精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
7."Do you like my dress?"She asked a lady."My Mum made it just for me,"she said with tears in her eyes.
"Well,I think it's very pretty,so tell me,little girl,why are you crying?"
The little girl answered in a low voice,"After Mum made me this dress,she went away.My Dad says that she's up in heaven with grandfather."
Finally the woman realized why she was crying.She felt very sorry for the little girl and held the child in her arms.
Just before the lady wanted to go,the girl stopping crying,walked back from the woman,and showed her a spot (点) on her dress,and said,"Right here is where my Mum kissed my dress,and here,"pointing to another spot,"and here is another kiss,and here,and here.Mum said that she had put all those kisses on my dress so that I would forget my sadness."
The lady realized that she wasn't just looking at a dress,no,she was looking at mother.The mother knew that she was going away.So she gave all her love to her lovely daughter and put it into the dress.
The lady no longer saw a little girl wearing a simple dress.She saw a child in her mother's love.

根据短文内容,选择最佳答案.
46.The little girl was crying because her motherA.
A.died 
B.went out with her grandfather
C.was ill
47.The girl told the woman the spots on her dress wereC.
A.the strange designs 
B.her sadness
C.her mother's kisses
48.The little girl showed the ladyC.
A.how beautiful her dress was
B.how happy she was
C.how great the mother's love was
49.According to the passage,it's clear that the woman wasC.
A.the girl's relation 
B.a careless woman 
C.kind to the girl
50.From the story,we learn thatB.
A.a mother should take her child with her
B.mother's love is the greatest in the world
C.a girl should wear a dress made by her mother.

分析 本文是一篇人物故事类短文.主要介绍了一个小姑娘和她妈妈的故事,一个小女孩哭着问一个妇女,"你喜欢我的裙子吗?这是妈妈刚刚给我做的"这个妇女说"很漂亮,你为什么哭呢?"女孩说"妈妈做了这个裙子之后,就去世了,到天国和爷爷待在一起去了."这个妇女明白了:一个妈妈知道自己就要去世了,给女儿做了一条裙子,她难过的把女孩抱在怀里,女孩接着说:裙子上面的点都是妈妈的吻,到处都是,妈妈说这样女儿就可以忘记悲伤,这个妇女意识到她不是在看小女孩,而是在看她的妈妈,这个妈妈知道自己就要走了,就把所有的爱都给了可爱女儿,并把他们放到了裙子上.这个妇女看到的不是一个小女孩穿着一件普通的裙子而是妈妈对女儿的爱.

解答 46.A.细节理解题.根据"After Mum made me this dress,she went away.My Dad says that she's up in heaven with grandfather."在妈妈做了裙子之后,就走了,到天国和爷爷待在一起了,可知她的妈妈去世了,故选A.

47.C.细节理解题.根据"showed her a spot (点) on her dress,and said,"Right here is where my Mum kissed my dress"指着裙子上的点说"这就是妈妈在裙子上的吻"可知这个小女孩告诉这个妇女这些点是妈妈的吻.故选C.

48.C.细节理解题.根据"Mum said that she had put all those kisses on my dress so that I would forget my sadness."妈妈说她已经把所有的吻放到了裙子是,这样我就可以忘记悲伤,可知这个妈妈的爱是多么的伟大,故选C.

49.C.细节理解题.根据"Finally the woman realized why she was crying.She felt very sorry for the little girl and held the child in her arms."这个妇女最终明白了她为什么哭了,她感到很难过,就把她抱到怀里,可知这个妇女对这个小女孩很亲切,故选C.

50.B.推理判断题.根据"The mother knew that she was going away.So she gave all her love to her lovely daughter and put it into the dress."以及"She saw a child in her mother's love."这个妈妈知道自己就要走了,就把所有的爱都给了可爱女儿,并把他们放到了裙子上.在这个妇女听了小姑娘的故事之后,他看到了是这个妈妈对女儿的爱,可知妈妈的爱是世界上最伟大的爱.故选B.

点评 首先仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目再读短文,从中找出相关信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.-Must I get there on time?
一No,you                .(  )
A.can'tB.mustn'tC.needn't

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2016-2017学年河南禹州夏都学校八年级上期第一次月考英语卷(解析版) 题型:书面表达

书面表达。

假设你是李明,请给英国的笔友约翰写一封电子邮件,介绍去年夏天你和家人在海边游玩的情景。内容包括:1. 去目的地交通方式。2. 天气情况,你和你家人干些什么以及其他游客的活动情况。

3. 最兴奋的活动是什么,玩得开心吗?

作文要求:条理清晰,意思连贯,词句通顺。70个词左右。

Dear John,

Yours,

Li Ming

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2016-2017学年河南禹州夏都学校八年级上期第一次月考英语卷(解析版) 题型:单项填空

He didn’t have_____ money for a taxi, ______ he walked back to the hotel.

A. any, and

B. much, because

C. any, so

D. some, so

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.What colour is your name?What colour is Wednesday?These questions might sound strange to most people,but some can answer right away.One person says her name is the colour red.For another person,Wednesday is blue.These people have a condition called synesthesia.This means they experience two senses at the same time.For these people,the senses of smell,sound,sight,touch,and taste are not separate (分开的).They might see and also hear colours,for example,or hear as well as feel sounds.
The most common form of synesthesia is to hear sounds as colours,A person with synesthesia might hear the number three as blue or the letter D as red.Someone might always see green upon hearing the word April.Another person might see different colours while listening to music.Some people also taste colours.To one person,beef might taste blue and to another,yellow.Some people experience feelings in colour.For example,one person with synesthesia reports feeling pain as the colour orange.
Another form of synesthesia is to experience sounds or tastes as shapes.Some people see music as squares and circles.Some people taste a sweet as a smooth ball.There are other forms of synesthesia,as well.For one man,different words have different tastes.Some words taste like pork;others taste like potatoes or eggs.
Synesthesia is not a common condition.Perhaps only one person in every 5,000 has it.For these people,the everyday world can be a colourful and interesting place.
37.What is this passage mainly about?A
A.An unusual condition.
B.People who like colour.
C.The colour of pain.
D.Music and art.
38.How many people probably have synesthesia?D
A.Only 5,000in the world.
B.One out of every 500.
C.About 5million.
D.One out of every 5,000.
39.Which is the most common form of synesthesia?B
A.Experiencing tastes as shapes.
B.Experiencing sounds as colours,
C.Experiencing words as tastes.
D.Experiencing music as shapes,
40.Which of the following is NOT an example of synesthesia?C
A.Feeling pain in red.
B.Tasting beef as green.
C.Feeling warm in April.
D.Seeing music as squares.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.-Whose jacket is it?-It ____________be Wu lei's.I saw him wear it just now.(  )
A.can'tB.mustC.may

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.从广州开车到清远需要多长时间?
How long doesit take to drive from Guangzhou to Qingyuan?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.-Excuse me,is Beihai Park far from here?
-No,it's about _____.(  )
A.ten minute's walkB.ten minutes'walk
C.ten minutes walk   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.Jimmy can play _____ football well,but he can't play _____ guitar.(  )
A.the;/B.a; theC./; the

查看答案和解析>>

同步练习册答案