精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
5.The"Ant Tribe (蚁族)"are those who were born in the 1980s now live in the underdeveloped places of big cities.Most of them come from the countryside,and they are mostly young graduates who have finished their high education in the past few years.They often change their jobs and their average salary is below 2,000yuan.They are called"Ant Tribe"because they have the same characters as"ants":living together,clever,hardworking but unknown and low-paid.
Deng Kun is a member of the"Ant Tribe".When he was in college studying math,he imagined himself working for a company like IBM.Instead,he has spent his time after graduation in a dark and small room he shares with a friend in outside pars of Beijing,playing video games or trying to wait for a job as a salesman.
Zhang Haijian studies physics,but he is now working as a waiter,making only 1,500yuan a month."My parents would never say anything about my money,"he said."But I sometimes talk with my friends about whether it has been worth it-we worked so hard in college and now I get money less than some of my classmates who did not finish middle school."
Most members of the"Ant Tribe"are more than twenty.They don't want to go back t; they prefer a single bed in Beijing to a house in their hometown.They are looking forward to bright future.We wish their drams would come true.

93.Where do"ant tribe"probably live?
They livein the underdeveloped places of big cities..
94.What characters do ants have?Use at least three adjectives(形容词)
They areclever,hard-workingbutunknown and low-paid.
95.What does Deng Kun often do in his dark and small room?
He oftenplays video games or waits for a job as a salesman.
96.How much does Zhang Haijian make a month?He makes only 1,500 yuan a month.
97.My friend Li Hui was born in 1982and now works in IBM.Is he a member of the"ant tribe"?No,he isn't..
98.If you were Deng Kun,what would you do?
I wouldchange the job and learn something useful in my spare time..

分析 蚁族是那些80后居住在大城市不发达的地区的人们.大多数人来自于农村,他们大多是在过去几年中完成了高等教育的年轻的毕业生.他们常常换工作,平均工资是在两千元之下.他们被叫做蚁族是因为他们有着像蚂蚁一样的特点:一起居住,聪明,努力但是不知名,低收入.
邓坤是蚁族的医院,当他在大学努力学习数学的时候,他想象自己在一家公司比如IBM上班.相反他毕业后在北京以外的地方在一间又黑又小的屋子里和朋友一起居住,打游戏或者等待一份推销员的工作.
张海建学物理,但是他现在是一名服务员,一个月只有1500元的工资."我的父母从来不会和我说钱."他说:"但是有时我和我的朋友谈论是否值得---我们在大学努力学习,但我赚的钱比那些没读完中学的同学赚的还少."
大多数蚁族是20岁左右.他们不想回去,他们宁愿在北京有一张床也不愿在他们家乡有一所房子.他们期待美好的将来.我们希望他们的梦想能成真.

解答 93.答案:in the underdeveloped places of big cities.细节理解题.根据The"ant tribe (蚁族)"are those who were born in the 1980s and now live in the underdeveloped places of big cities可知蚁族是居住在大城市的不发达的地方,故填in the underdeveloped places of big cities.
94.答案:clever,hard-working,unknown and low-paid.细节理解题.根据They are called‘ant tribe'because they have the same characters as‘ants':living together,clever,hardworking but unknown and low-paid.可知他们聪明努力,但是不知名低收入,故填clever,hard-working,unknown and low-paid.
95.答案:plays video games or waits for a job as a salesman.细节理解题.根据Instead,he has spent his time after graduation in a dark and small room he shares with a friend in outside parts of Beijing,playing video games or trying to wait for a job as a salesman.可知他在他的屋子里玩游戏或者等待销售员的工作,故填plays video games or waits for a job as a salesman.
96.答案:He makes only 1,500 yuan a month.细节理解题.根据Zhang Haijian studies physics,but he is now working as a waiter,making only 1,500yuan a month可知他一个月只赚1500元,故填He makes only 1,500 yuan a month.
97.答案:No,he isn't.细节理解题.根据The"ant tribe (蚁族)"are those who were born in the 1980s 可知蚁族是八零后,李华出生于1982年,符合,They often change their jobs and their average salary is below 2,000yuan蚁族常换工作,工资在两千元以下,李华在IBM工作,不符合,故他不是蚁族,故用否定回答No,he isn't.
98.答案:change the job and learn something useful in my spare time.开放题.根据第二段介绍邓坤是一名推销员,课余时间在打游戏,如果我是他,首先换工作,空余时间再学些有用的东西,故填change the job and learn something useful in my spare time.

点评 任务型阅读不仅考查学生阅读理解层面的能力,更加注重考查学生"写"的能力.若是写单词,则要注意拼写正确,词形、词性有无变化,是否需要大写;若所要完成的是短语或句子成分,则需谨慎对待,依据所给题干分析要完成的是什么句子成分,需用什么样的表达方式,不可简单草率地将文中信息直接挪用.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.Mother thinks it is awaste(浪费)of time to play computer games.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.If you want to be a green person,you coulduse (使用)both sides of the paper.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.Don'tride (骑) your bike so fast in the street.It's so dangerous.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.Our government has made several laws to protect (保护) teachers.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

10.Tyler was a troublesome student.He sat in the back row.Every time I called him to answer questions,he'd reply with a flip(轻率的)answer.If he got it wrong,he would get very angry.
Usually kids could sit quietly in class.However,Tyler was just loud.One day,Tyler was talking while I was teaching.I said to him,"Tyler,why not join in our discussion instead of having one of your own?"He got up from his chair,pushed it over,and shouted something I can't remember.I sent him to the office and he received a week's out-of-school punishment.
The week was a wonderful time for me,but when it came to an end,I began to feel worried.So I came up with a plan.On the day of his return,I told him I wanted to start over with him.If he felt like he was going to lose control in class,he could step outside the door for a moment.
From then on,Tyler was a changed student in my classroom.In fact he was a smart child and he even stopped a fight between two students one day.And he never used the privilege(特权)to leave the class for a moment.I believe that just letting him decide for himself made all the difference.
When the year was over,he wrote me a thank-you note about how good the year had been for him.I still have it today and find it very moving to reread when I get stressed about teaching.

56.When Tyler was talking in class,the teacher advised him toA.
A.join in their discussion 
B.have his own discussion
C.get up from his chair 
D.go out of school
57.Tyler changed afterC.
A.shouting at the teacher
B.losing control in class
C.having the privilege to decide for himself
D.helping the teacher manage the class
58.Tyler did all the following things EXCEPTB.
A.sitting in the back row
B.leaving the class for a moment
C.stopping a fight between two students
D.not listening to teachers in class
59.Every time the teacher reads the thank-you note,he feelsD.
A.stressed
B.worried
C.satisfied
D.moved
60.The passage is mainly aboutB.
A.how Tyler got the punishment
B.how Tyler changed to be a good student
C.how the teacher dealt with Tyler's return
D.how the teacher felt about Tyler's thank-you note.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

17.To save time,we're going to take a direct flight to New York.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.Mount Tai is so famous that ____people visit it every day.(  )
A.hundred ofB.seven hundreds of
C.hundreds of   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.---I think students can have mobile phones to help with their studies.
---_______.They often use them to play games.(  )
A.I think soB.I don't agree
C.No problemD.That's a good idea

查看答案和解析>>

同步练习册答案