精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
9.When you are about to do something brave,a cheerful wish of"Good luck!"from a friend can be helpful.But if you think you need lots of luck,what else might you do?
In the UK and US there are some strange traditions for bringing yourself a little more good luck.Some are hundreds of years old and some are much newer.
Have you heard the saying"When you wish upon a star"?If you are looking up at the sky on a clear night and you see a sudden flash of light,it is probably a shooting star!Seeing one doesn't happen very often.The saying goes that if you see one you have been very lucky,and so if you make a wish,it will come true.
Maybe you have heard of the lucky rabbit's foot.Some people believe that rabbits are lucky animals,so they carry a part of the rabbit,its foot,for good luck.There are all kinds of strange,unclear rules about which of the rabbit's feet is the luckiest.It is said that this good luck tradition is the oldest one of all.However,as the funny saying goes,"Depend on the rabbit's foot if you will,but remember it didn't work for the rabbit!"
People in Britain love trees.If it is autumn and leaves are falling from the trees,some people try to catch the leaves as they fall because they think each leaf they catch will bring  them a lucky month in the following year-they will need to catch 12falling leaves to have a whole of good luck!

53.A is mentioned in the oldest good luck tradition.
A.A rabbit's foot
B.A falling leaf
C.A cheerful wish from friends
D.A shooting star
54.From Paragraph 3,we know thatC.
A.shooting stars can often be seen
B.people can see a shooting star on a rainy night
C.your wish may come true if you see a shooting star
D.people believe that it's unlucky to see a shooting star
55.British people try to catch 12falling leaves becauseD.
A.the leaves fall in autumn
B.there are so many leaves to catch
C.the leaves can bring them a lucky month
D.they want to have a whole year of good luck
56.In Paragraph 5,the underlined word"them"refers to(指)B.
A.trees
B.people
C.leaves
D.years
57.The passage is mainly aboutB.
A.how to wish upon a star
B.things that bring good luck
C.British people love leaves
D.which of the rabbit's feet is the luckiest.

分析 本文讲述了在英国、美国,人们为了谋求好运的一些做法:像流星许愿、携带兔子的脚以及抓住秋天的12片落叶.

解答 53.A 细节理解题,根据There are all kinds of strange,unclear rules about which of the rabbit's feet is the luckiest.It is said that this good luck tradition is the oldest one of all."理解可知兔子的脚是最幸运的.据说,这个吉祥的传统是最古老的.故选A.
54.C 理解归纳题,根据文中语句"The saying goes that if you see one you have been very lucky,and so if you make a wish,it will come true."理解可知如果你看到一个流星你是非常幸运的,所以如果你许一个愿望,它会成真.故选C.
55.D 细节理解题,根据文中语句"because they think each leaf they catch will bring them a lucky month in the following year"理解可知一些人试图抓住树叶是因为他们认为他们抓住每个叶子能在接下来的一年的12个月给他们带来好运气!故选D.
56.B 推理判断题.根据文章的意思人们为了谋求好运而去抓树叶.所以,这里的them指代"抓树叶谋求好运的人".故选B.
57.B 理解归纳题,通读全文可知,本篇短文主要是讲述的是能什么给人们带来好运.故选B.

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

19.Dear Editor,
I'm confused these days.We're taught at home and at school that voilence(暴力) is bad.For example,last week,my friend and I were playing at the beach.We found a really beautiful shell.My friend picked it up,but I saw it first,and I said it was mine.He said no,it was his.I really want the shell,and I even thought about hitting him,that's how angry I was.
Now should that be right?No!I shouldn't use voilence.I should talk with my friend instead,and solve that.My parents and teachers often tell me that using voilence is the least civilized(文明)way to solve problems.So,if adults had a disagreement,and they used voilence toward each other in order to win,is it all right?No!
Now,I'm confused.When two countries disagree,they often voilence.They fight a war.Using voilenve is not okey at home,at school or in your country but okey between two countries,why?
A war is extreme voilence.So not only soldiers but citizens(公民),including small children and babies have been killed and injured because of wars.Adults say they are fighting wars in order to solve problems and make peace.But can you really"make peace"by using voilence and killing so many people?
I don't think that bombs and missiles(炸弹和导弹)can reach people's hearts and change them.Bombs and missiles can't create love and caring,and that's what we need in the world.Why can't they use their wisdom(智慧)and talk it over?
Yours,
Joshua

41.What happened to Joshua and his friend last week at the beach?D
A.They had a fight.
B.Joshua hit his friend.
C.They had a class about voilence.
D.They found a beautiful shell.
42.How should we solve problems according to this letter?C
A.We should argue about the problems.
B.We should study at school.
C.We should use our wisdom and talk them over.
D.We should use voilence.
43.Which opinion is mentioned in the letter?C
A.Voilence can solve the problems.
B.We should fight wars.
C.A war is extreme voilence.
D.Bombs and missiles can reach people's hearts.
44.What does the underlined sentence mean?D
A.We need to use voilence to solve problems.
B.What we need is bombs and missiles.
C.We need bombs and missiles to create love and caring.
D.What we need in the world is love and caring.
45.What's the letter about?It's aboutA.
A.Joshua's thoughts about wars.     
B.Joshua's story.
C.hate and love.
D.arguments.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

20.Do you want to live a happier,less stressful life?Try laughing for no reason at all.That's how thousands of people start their day at Laughter Clubs around the world.
The first Laughter Clubs was started in Mumbai,India,in 1995,by Dr Madan Kataria."Children laugh about 300times a day.Adults laugh between 7and 15times a day,"says Dr Kataria."Everyone's naturally good at laughing-it's the universal(共同的) language."There are now more than 500Laughter Clubs India and over 1,300worldwide.
Many doctors are also interested in the effects of laughter on our health.According to a 5-year study at the UCLS School of Medicine in California,with laughing there is less stress in the body.Laughter improves our health against illness by about 40%.
So what happens at a Laughter Club?I went along to the nearest club in the south of London to find out.I was quite nervous at the beginning of strangers,and I was worried about looking stupid.Our laughter teacher told us to clap our hands(拍手) and say"ho ho ho,ha ha ha"while looking at each other.Although we couldn't tell the differences between fake laughter and real laughter,they still produced the same healthy effects.
Surprisingly,it worked!After ten minutes,everybody there was laughing for real and some people just couldn't stop!At the end of the class I was shocked by how relaxed and comfortable I felt.So if you're under stress,then start laughing.

61.The passage is probably taken fromB.
A.a storybook       
B.a health magazine    
C.a comic book       
D.a travel magazine
62.The writer was nervous at the beginning of the class becauseD.
A.he was not clever enough.
B.he wasn't interested in laughing at all.
C.he wasn't good at getting along with others.
D.he knew no one there and was afraid it would look silly to laugh for no reason
63.How did the writer feel at the end of the class?.A
A.Relaxed and comfortable            
B.Worried and disappointed
C.Bored and unhappy                 
D.Shocked and angry
64.According to the passage,which of the following is NOT truer?C
A.People feel less stressed when they laugh.
B.Adults don't laugh as often as children.
C.People who often laugh never fall ill in their lives.
D.The first Laughter Club was set up in Asia.
65.Which is the BEST title for the passage?B
A.A 5-year study
B.Try laughing at Laughter Clubs
C.The first Laughter Club.
D.A difficult language to learn.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17.People could only see for about 50metres in parts of Borneo yesterday and Singapore recorded its highest pollution for nearly 10years as forest fires in Indonesia sent smoke across the sea to the rest of South-east Asia.Face masks have been given to hundreds of thousands of people in Malaysia,and in many places children stayed in their houses behind closed doors rather than walk through the smoke to go to school.Traffic stopped because people could not see out of their car window,boats stayed in the harbour and some airports refused to let aircraft land.
In Singapore,the air quality is measured every day.A measurement over 100is considered unhealthy and at that level people who go outside will have problems breathing.Yesterday,the reading was 128and hundreds of people went to hospitals to try to get medical help.500fires were counted on satellite images yesterday.If there are many more fires,they could cause serious health problems for people living in the area.
Many of the fires are caused by people setting fire to their fields when they have harvested their crops.Some are caused by people lighting fires to cook on.But most of the fires are caused by winds which blew the flames from one forest to another.The smoke from the fires is then blown across the sea to other countries and,if there is no wind or heavy rain to get rid of the smoke there,it stays in the air.If it is so bad that the sun cannot shine through,people cannot see very far and many people become ill.
The smoke clouds yesterday reminded many people of the haze that covered large areas of south-east Asia in 1997causing many people to become ill and costing countries billions of dollars.I was living in Singapore at the time and I remember it well.I remember that I could not see the next apartment block for the haze,that I walked to the office and could hardly breathe and that I coughed and coughed for weeks afterwards.So did many of my friends and family and hundreds of thousands of people in Malaysia.Let us hope that the rains come and the winds blow the smoke away.Let us also hope that people do not light any more fires.

53.Which of the following is NOT true according to the passage?B
A.The author was living in Singapore in 1997.
B.The fires were caused by people setting fire to the grass in the forest.
C.Lots of Malaysians had to stay at home because of the heavy smoke outside.
D.Some airports were closed because of the smoke and the airplanes couldn't land.
54.Why did the people go to hospitals in Singapore?C
A.Because there was less smoke there.
B.Because they could get face masks there.
C.Because they tried to get medical help there.
D.Because a measurement over 100is considered unhealthy.
55.What does the underlined word"images"mean?C
A.public opinions    
B.ideas in mind    
C.picutures       
D.papers
56.What can be the title of the text?B
A.WITHOUT FIRES,WITHOUT SMOKE.
B.SMOKE SETTLES OVER SOUTH-EAST ASIA.
C.SMOKE CAUSES MANY PEOPLE TO COUGH.
D.BETTER STAYING HOME WHEN SMOKE COMES.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.The most important holiday in spring,especially for Christians,is Easter.This Christian holiday is not on the same date every year,but it's always on a Sunday.It can be any Sunday between March 22and April 25.Many people celebrate Easter by buying new clothes.Children celebrate by hunting for colored eggs that their parents have hidden around the house.People also give Easter baskets filled with candy and other goodies to one another to celebrate the day.
But the holiday is more than new clothes and good things to eat.On Easter,many people go to church to celebrate Jesus'resurrection(复活)from the dead.Most people color Ester eggs.Some people hide them.Others just eat them.But no matter what one does with Easter eggs,they are an important Easter tradition across the Western world.People from many different cultures celebrate Easter.In both America and Belgium,children look for Easter eggs hidden on grass and in bushes(灌木丛).In America,children believe the eggs are hidden by the Easter rabbit.But in Belgium,the hidden eggs are supposed to have fallen from church bells.In Bulgaria (保加利亚),red Easter eggs are lucky in churches.Bulgarian families also hit these Easter eggs together to see whose is the strongest.The winner looks forward to good fortune(运气) that year.Still dozens of other Easter traditions exist.In parts of Austria,for example,children sing from door to door and are rewarded with colorful eggs.

54.To celebrate Easter,peopleD.
A.go shopping,hide colored eggs and children hunt for them
B.give Easter baskets filled candy and goodies to one another
C.buy new clothes,hide colored eggs and children look for them around the house
D.both B and C
55.For Christians the more important thing to do on Easter isA.
A.going to church to celebrate Jesus'resurrection
B.buying new clothes
C.eating delicious food and paint color eggs
D.exchange beautiful gifts each other
56.People from different cultures have different ideas about Easter eggC.
A.In both American and Belgium,children hunt for Easter eggs hidden in rooms and in bushes
B.In Belgium,the hidden eggs are thought to have fallen from doorbells
C.In American,children believe the eggs are hidden by the Easter bunny
D.In America,the hidden eggs are supposed to have fallen from doorbells.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.He didn'ttry hisbest in the game,I'm afraid.(我恐怕他在比赛中没有竭尽全力.)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.I'm Li Yaping from Taiwan.When I was 8years old,my father took me and my brother on a picnic.On that day,I did something wrong,and I will never forget it.
It was a sunny day.I was very happy and excited.When we arrived there,my father warned me that the river was very dangerous and made me promise (承诺) not to walk up to it.But I did not keep my promise.
I forget why I walked into the river.Maybe I was curious (好奇的).I walked into the river,and I fell down because the river was very deep.I could not swim.I cried out loudly,but nobody was there ①_____ my younger brother.
I remember that my younger brother was very scared and did not know ②______ he could do because he was just 7years old.He jumped into the river,but that just made the situation worse because he was even shorter than me and he could not swim,either.Both of us cried out.
幸运的是,有一位农夫正在那儿干活儿. He found us and saved me first.At that time,I could no longer see my brother.I cried louder,and I shouted to the farmer,"Please save my brother!"
Then,my father arrived and started looking for my brother in the river,too.Finally,they found him and took him to the hospital.Luckily my younger brother is alive,or else I could never forgive (宽恕) myself.

根据短文内容,完成下列任务.
任务一:在文中空白处填写恰当的单词,使句子通顺、完整.
51.①except②what
任务二:根据短文内容填写恰当的词语,完成下列句子.
52.The girl's brother jumped into the river to save her,although/though/even though he was shorter than her and couldn't swim,either.
任务三:将文中画线句子分别翻译成汉语和英语.
53.那天我做了错事,我永远不会忘记这件事.
54.Fortunately,a farmer was working there.
任务四:请给短文拟一个恰当的标题.
55.I'll never forget that day..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.-This is thethirdtime that I come to Paris.I have been here twice.
-Me too.The world is so large that I want to see more of it.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.Do you think that Chinese parents arestricter (严格)with their children than American parents?

查看答案和解析>>

同步练习册答案