精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
11.    I love it at night.It's peaceful.And when it cools down I sometimes do some ironing.I don't really care for it.I work full-time and I am too busy for most housework.I remember the old woman who taught me to iron.I was about 15and I had to get a job taking care of a woman to make a living.She had been an able-bodied,healthy woman until the accident that caused her to be paralyzed.
    The woman sat in an electric wheelchair all day.She could only move her head and arms.She would tell me how to do things.  
    She would teach me in great detail on the correct ways to do things.Her home was perfect and beautiful.She would follow me around in her electric wheelchair to make sure I did everything exactly right.I'm sure she had been a perfect homemaker.She would have me fold(折叠) everything,including socks.I would complain silently and wish terrible things on her.She taught me the right way to make the bed.I know sometimes she'd get frustrated(沮丧) and impatient with me.I knew she wanted to do it herself.But she never shouted or scolded.She only insisted I do it right.I didn't like it much,but I did it.
    Today I can iron pretty well.I know where to start on a shirt and the right way to do the trousers.Now when I think about it,I don't think she is an old lady.I think she might have been about my age now.Anyway,when I iron,I think of her and silently thank her for all the things I learned.

34.The writer used to take care of the lady becauseC.
A.she wanted to learn to do housework
B.she was a friend of the lady's
C.she had to earn some money
D.she couldn't find a room to live in
35.The underlined word‘paralyzed'in the first paragraph may mean‘D'.
A.destroyedB.deafC.seriously illD.unable to walk
36.The little girl wasB when the lady taught her how to do housework.
A.encouraged to learn   B.unwilling to learn
C.delighted to learn    D.recommended to learn
37.Now the writerD.
A.is still afraid of the lady   B.hates the strict lady
C.admires the disabled lady     D.is very grateful to the lady.

分析 文章讲述了我照顾一个老太太,作全职女佣的经历.这位老太太因为一次事故瘫痪了.她的家很漂亮,一开始她教我东西时,我很不乐意.慢慢地随着她教会了我更多东西,铺床叠被,烫衣服等.我才明白这是一位和蔼的老人,从不大喊大叫也不会骂人,我很感谢她.

解答 答案:
34.C 细节理解题.文章第一段说I had to get a job taking care of a woman to make a living我要照顾一个老太太谋生.故选C.
35.D 猜测词意题.文章第三段说She would follow me around in her electric wheelchair to make sure I did everything exactly right她坐在电动轮椅里跟着我,前面说她出了事故,可以知道是一位事故而瘫痪了.故选D.
36.B 细节理解题.文章第三段说I would complain silently and wish terrible things on her我会无声地抱怨,甚至诅咒她.故选B.
37.D 细节理解题.文章最后说I think of her and silently thank her for all the things I learned一想到她我就非常感激她教会我的东西.故选D.

点评 阅读理解是考查语篇理解能力.常考的题型有:推理判断题;主旨大意题;细节理解题;猜测词意题.解题时,在读懂文章的基础上,还要特别注意掌握题型的特征,尤其是细节题和推断题不可混淆:细节题是文章信息的再现;推断题是文章信息的提取.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

20.The zipper was invented in 1987(画线提问)
When wasthe zipperinvented?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.When I looked out of the window,I saw a boy _________kites.(  )
A.is flyingB.flyC.flyingD.flew

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.---I didn't expect to see you studying in the library so early in the morning.
---_______,huh?(  )
A.Every dog has its day
B.Many hands make light work
C.The early bird catches the worm
D.Burn the candle at both ends

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

6.Smoking in indoor public places including public working places,public transport vehicles and some other special outdoor working places has been banned(禁止)in China since January 2011.Let's look at the following advantages of banning smoking.
First,banning smoking will not only help in saving smokers from health problems and diseases,but will also be good for passive(被动)smokers.When the smoker is smoking in a restaurant,the people around him are sure to breathe in the smoke and suffer from the diseases an active smoker gets.If smoking is banned,spread of these diseases can be controlled.
Next,banning smoking will put stress on smokers to give up.Since a smoker is prevented from smoking,he will learn how to live without smoking for long hours.When a smoker doesn't smell or see anybody around him smoking,it might reduce his wish to smoke too.As a result,people have to give up smoking.
Smoking in public places influences non-smokers to start smoking,especially adolescents.When teens see people around them smoking,they will follow them easily.Thus the number of teen smokers will increase.Also asthma(哮喘)and other problems are often seen in children living around smokers.So if it is banned,these places will become safe for children and teenagers.
Looking from the economic point of view,smoking should be banned to increase work productivity(生产率).Employees(雇员)who smoke usually take breaks to smoke while working.So the number of  hours they put in their work is smaller.
If you see from the environment point of view,smoking should be banned.Smoking causes air pollution.If it is banned,it will help keep the environment from getting worse.

46.Adoesn't belong to a non-smoking place.
A.A field           B.A hospital           C.A library       D.A restaurant
47.The second paragraph mainly wants to tell usD.
A.banning smoking is good for restaurants
B.banning smoking is good for non-smokers
C.banning smoking is good for spread of diseases
D.banning smoking is good for active smokers and passive smokers
48.How many advantages of banning smoking are mentioned in this passage?C
A.Two.B.Four.C.Five.D.Six.
49.According to the text,the underlined word"adolescents"meansD.
A.men            B.women            C.adults            D.teenagers
50.Which of the following statements in NOT true?B
A.If smoking is banned,work productivity will increase.
B.If smoking is banned,the number of teen smokers will be larger.
C.If smoking is banned,it will make the environment become better.
D.If smoking is banned,smokers will learn how to live without smoking.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

16.For a long time being happy was considered natural,and there was nothing special to do about it.Now we know that we can work at getting along well with other people.It is possible to act in such a way that other people will like us better.
    One way is being unselfish,not wanting everything your own way or asking for the bestshare of everything,including the attention of your friends.Another way is to look for goodgoodpoints,not bad ones in other people.
    You don't have to be spineless (无骨气的) in order to be popular.In fact,you will be liked and respected(尊重) if you are not afraid to stand up for your rights (权利).But do it politely and pleasantly.One way to develop a good character is being friendly and polite to your own group,to older people,to strangers and especially to those who do not look important or do not interest you.
    You cannot expect to be perfect,so you must learn not to be too unhappy when you make a mistake.Everyone makes mistakes,and no one is to be blamed unless he refuses to learn from them.Many young people become discouraged(泄气的) when they know their unpleasant qualities-selfishness,laziness,etc.Just remember that we all have some of these faults and have to fight against them.
    When something is wrong,it is best to try to make it right.Perhaps you don't like a teacher or a classmate.Try to see why,and look at yourself,too.Make sure that you are not doing something to make others dislike you.In time,things may turn out all right,then you simply have to learn to get along the best you can with the situation,without thinking too much about it.Worrying never helps in a situation you can't change.

27.Which of the following is the closest in meaning to the underlined part?B
A.Not sharing anything with others.
B.Not thinking too much of yourself.
C.Not attracting the attention of your friends.
D.Not making friends with people who have bad points.
28.How can we get along well with others according to the passage?D
A.We should find out unpleasant qualities in others and in ourselves.
B.We should show others our unpleasant qualities.
C.We should stand up for our rights in any way we like.
D.We should fight against our unpleasant qualities.
29.What can we know from the passage?B
A.Even if we don't have good relationships with others,we needn't work at it.
B.Even if someone is not important to us,we still need to treat him politely.
C.Even if we are willing to learn from our mistakes,we are still to be blamed.
D.Even if the situation cannot be changed,we still need to worry much about it.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.Earth Hour started in Sydney on March 31,2007.(56)More than two million homes and Businesses turned off their lights for an hour.A year (57)later,in 2008,Earth Hour became the world's activity and was supported by millions of people from thirty-five countries.In 2009,over two thousand cities in the world (58)took  part in it,and Earth Hour came to China.The purpose of the activity is to save energy and(59)improve  climate.Earth Hour has brought about some new(60)changes  to our lives.
We may have different ways to spend the hour.For example,we can go to school on foot or (61)by  bike,plant more trees,use water more than once,never leave the lights(62)on  when we are not at home.Try to make full use of paper by using(63)both  sides.Earth Hour is a call for us to work together for a bright(64)future.It is also a message of hope and action.Everyone can make a difference.The improvement of our environment(65)needseveryone's efforts.Come on!Join us in Earth Hour 2010!

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.您愿意本周六和我一起看电影吗?
Would you like to go to the cinema with me this Saturday?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1."When is your birthday?""My birthday is ______ May 2nd.(  )
A.inB.onC.atD.of

查看答案和解析>>

同步练习册答案