精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
15.匹配题.阅读五段内容说明,从五幅图片中,选择符合描述的最佳选项.
56.He is one of the most famous actors in the world.He was born in Hong Kong on April 7,1954.At the age of 17,he began to do dangerous stunts for films.By working hard,he became famous around the world.Have you seen his film CZ12 (十二生肖)?It is wonderful!He did lots of work for the film.We hope to see more action movies by him in the future.
C
B
E
D
57.Tom Jenkins enjoyed being in the fresh air and being on his own.There was no one to trouble him and the time passed happily for him.That's why he enjoyed spending most of the time by the river.Unfortunately,he never caught any fish big enough to eat.So on the way home from the river he always visited the local fish shop and bought some fish.Then he told his wife he had caught a good fish for their dinner.
58.The little boy's name is Robby Novak.He is American.Now he is a big star on the Internet.Millions of kids like him and his You Tube (视频网站) show.Not long before he came to the White House.He was a"Kid President".He did many things with the President Obama's help.Look!He is answering the phone in the president's office.
59.Our parents love us very much.They tell us to study hard and not to do other things.They do much for us,but what can we do?We must learn from the students in Shanghai.They are washing clothes by themselves.One of the students says,"Our parents are wrong.We need to learn English,math,Chinese and so on.But we also need to do many things by ourselves.Studying is not the only thing in our life.We can learn to take good care of ourselves and others.We can do it well."
60.Food is very important for us.Many people don't have enough food to eat,but some people waste food every day.Saving food is a good habit.We shouldn't waste any food.Some workers from a restaurant of Wuzhou want us to save food.They tell every customer to save food.All the customers agree with them.They think it is important for them to tell everyone to save food.They would like to tell friends and families to save food together.

分析 文章大意:56:主要介绍了成龙的一些信息.57:主要介绍了一个钓鱼爱好者从未钓着鱼,不得不买鱼应付他老婆.58;主要描述了一个小男孩去奥巴马办公室帮他接电话.59:主要描述了我们除了学习的同时,应该做一些力所能及的事.60:节约粮食,对浪费说"不".

解答 56-60 CDEAB
56题答案:C 考查细节理解题,根据文中的第一段He is one of the most famous actors in the world;Have you seen his film CZ12 (十二生肖)?武打明星,《十二生肖》可知 是成龙与C吻合,故答案是C.
57题答案:D 考查细节理解题,根据文中的第二段Unfortunately,he never caught any fish big enough to eat.So on the way home from the river he always visited the local fish shop and bought some fish不幸的是,他从来没有钓到足够大的鱼,所以在回家的路上,他总是去当地的鱼店买鱼可知与D吻合,故答案是D.
58题答案:E 考查细节理解题,根据文中的第三段最后一句Look!He is answering the phone in the president's office.看!他正在总统办公室接电话.可知与E吻合,故答案是E.
59题答案:A 考查细节理解题,根据文中的第四段We must learn from the students in Shanghai.They are washing clothes by themselves我们必须向上海的学生学习,他们自己洗衣服可知与A吻合,故答案是A.
60题答案:B 考查细节理解题,根据文中的第五段We shouldn't waste any food可知 我们不应该浪费任何食物与B吻合,故答案是B.

点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

5.Sydney Tower
Address:100Market St,Sydney
Phone:02 93339222
Fax:02 93339203
Open time:9:00am to 10:30pm (Saturdays to 11:30pm)
Ticket:60 (for an adult)  30 (for a child)
Website:www.sydneytower.com.cn
How to get there:train to Town Hall Station and a short walk along Market Street
How to book tickets:by phone/fax or through the Web
Attraction:Sydney's best views are just the beginning!
Sydney Tower takes you to the highest point about Sydney for exciting 360°views
of our beautiful city.
61.Sydney Tower isD in Sydney,Australia.
A.the busiest street 
B.the biggest station
C.the most beautiful park 
D.the highest point
62.If you want to book a ticket to Sydney Tower,you can'tA.
A.e-mail sydneytower@hotmail.com   
B.fax 0293339203
C.search www.sydneytower.com.cn    
D.call 0293339222
63.Frank wants to go to Sydney Tower with his two children,he will payC
A.60B.90C.120D.150
64.Last Saturday,Johnson went to visit Sydney Tower.He had to get down the towerB
A.after11:30pm B.before11:30pm
C.at10:30pm D.by10:30pm
65.The passage above is probably.D
A.a piece of news    
B.a conversation 会话
C.a story     
D.an advertisement.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.---我可以问你几个问题吗?---当然啦,请问吧!
---May I ask you some questions?---Sure,go ahead.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

3.摘录要点
We always talk about future life.So what would the future life be like?In the future,we will be able to travel faster and safer around the world and into space.Maybe one day we can work in Beijing but sleep in other cities.We can also visit the moon for a holiday.
We will have machines that can copy everything in the future.Put a on the machine and it makes a new one.If the machine is something like a fax-machine(传真机),we can send food and presents to our friends easily.
We will have clever robots.The robots can bring us useful us things and take away our rubbish.Now we have to press a key or type a word to make a robot work.But in the future,if we think of something,the robot can make it for us.It can understand our ideas.
We will be able to go into computer games and films,and everything will feel real.We will be able to make our homes like forests or sunny beaches or anything we want.Perhaps,one day we will be able to collect and put our dreams on DVDs.
Information about life in the Future
Item(项目)Wonders
TravelVery fast around the world and into space
WorkWork in Beijing but(61)sleepin other cities
Machine(62)sendeverything in the future,such as cakes
RobotsCan(63)bringus useful things and(64)takeaway our rubbish
OthersCollect and put our(65)dreamson DVDs

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

10.The sport of basketball is a little over a hundred years old.It is played by more than 100million people in over 200countries including China,where basketball has been played in parks,schools,and even in factories.
Basketball was invented by a Canadian doctor named James Naismith,who was born in 1861.When he was at college,his class was once asked to invent a new game that could be played indoors during the long winters.
Dr Naismith divided the men in his class into two teams and taught them how to play his new game.The aim of basketball is for players to get a ball into the"basket":a net hanging from a metal hoop.Players shoot from below the basket and may use the"backboard"for guiding the ball into the basket.Players move towards one end of the court while throwing the ball to each other.
It is believed that on December 21st,1891,the first basketball game in history was played.Then in 1936in Berlin,it became an Olympic event.A team from China took part,and although they didn't win they used the experience to help develop the game at home.Since then,the popularity of basketball has risen worldwide,and the number of foreign players in America's NBA (National Basketball Association) has increased.Basketball has also become a more popular sport for people to watch,and many young people dream of becoming famous basketball players.
根据短文内容,判断以下句子的正误.你认为正确的句子请在答题卡的相应位置内涂"T",错误的句子涂"F".
61.Basketball is played in 200countries.F
62.A doctor in Canada created the game.T
63.The aim of basketball is for players to shoot a ball into the basket.T
64.The first basketball game in history was played in 1936in Berlin.F
65.Many people,young or old,want to be well-known basketball players.T.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

20.A"clean slate"in English means having a fresh start.It means we forget the past and begin again.
The beginning of the second term gives us a chance to have a clean slate.(66)B We may have spent the Spring Festival feeling sad and worrying about the second term.But my suggestion is to forget about the past and think about the future.
Many people have had trouble in school.(67)D Chris,a second-year high school student,remembers that clearly.Once she failed in a math test.She says,"At first,I was very sad but then I studied hard and got good marks."Penny,a high school teacher,also remembers failing physics in middle school.(68)E After studying hard,"she says,"I got almost full marks in the college entrance test."
(69)AWe all fail sometimes.It is important that we do our best to improve.Failing a test does not mean that we can't go to university.(70)CIt just means that we have to work harder and that we should ask for extra help from our teachers or friends.
The first term is over,it's history.Today,we have a clean slate,so be happy,be positive and be successful.

A.Failing an exam isn't the end of the world.
B.Many people have failed exams in the first term.
C.It does not mean that we are stupid.
D.Some of us may have failed a subject.
E.Our parents will be proud of us when we get good grades.
F.But she improved by doing more exercises,and by asking her teacher for help.
G.Some of us do best in one of all the subjects.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

7.
  Our class had a weekly class meeting this week.We talked about how to deal with lies,hoaxes(骗局) or rumors (谣言).Here are the stories some students told.
﹡﹡﹡﹡﹡﹡﹡﹡﹡﹡﹡﹡﹡﹡﹡﹡﹡﹡﹡﹡﹡﹡﹡﹡﹡﹡﹡﹡﹡﹡﹡
Zhang Wei:Yesterday my friend Jim went to school without his homework.He told the teacher that his dog ate it.It was just an excuse he made to cover the fact that he didn't do his homework.The teacher knew about that and made Jim stay to finish his homework after school.Sometimes we think we can avoid trouble by making excuses when we do something wrong,but we're really making the bigger.
﹡﹡﹡﹡﹡﹡﹡﹡﹡﹡﹡﹡﹡﹡﹡﹡﹡﹡﹡﹡﹡﹡﹡﹡﹡﹡﹡﹡﹡﹡﹡
Chen Ping:Last week I got a message.It said,"A little girl called Julia has brain cancer.The girl will get three cents from American Online each time this message is forwarded(转发).So please be kind and forward this to everyone you know.If not,you will have bad luck for a year."In fact,it is just one of the silly chain letters(连锁信)to cheat you and waste your time.
﹡﹡﹡﹡﹡﹡﹡﹡﹡﹡﹡﹡﹡﹡﹡﹡﹡﹡﹡﹡﹡﹡﹡﹡﹡﹡﹡﹡﹡﹡﹡
Xu Yan:A big earthquake (地震) hit Ya'an,Sichuan on April 20th.The earthquake was strongly felt by people in Chengdu.A rumor said Chengdu would be hit by a bigger earthquake in the coming days.For the next several days,thousands of people camped outside their houses at night because of fear.Besides,many people rushed to buy food,water,medicine and so on.Some businessmen used people's fear of earthquake to help sell their goods (商品) at a higher price.Of course,nothing happened in the end.
Information Card
The topic of this week's class meeting(81)How to deal with lies,hoaxes or rumors
Jim's excuse for not bringing his homework(82)His dog ate it/his homework
Julia's illness(83)Brain cancer
The place people in Chengdu camped when the rumor came(84)Outside their houses
The people who sold their goods at a higher price(85)Some businessmen.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.Reading is a good hobby for all kinds of reasons.First,reading is fun.You can always keep yourself happy if you like reading.If you like reading,you will never feel bored or tired.
Next,you can read a book almost anywhere:in a car,on a plane,or even in the bathroom.All you need is a book!
Another good reason for reading is that it is useful.If you read as a hobby,you will get better and better at it.And you will read faster and find it easier to understand what you read.As you reading skills improve,you will probably find your schoolwork becomes much better.
Some people say that reading is out of date.This is not true.You can read on computers,and the better you read,the better your computer skills will be.
Good readers may become writers,too.They always have more things to write about.
Reading is a wonderful hobby.Why not start reading right now?

41.According to the passage,reading can keep you bored an tired.F
42.You can read a book almost everywhere.T
43.If your reading skills improve,your schoolwork will become much better.T
44.It is true that reading is out of date.F
45.Good readers may become writers.T.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

5.
阅读图一,回答问题:
51.How much milk do we need to makeB
the bread?
A.3cups   
B.2cups   
C.1spoon
52.If we want to make the bread,First,we shouldC.
A.Mix them up                           
B.Put the mixture into oven.
C.Pour the milk and the sugar into the flour.
读图二,回答53-55小题
53.When can people watch movie in this cinema?A
A.At 7:00,Tuesday
B.At 7:00,Sunday
C.At 8:00,Saturday.
54.Which actor will come this week?C
A.Children.
B.Town.
C.Jackie Chan.
55.If you want to know more information,what can you do?A
A.Call the cinema at 690-1856.
B.Write to the cinema.
C.Call Jackie Chan.

查看答案和解析>>

同步练习册答案