精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
17.TOKYO,JAPAN--What do you do when you see a cockroach (蟑螂)?Do you hit it with a newspaper?Do you step on it?
When researchers at Tokyo University see a cockroach,they take the remote control and make the cockroach turn around,run left or right,or go forward.These scientists are changing the cockroaches into robots.Each cockroach has a very small pack that has in it a microprocessor(微处理器).Then researchers can send signals from the remote control to the pack.The signals control the movements of the cockroaches.
Why does anyone want to control a cockroach?"Insects can do many things that people can't,"says Isao Shimoyama,head of robot research at Tokyo University.In a few years,he says,these robot insects will carry very small cameras.They will be able to move through earthquake rubble(瓦砾)to look for people or move under doors to find information about someone.
This may seem strange,but the Japanese government thinks the research is very important.The government is giving the scientists $ 5million for this research.
First,the researchers breed (培育)hundreds of cockroaches.They use only the American cockroach because it is bigger and stronger than other cockroaches.Then they choose the best cockroaches and remove their wings and antennae(触须).They put small packs where the antennae were.The packs weigh about three grams,or about two times the weight of the cockroaches themselves."Cockroaches are very strong,"says Ralph Holzer,who is a researcher at Tokyo University."They can lift 20times their own weight."
With a remote control,the scientists send signals to the packs.When a cockroach gets the signal,it moves.The problem is that the cockroaches don71always move in the right direction.
37.The scientists are changing the cockroaches into robots becauseA.
A.they want cockroaches to do things people can't in the future
B.they want to control the movements of the cockroaches
C.they want cockroaches to take photos of the earthquakes
D.they want to send signals to the packs on the cockroaches
38.What can cockroaches do to help people?
A.They can lift 20times their own weight.
B.They can help people to carry very small cameras.
C.They can breed hundreds of cockroaches.
D.They can search for those people in rubble after an earthquake.
39.Scientists control cockroaches'movementsB.
A.by removing their wings       B.by sending signals from the remote control
C.by using very small camerasD.by removing their antennae
40.What problem do the rcscarchcrs meet with?
A.The cockroachcs sometimes clon;t move.
B.The cockroachcs sometimes move in the wrong direction.
C.The cockroachcs arc too big to move through earthquake rubble.
D.The cockroachcs can only lift 20times their own weight.

分析 东京,日本--当年看到一只蟑螂你会做什么?你用报纸打它吗?你踩它吗?
    当东京大学的研究者看到一只蟑螂,他们会远程控制,让它们转圈,向左或向右跑,或向前走.这些科学家把蟑螂变成了机器人.每个蟑螂都有一个非常小的包裹,里面有一个微处理器.研究者们会远程控制发送信号到这个包裹.这些信号控制蟑螂的行动.
    为什么想控制蟑螂呢?"昆虫可以做许多人们不能做的事情,"东京大学机器人研究的领导者Isao Shimoyama说.他说,几年后,这些机器人昆虫会携带很小的相机.它们将能在地震的瓦砾中寻找人们,或者到门下找寻人的信息.
    这似乎很奇怪,但是日本政府认为这项研究很重要.政府为了这项研究给科学家们提供了500万美元.
    首先,研究者培育出许多蟑螂.他们只用美国蟑螂,因为它比其他蟑螂更大、更强壮.然后他们选择最好的,去掉它们的翅膀和触须.在触角的地方放进小型的包裹.这些小包裹大约3克,或者大约是蟑螂本身重量的两倍."蟑螂很强壮,"东京大学的一个研究者Ralph Holzer说."它们可以提起比它们重20倍的重量."
    用这个远程控制,科学家们将信号发送到这个包裹上.当蟑螂接收到信号,它就行动.问题是蟑螂不总是沿着正确的方向移动.

解答 37.A 细节理解题 根据第三段Insects can do many things that people can't可知,昆虫可以做人们做不了的事情,科学家想让它们将来做一些人类做不到的事.故选A.
38.D 细节理解题 根据They will be able to move through earthquake rubble(瓦砾)to look for people or move under doors to find information about someone可知,它们可以帮助在地震中救援.故选D.
39.B 细节理解题 根据最后一段the scientists send signals to the packs.When a cockroach gets the signal,it moves可知,科学家们通过发信号来控制蟑螂的行动.故选B.
40.B 细节理解题 根据最后一句The problem is that the cockroaches don't always move in the right direction可知,这项研究存在的问题是蟑螂的移动有时候会偏离方向.故选B.

点评 这是一篇科技性质的阅读理解.讲述了日本科学家对蟑螂机器人的研究.涉及的题目非常简单,都能从文章中找到线索,得出答案.领会全文大意是做题的关键.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.Ben bought somepancakes(薄饼) yesterday.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.-Whose pencil-box is this?
-Oh,it's ____________.I was looking for it everywhere.
A.myB.yoursC.meD.mine

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.根据你所听到的句子,从A、B、C三个选项中选出最恰当的答语.每个句子听两遍.
A.I'm fine.          B.He is fine.           C.She is fine.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.
   make     at      short      them      books
Hello,everyone!My name is Jim.I'm tall and have (86)short hair.My best
friend Jack looks similar to me.We both like reading(87)books.So we often spend time together reading and studying.I like sports.I play basketball very well and he is good (88)at  it,too.I don't think it's easy for me to (89)makefriends,because I'm quieter than most of the boys.But I think friends are like books.You don't need a lot of (90)them  if they're good.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.I can't understand _______ Apple's iPad 2.(  )
A.why are they so mad aboutB.why they are so mad about
C.how are they so mad aboutD.how they are s0 mad about

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9.根据短文内容,判断下列句子的正误,正确的用"T",错误的用"F".
A farmer's dog,Dolly,had puppies (小狗),and the farmer needed to sell them.He painted a
sign and put it in his yard.As he was putting up the sign,a little boy walked up to him.
"Sir,"he said,"I want to buy one of your dogs."
"Well,"said the farmer,"these dogs are very expensive."
"Can I just look.?"asked the boy.
"Sure,"said the farmer and whistled (吹口哨)."Here,Dolly!"he called.
Dolly ran out from the doghouse and four little dogs followed her.The boy became excited.
Then,the little boy noticed another dog.This one was smaller.It moved slowly and tried to catch up with the others.
"I want that one,"the boy said,pointing to the little dog.
The farmer said,"Son,you don't want that dog.He will never be able to run and play with you like these other dogs."
The little boy reached down and rolled up (卷起) one leg of his trousers.He showed a cast
(石膏) on his leg and a specially made shoe.He said,"You see,sir,I don't run too well myself,and he will need someone who understands."
The world is full of people who need someone who understands.

56.Dolly was a mother dog which had four baby dogs.T
57.One of the dogs moved slowly probably because its legs were weak.T
58.The farmer advised the boy not to choose the smaller dog.T
59.Nothing was wrong with the boy's leg.F
60.We learn from the story that one should show love and understanding for the weak.T.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.________ I got back,I found my mother cooking for me.(  )
A.WhenB.BeforeC.SinceD.Although

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.You          cool!Are these your new sunglasses?(  )
A.tasteB.lookC.smellD.sound

查看答案和解析>>

同步练习册答案