里的音乐.这个话剧里有两首歌,可爱唱的一首很好学,所以观众们在看完话剧回家的路上就能哼出来.

解答 74.No,they don't.细节理解题.由Most parents want their children to be famous one day可知是most parents,不是all parents,所以用否定回答.75.At Beijing Children's Art theatre.细节理解题.由A new play called"Hi,Ke'ai"is on at Beijing Children's Art theatre可得出此题答案.76.No,he doesn't.细节理解题.由So they teach him to paint and to play the piano,but Ke'ai doesn't enjoy these activities可知可爱不喜欢画画和弹钢琴,所以用否定回答.77.He wants to be himself.细节理解题.由Ke'ai asks and says,"I only want to be myself."可知可爱只想成为自己.78.They enjoy the story,and also the music in the play.细节理解题.由Young audiences(观众) enjoy the story,and also the music in the play可知他们喜欢话剧里的故事和音乐.79.I think it's a good play for parents because it helps parents think about what kids want to do and understand them.概括观点题.由对全文意思的把握和The play shows us that it is good for parents to learn to understand their children.It helps parents to think about what kids want to do可知,此题需概括出对话剧的看法,即此话剧的意义.

点评 注意通读全文,理解文章大意,掌握与题目相关的细节问题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.Listen and choose the right picture (根据你听到的内容,选出相应的图片):(共6分)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.A.Because he is helpful.
B.Because he is never late for school.
C.Because he exercises every day.
D.Because he is hard-working.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.
A.Playing computer games.B.Collecting stamps.
C.Doing puzzles.D.Playing table tennis.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.-I have sports on the playground after school every day
-_________ _________ I.(  )
A.So haveB.So doC.Neither haveD.Neither do

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

20.Answer the questions(根据短文,回答下列问题12%)

Every Saturday,Grandpa and I walk to the nursing home to visit some of the old and sick people there because they can't take care of themselves.
First we visit Mrs Sokol,I call her"The Cook",She likes to talk about the time when she was a well-known cook in Russia.People would come from miles,just to taste her chicken soup.
Next we visit Mr Lipman.I call him"The Singer"because he loves to sing for us.Whatever he does,his voice fills the air,clear and full of energy.
I also enjoy Mrs Kagan's stories about her own experiences during the old days.I call her"The Memory Lady."
One day Grandpa got very sick and the doctors said they didn't think he would get better.
It was time to visit the nursing home again.I had to go alone.Everyone was surprised when I told them that my Grandpa was ill and in hospital.
A few days later,Grandpa was not able to sit up,eat or even speak.I went to the corner of the room so Grandpa wouldn't see me crying.Suddenly,I heard someone singing.I looked up.It was The Singer.Behind him were The Cook and The Memory lady.The Cook brought her famous homemade chicken soup.The Memory lady held Grandpa's hand and told us how Grandpa once came to visit her in a snowstorm,just to bring her some roses for her birthday.
Before I realized it,visiting hours were up.That evening,Grandpa called the nurse in and said he was hungry.Soon he began to sit up.Finally he was able to get out of bed.It is really a miracle奇迹,isn't it?
70.Why did the writer and his Grandpa go to the nursing home every Saturday?
They wanted tovisit some of the old and sick people there.
71.How many Grandpa's good friends mentioned 提到in this passage?
72.Where did Mrs Sokol work as a cook?
73.Grandpa wasn't able to sit up,eat or speak,was he?
No,he wasn't
74.What did Grandpa give Mrs  Kagan as the birthday gift?
He gavesome roses.
75.What do you think of Grandpa?
I think he waskind and warm.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.
A.Carry some books.B.Read some books.
C.Buy some books.D.Carry some boxes.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.
A.At a store.B.At a library.
C.At a restaurant.D.At a school.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

3.They swam in the river.(用this time yesterday 改写)
They wereswimmingin the river this time yesterday.

查看答案和解析>>

同步练习册答案