精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

Godelive Ndageraniwe is a woman with eight children. Her family lives in a village in Burundi(布隆迪)in Africa. The 40-year          old mother is going to have her ninth baby soon. But she wishes she didn't have so many children. "Now, I wish I had only two or three children ,"she says. Her children don't have enough food to eat. Three of them stopped going to school because they don't have enough money.

 Every second, more than four babies are born and fewer than two people die.   As a result, the world population keeps increasing. A report by the UN says that there has been 7 billion people on the Earth by October 31 , 2011. It was just 12 years after the world welcomed its "6 billion baby" on October 12, 1999.

With more and more people in the world, there will be less land and water for each person. The major problem will be feeding the newcomers. Finding housing and medical care for everyone will also be difficult.

For now, the Chinese mainland has a population of 1. 34 billion. It is still the largest in the world. In the past ten years it added 73. 9 million, more than the population of France or Thailand.

However, its growth has slowed. It is said that the population will stop increasing in 2027. By 2050,  some experts (专家)believe, its population will be smaller than it is today.

This is thanks to the family planning policy that started in the 1970s. At that time, Chinese women had five to six children each on average (平均).Now, the number is around 1.5.

根据短文内容,选择正确答案。

(   ) 1. What's Godelive Ndageraniwe's problem according to the passage?

A.She has no food to eat.

B.She has no rooms to live in.

C.Her children don't like to go to school.

D. She has too many children to raise.
(   ) 2. The second paragraph mainly wants to tell us that________ .

A.when four babies are born, two man died

B.the world's population is 7 billion now

C.the world's population is increasing rapidly

D.it takes 12 years for the world's population to grow from 6 billion to 7 billion

(   ) 3. By which year will the population stop increasing?

     A.2027. B.2030.

      C.2040. D.2050.

(   ) 4. What problem that the large population will cause is NOT mentioned in the passage?

A.Food problem.

B.House problem.

C.Environment problem.

D.Medical care problem.

(   ) 5. Which   of  the   following   is TRUE according to the passage?

A.The population of France and Tliailand is 73.9 million.

B.The world's  population  will keep increasing in the future.

C.Chinese family has two children on average now.

D. The population will be smaller in  the future than it is today.

1.D    由第一段最后两句可知,Godelive Ndageraniwe是由于孩子太多造成了生活上的困难。

2.C由第二段最后一句可知,本段主要想说明世界人口增长的速度快。

3.A

4.C由短文第三段内容可知,文中没有提到由于人口太多带来的环境问题。

5.D    由倒数第二段最后两句可知,专家认为:到2027年,世界人口将停止增长,到2050年,世界人口将小于现在。故选D。

题目来源:仁爱英语同步练习册九年级上册仁爱版 > Topic 2 The population in developing countries is growing faster

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

work well in, meet with, be surrounded by ,thanks to ,so far

1.Reading   text   every   day will ______ learning English.

2.Our village_____ green trees.

3. _____the doctor, the boy was saved.

4. How   many   English   words   have you learned_____ ?

5 . On Sundays ,I often _____my friends to play sports.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

(      ) 5. Li Hong,  Xiao Yan has just called you. Where  ______ you ______ ?

A.have ; gone to

B.have; been to

C.have; been

D.have; gone

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

4.——你曾经帮助过残疾儿童吗? ——是的。

    ― ______you ______ ______  disabled children?

 ―Yes,____.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

(   ) 6. _______Project Hope, many thousands of children have better lives.

A.Thanks for

B.Thanks to

C.According to

D.In case of

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

4.I didn't do well in the exam, but Tom did even _________(更差)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

(   ) 7. It's said that Maria has just come back from Fujian. Shall we_____ ?

A. call    up her B. call    her on C. call    on her      D. call    her up

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

3.My uncle has been in _________(非洲)as a volunteer, for two years.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

2. Our      (家乡)has developed from a small town into a big city.

查看答案和解析>>

同步练习册答案