精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
9.Nick is a 14-year-old school boy.His life is full of exams and studies on weekdays.He has little free time.He thinks playing computer games is the best way to make him relax.When he has free time,he sits in front of the computer.Just like that way,he neither eats nor drinks for several hours.
Last weekend,he played games on the computer again.He was too excited and didn't want to move.He didn't have anything for six hours.When he had to go to the bathroom,he found he could not move.He was taken to the hospital.The doctor told him he should do some more different kinds of activities.In other words,he needs more exercise and outdoor activities to make him have a healthy body.
After coming back from the hospital,Nick follows the doctor's advice.He often plays soccer with his friends.Sometimes he still plays computer games on weekends,but he never does it for long.Now,he lives a happy and healthy life.
根据短文内容判断正误(T/F).
41.Nick is 15years old.F
42.Nick likes computer games very much.T
43.Last weekend he didn't move because he played computer games for too long.T
44.The doctor tells Nick he should do more outdoor activities.F
45.Nick followed the doctor's advice and he never plays computer games again.F.

分析 文章大意:
Nick是一个14岁男孩,在上学,平时上课时功课较多,没有时间玩.
Nick认为玩电脑游戏是最好的放松的方法,所以一玩就是很长时间.
上周末的时候一直玩了6个小时,中间没有动,也没有吃任何东西,在打算洗澡时发现动不了了,于是进了医院.
医生告诉他要多做一些其他运动,从医院回去之后,他遵循了医生的建议,周末经常玩足球,有时玩电脑游戏.

解答 41.F,推理判断题,文中提到"Nick is a 14-year-old school boy"Nick是一个14岁男孩,在上学,由此确定此题错误.
42.T,推理判断题,文中提到"He thinks playing computer games is the best way to make him relax"Nick认为玩电脑游戏是最好的放松的方法,由此可以推断他应该很喜欢电脑游戏,由此确定此题正确.
43.T,推理判断题,文中提到"He was too excited and didn't want to move.He didn't have anything for six hours.When he had to go to the bathroom,he found he could not move"上周末的时候一直玩了6个小时,中间没有动,也没有吃任何东西,在打算洗澡时发现动不了了,所以应该是由于玩的时间太长所以动不了了,此题正确.
44.F,推理判断题,文中提到"The doctor told him he should do some more different kinds of activities."医生告诉他要多做一些其他运动,不止是户外运动.由此确定此题错误.
45.F,推理判断题,文中提到"After coming back from the hospital,Nick follows the doctor's advice.He often plays soccer with his friends.Sometimes he still plays computer games on weekends"从医院回去之后,他遵循了医生的建议,周末经常玩足球,有时玩电脑游戏,由此确定此题错误.

点评 对于判断对错题,一定要记得首先通读全文,了解文章大意,然后再根据文章关键词,关键句,掌握细节问题,并进行推理判断,再去回答具体的问题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.Dr.Lei often goes to the hospital ________.(  )
A.by a bikeB.by bikeC.ride a bikeD.on bike

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

20.A:Morning!The weather is very nice today.
B:I like nice days.Then I can walk my dog.
A:(81)Do you often do chores?B:Yes.It's one of my daily (日常的) chores.
A:I don't like doing chores.
B:But I like this one!
A:(82)Why?B:Because I can exercise in the park when I walk it.
(After a while)
B:(83)Did you buy a new shirt,by the way?
A:No.it's not a new shirt.
B:But it's very pink.
A:I know.I washed my clothes yesterday,I made a mistake.
B:(84)What's the matter?
A:I washed a red skirt with a white shirt.Now my white shirt is pink!
B:Haha,that's very funny.Didn't your mother help you wash clothes?
A:(85)No,she didn't.She was busy yesterday.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.He is sshoppingin the supermarket now.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.The old man enjoys _______ in the sun in winter.(  )
A.sitsB.sittingC.sitD.siting

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.My money         ,and I had to borrow some from my friend.(  )
A.ran outB.came outC.Hung outD.went out

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.All my friends like ______music.(  )
A.listenB.listen toC.listeningD.listening to

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.What other prize did you winbesides(除了)the Nobel Prize?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.Do you like ___________ a car?(  )
A.rideB.drivingC.drivesD.to driving

查看答案和解析>>

同步练习册答案