精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

【题目】The next time you take medicine when you’re ill, you may eat a cone snail(芋螺). At least that’s what some scientists are hoping. Scientists have found that cone snails can help with backache, as well as toothache and other body problems.

There are over 600 different kinds of cone snails. This family is especially found in warm and hot waters in the oceans. They catch and eat small fish and even other cone snails. The snails have venom that they’ll give out and use to kill small animals they have caught because cone snails are slow-moving. Sometimes the venom can even kill people. But some scientists have discovered that the venom can also be used as medicine.

The shells of cone snails are often brightly colored, and have interesting shapes, many people think the shells are so beautiful that people kill them, collect lots of shells, and sell them around the world. The environment is also very dangerous for them because of fishing and boating.

Scientists want to help save the cone snails. They hope to make new rules to stop them from dying. If they die out, scientists may never discover what kinds of medicines they can give us.

【1】We can find a cone snail in ________ .

A. a warm river B. in a hot ocean

C. a cold ocean D. a lake

【2】What does the underline(下划线) word venom mean in the second paragraph ? ________.

A. 盔甲 B. 毒液 C. 螺纹 D.鳞片

【3】Peple kill the cone snails in order to ________ .

A. sell their shells B. study their venom

C. save the environment D. kill animals

【4】The best title of the passage may be ________ .

A. A Special Medicine B. Great Venom

C. Cone Snails D. Saving the Cone Snails

【答案】

【1】B

【2】B

【3】A

【4】C

【解析】

试题分析:芋螺可以治病,对背痛、牙痛以及其它疾病都有效。什么是芋螺呢?本文介绍了芋螺的种类、生活习性等等。并呼吁人们拯救芋螺,保护芋螺。

【1】B 细节理解题。题意:我们可以在哪里找到芋螺?从第二段的“This family is especially found in warm and hot waters in the oceans.”可以知道,可以暖和的海水里找到。故选B。

【2】B 词义猜测题。题意:第2段中有下划线的“venom 是什么意思?从文中知道,芋螺行动缓慢,可以借助venom来捕捉食物,venom甚至可以杀死人类。可以推测出其意思是“毒液”。故选B。

【3】A 细节理解题。题意:人们杀死芋螺是为了什么?由文中的“many people think the shells are so beautiful that people kill them”可以知道,人们杀芋螺是为了取其漂亮的贝壳。故选A。

【4】C 题目推断题。短文最好的标题可能是什么?A. A Special Medicine一种特殊的药;B. Great Venom很棒的毒液;C. Cone Snails芋螺;D. Saving the Cone Snails拯救芋螺。本文主要介绍芋螺的种类、生活习性等等。故选C。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】Ask any student which subject he or she hates most. 9 out of 10 students will answer “math”. No matter which country you visit, no matter which grade you are in, you may not learn art, geography, chemistry or Chinese, but you always learn math. Why is this so? How come so many students hate math, and yet cannot avoid learning it in school?

Jenny Sanders, a high school student in California, asks, “What good do we get from learning math? We can use computers to compute numbers, and we can use computers to store information. I think learning math at school is a waste of time.”

However, there is much more to math than just learning to add and subtract () numbers. In fact, math is not so much about calculation (计算) as it is about learning to think logically (逻辑地) and solving problems. Of course, Jenny was right that we can use computers to do calculations, but how would we even know how to use the computer if we can't think logically? In short, computers are only tools when solving problems.

For example, imagine you are a cook and must serve dinner to 100 guests. How should you divide yourresourcesso that you can get the job done most efficiently (高效地)? In situations like this, the ability to think logically will get you to a reasonable answer and solve your problem.

1According to the passage, which subject do students always learn in different grades at school?

A. Chinese. B. Math.

C. Geography. D. Art.

2What does Jenny Sanders think of learning math?

A. Interesting. B. Boring.

C. Useless. D. Difficult.

3Which of the following is TRUE according to the passage?

A. 90% of the students hate learning math.

B. Students can learn math well with computers.

C. Math can do calculations and store information.

D. Math helps students learn all the other subjects well.

4What does the underlined word “resources” mean in the passage?

A. 科目 B. 效率 C. 信息 D. 资源

5What does the writer want to tell us?

A. Math is just learning to add and subtract numbers.

B. Math can be good for both our body and our mind.

C. Math helps us think logically and solve problems.

D. Math can help students find a good job in the future.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】短文填空。(每空1分,共5分)

用方框中词的适当形式完成短文。(每小题1分,共5分)

My favorite TV program is a reality show called Survivor(幸存者)。 It isn’t on TV at the moment, but it was on last year.

In the show, two teams of people are taken to a(an)___ 【1】____. All of them have to sleep__【2】__because there aren’t any houses or hotels. They usually choose something really useful like a toothbrush since they can only take one thing with them. The people also have to find food and they spend a lot of time finishing and collecting fruit from the trees. Every week one people has to__【3】_____. At the end, there are only two people on the island and one of them is chosen 【4】____the winner.

I really like Survivor because it’s very exciting and the people have to do things like hunting for food. I really _【5】_____myself when I watch it. I don’t want to be on the show, however, I like living in a house!

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】补全对话(每小题1分,满分5分)

(After class on Friday afternoon…)

Ted: Are you free tomorrow, Jenny?

Jenny:1

Ted: Let’s go to the zoo and see dolphin shows!

Jenny: Dolphin shows?2

Ted: Because they are very lively and cute.

Jenny: I like them, too.3

Ted: It is on Green Street. We can get there by bus or by bike.

Jenny: OK, Let’s go by bike.4

Ted: What about ten o’clock tomorrow morning?

Jenny:5

Ted: Let’s meet outside the zoo gate(门), OK?

Jenny: All right. See you then.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】 For Children

Museum: Children’s Museum, Sundays, 89 North Street,

67641235

Story time: Children’s Library, 106 Green Street, Wednesdays

during 9:30a.m—5:00p.m. 66599624

Sports: Football Club, Tuesdays and Thursdays,

16 Yangtze Road, 96725643

Basketball Club, Wednesdays and Fridays, 79071632

Cinema: New films for children,

99 Brick Road, 69001354

Useful Phone Numbers

Fast Food Restaurant: 66387901

Hospital: 68787451

Visitor Information Center: 800-120-9847

Taxi: 79210583

Visitor Hotel(宾馆) Information: 800-739-7302

【1】It’s Friday afternoon, you can go to________.

A. visit the museum B. play football

C. play basketball D. read children’s stories

【2】If children want to watch new films, they should go to________.

A. 16 Yangtze Road B. 89 North Main Street

C. 106 Green Street D. 99 Brick Road

【3】 If you call 66387901, you can __________.

A. ask for some hotel information

B. do some shopping

C. have a good story time

D. get fast food in a restaurant

【4】 Lily’s father is ill, she should dial________.

A.800-120-9847 B. 79210583

C. 68787451 D. 96725643

【5】You can not get any information about________ from the poster.

A. looking for a hotel B. doing eye exercises

C. eating fast food D. taking a taxi

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】假如你叫王林,是动物保护协会的一名成员。你经常利用节假日在动物园做义务导游。你将为来自澳大利亚的中学生做导游,请你根据图示及英文提示词语写一个参观计划。

I,Wang Lin,a middle school student,let…tell,the plan for today,first,visit,the Lion Park,the Monkey Park,clever and lovely monkeys,walk to the Bird World,all kinds of birds,go to the Panda Park,not feed the animals

注意:

1.词数80左右;

2.所给的英文提示词语及图示所提供的信息必须都用上(可适当发挥);

3.参观计划的开头和结尾已为你写好。

Welcome to the zoo,everyone!I’m glad to show you around the zoo._________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

Thank you!I’m sure you’ll have a good time.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】

Recent studies have【1】 that exercise is good to 2 your physical strength and brain. A new study finds that people become 3 after starting a running program. In their study, the researchers had seven young people start a running program consisting of running 30minutes,two or three 4 a week for at least 12skills before and after the 3-month running program. After 12 weeks of running, scores on all of the tests5 greatly in the runners, as did their reaction times(反应时间)in completing the tests, but the scores began to fall again if the runners stopped their6.

The results could have suggestions for old people as 7.According to these researchers, old people8started a 4-month exercise program also showed it may help doctors find a way to use exercise and running to help old people and those 9Altheimer’s(老年痴呆) disease improve 【10 memory and other mental skills.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】

A:Morning, Jerry. I coughed all day yesterday.

B:__ 1___Does your head feel hot?

A:No, it doesn’t. __2___

B:I don’t think you need to.

A:__ 3_____

B:You should drink some hot water.

A:Oh, dear! __4___

B:Don’t worry. I’ll get some for you.

A:_5__

B:You’re welcome.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】栏中选出能对栏中的句子作出正确反应的答句(共10小题;每小题1分,满分10分)

查看答案和解析>>

同步练习册答案