精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
8.Long long ago,there once lived a God called Ratu in the sky.Ratu was fond of playing games that made people very angry.One of the games he liked to play best was to fly down into the sea suddenly to frighten all the fishes.Ratu kept doing that again and again.And the fishes became very tired of his game.They could do nothing but go to ask Hemi,the god of the sea,to help them.
  So Hemi tried hard to catch Ratu when he flew into the sea,but every time Hemi was too slow.Ratu laughed loudly at Hemi as he flew past him each time.This made Hemi quite angry.He thought hard and then had an idea.He asked the fishes to bring him a lot of seaweed(水草).Hemi collected all this and tied it together to make a large net.Soon Ratu flew down again and Hemi threw the net over him.Ratu fought and fought but could not get free.He was caught.
  Ratu promised never to fly down to frighten the fishes again if Hemi would let him go.It was known to all that Ratu was not an honest god.So Hemi did not set him free.Instead,he changed Ratu into a mountain in the sea.Ratu was so angry.When he opened his mouth to shout at Hemi.fire and smoke broke out.And that is why the Island of Ratu is avolcano(火山).

56.It's clear that the passage wasa(n)B.
A.ad                    
B.tale                  
C.joke
57.Ratu liked to fly down into the seasuddenly to make the fishes feelC.
A.excited                
B.bored                
C.frighten
58.Hemi used the seaweed to make aAto catch Ratu.
A.net                   
B.rope                  
C.kite
59.Hemi didn't believe RatubecauseA.
A.Ratu was not honest        
B.Hemi hated ratu        
C.the fishes disliked Ratu
60.The passage tells usC.
A.when ratu was born                
B.how Hemi beat the fishes
C.why the island of Ratu isa volcano.

分析 很久很久以前,曾经在天上住着一个叫Ratu的神.Ratu很喜欢玩游戏,这让人们非常生气.他最喜欢玩的一个游戏是突然飞到海里去吓所有的鱼.Ratu一次又一次的这样做.鱼对他的游戏变得非常厌倦了.他们只能去要求海神Hemi帮助他们.
所以当Ratu飞向大海时Hemi就尽力去抓住他,但是每一次Hemi都速度太慢.当Ratu每次从Hemi身边飞过时总是会大声地嘲笑他.这让Hemi很生气.他努力思考,然后有了一个主意.他让鱼儿们给他拿来了一些水草.Hemi收集所有的水草并把它们系在一起,织了一张网.不久Ratu又飞下来,Hemi将网扔向他.Ratu挣扎了又挣扎但是无法得到自由.他被捉住了.
Ratu答应如果Hemi放他走,他就不会再飞下来吓唬鱼群.这是众所周知的,Ratu不是一个诚实的神.所以Hemi不放他自由.相反,他把Ratu变成了海上的一座山.Ratu是如此的生气.当他张开嘴向Hemi喊叫时,火和烟就冒出来.并且这就是为什么Ratu岛是一座火山的原因.

解答 56.B 文章体裁题.根据文章开头"Long long ago",可知这是在讲故事,A表示广告;B表示故事;C表示笑话.故选B.
57.C 细节理解题.根据"he liked to play best was to fly down into the sea suddenly to frighten all the fishes"(他最喜欢玩的就是飞到海里去吓唬鱼),excited兴奋的;bored无聊的;frighten使恐慌.故选C.
58.A 细节理解题.根据"Hemi collected all this and tied it together to make a large net."(Hemi收集所有的水草并把它们系在一起,织了一张网.)net网;rope绳.故选A.
59.A 细节理解题.根据"It was known to all that Ratu was not an honest god.So Hemi did not set him free."可知Ratu不是一个诚实的神.所以Hemi不放他自由.故理由就是他不诚实.故选A.
60.C 文章大意题.根据最后一句"And that is why the Island of Ratu is avolcano",可知这个故事就是要告诉我们为什么Ratu岛是一个火山.故选C.

点评 本题是一篇故事类阅读.故事类阅读有时间顺序,有人物,事件,看起来有条理性和趣味性.属于比较简单的阅读题型.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.Mary got good grades in school.___________excited she is!(  )
A.WhatB.What aC.HowD.How a

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.There are also _______ poor people in the developed countries.(  )
A.ten millions ofB.ten millionsC.millions ofD.millions

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.Jenny,hurry up _____ you will miss the school bus.(  )
A.butB.soC.orD.and

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.Some people won't realize the importance of their health _______ they have lost it.(  )
A.afterB.whenC.untilD.as

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.-I always take a walk after supper.-Do you?It's really a healthy_____.(  )
A.ruleB.habitC.customD.match

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.-Which hair band do you like best,madam?
-I can't decide now.I really don't know           .(  )
A.to choose which oneB.choose which one
C.which one to chooseD.which one I should choose it

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.-Is this your sweater,Joy?
-No,It's not________ sweater.________is yellow.(  )
A.my,MyB.my,MineC.mine,MineD.mine,My

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.-Your dress is so wonderful!
-      (  )
A.You are right.
B.Thank you,and you?
C.No,yours is the best.
D.Thank you,I'm glad to hear that.

查看答案和解析>>

同步练习册答案