精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
4.Wikipedia is an online free encyclopedia.There are more than 38 million articles about society,history,culture,music,science,technology,geography and so on.On this website,people can find articles about almost everything in the world.Wikipedia has also developed 292 language versions for people to read in their own languages.
Jimmy Wales and Larry Sanger started this encyclopedia project on 9th March,2000.It was called Nupedia at first.and all the articles were written and checked by experts.Wales thought that the websitc should be a place where its users could not only find information but also share what they knew.So they tried to use a wiki systen(wiki is a Hawaiian word"wee kee wee kee"which firstly meant"quick").On 10th January,2001,they began a new project to improve Nupedia.On 15th January.2001,the new online encyclopedia named Wikipedia was set up.Wikipedia achieved a great success.
According to the Alexa Traffic Rank report on 22nd May,2016,Wikipedia is the seventh most popular website in the world.Every single user helps to make this popular free encyclopedia.

26.Wikipedia isD.
A.a book  
B.a library  
C.a report  
D.a website
27.Wikipedia was set up onC.
A.9th March,2000      
B.10th January,2001
C.15th January,2001   
D.22nd May,2016
28.What can pepole use Wikipedia to do?B
A.To read novels.
B.To search for information
C.To listen to music.
C.To read Alexa Traffic Rank.

分析 全文大意:
维基百科是在线的免费百科全书.有关于社会、历史、文化、音乐、科学、科技、地理等3800多万篇文章.在这个网站上人们几乎可以找到关于世界的一切文章.维基百科也已经形成292种语言版本供人们用他们自己的语言来阅读.Jimmy Wales 和Larry Sanger 于2000年3月9日开始这个百科全书计划.它最初被叫做Nupedia,所有的文章都是专家撰写检查确定后才发布的.Wales认为这个网站应该是一个用户不仅能找到信息而且分享他们知道的信息的地方.所以他们试图使用wiki系统(wiki 是一个夏威夷语言"wee kee wee kee"最初意思为"快")在2001年1月10日他们开始一种新的计划改善Nupedia.在2001年1月15日,新的名叫维基百科的在线百科全书建成了.维基百科取得了巨大成功.根据2016年5月22日的Alexa  网站流量排名报告显示维基百科是世界上第七家最受欢迎的网站.每个个体用户帮助制作这个受欢迎的免费的百科全书.

解答 答案:
26、D         细节理解题      根据第一段Wikipedia is an online free encyclopedia.There are more than 38 million articles about society,history,culture,music,science,technology,geography and so on.On this website,people can find articles about almost everything in the world."维基百科是在线的免费百科全书.有关于社会、历史、文化、音乐、科学、科技、地理等3800多万篇文章.在这个网站上人们几乎可以找到关于世界的一切文章."可知维基百科是一家网站.故选D
27、C         细节理解题        根据第二段On 15th January.2001,the new online encyclopedia named Wikipedia was set up.可知在2001年1月15日,新的名叫维基百科的在线百科全书建成了,故选C
28、B          推理判断题        根据第二段Wales thought that the websitc should be a place where its users could not only find information but also share what they knew.So they tried to use a wiki systen(wiki is a Hawaiian word"wee kee wee kee"which firstly meant"quick").On 10th January,2001,they began a new project to improve Nupedia.On 15th January.2001,the new online encyclopedia named Wikipedia was set up."Wales认为这个网站应该是一个用户不仅能找到信息而且分享他们知道的信息的地方.所以他们试图使用wiki系统(wiki 是一个夏威夷语言"wee kee wee kee"最初意思为"快")在2001年1月10日他们开始一种新的计划改善Nupedia.在2001年1月15日,新的名叫维基百科的在线百科全书建成了"可推知人们可用维基百科搜索信息,故选B

点评 本文主要是细节题和推理题,答题时在文章找到对应的地方,用笔进行标记,这有利于后期有时间检查时可以立刻找到答案的位置.仔细理解作者所讲的意思,再结合选项,通过排除法和自己对全文的把握,选出正确答案

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.It's bad behavior to spitin public.(当众)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.Nevergive up.Keep on trying,and you will be successful one day.(放弃)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.This is Tom'sfourth (第四) time to Beijing.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.-Would you like water or orange juice?-.I really dont't mind.(  )
A.NoneB.EitherC.Neither

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.Expo 2010Shanghai China is a happy reunion of people from all over the world.(  )
A.再联合B.再相聚C.聚会D.会议

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.
sadbackholidayupsittingcrowded
whotiredallowedinlostanywhere
In 1955 in Montgomery,Alabama,only white people were (31)allowed to sit in the first four rows of public buses.African-American people had to use the seats towards the (32)back of the bus.
If someone (33)who was African-American sat in the white part,he or she would be asked to move.
One day,an African-American named Rosa Parks was (34)sitting in a"whites only"part of the bus.
The bus was (35)crowded and some white people needed a seat,so the driver asked Rosa Parks to give (36)up her seat.
But she refused.She was (37)tired after a long day working in a store and she felt she should have the right to sit (38)anywhere she wanted,so she told the driver"no".
For that,she was arrested (逮捕).She was tried for just 30minutes and fined (罚款)﹩10-a lot of money in those days.
She also (39)lost her job because of that.
Today,in the United States.December 1is a (40)holiday called Rosa Parks Day.Rosa Parks is celebrated for her action and bravery.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.His work is better than           .(  )
A.anyoneB.anyone elseC.anyone else'sD.anyone's else

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.Chen Wei works so hard that he finally                his classmates.(  )
A.catch withB.catches upC.catch up withD.catches up with

查看答案和解析>>

同步练习册答案