精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
12.Choose the best answer(根据短文内容,选择最恰当的答案,用A,B,C,或D表示,填入空格内):6%

I had a summer camp with my classmates last year.Early in the morning.We gathered at the bus station.After saying goodbye to our parents,we got on the buses.
It took us more than two hours to arrive at the campground.We got off the buses cheerfully.Laughing and shouting.We jumped and ran all over the place.It was the first time for us to be away from the parents.Some of us started to feel homesick(想家).However,when the night party and dances began,the homesickness was gone.
The next day,everybody rushed to the boating class,hoping to be at the head of the others.At first,my friends and I worked hard,but the boat wouldn't listen to us and kept going round and round.Then the teacher taught us how to work together.After many tries,we did much better.
Swimming class was my favorite.It was about the hottest time of a day and the best time to stay in the cool water.The swimming teacher was a funny man,and during the class he often made us laugh happily.
During the week I learned a lot of new things and made many new friends.I also learned how to take care of myself.

54.The students got to the campgroundD.
A.on foot          B.by bike       C by plane          D.by bus
55.The campground wasCtheir homes.
A.ten minutes bus rideB.just opposite
C.far fromD.next
to
56.From the passage we can know the writer wasDboating at first.
A.afraid ofB.familiar withC.pleased withD.poor at
57.Which is NOT the reason why the writer liked swimming class?.B
A.I t was good to stay in the cool water in hot weather.
B.The writer was good at swimming
C.The writer felt quite relaxed during the class
D.The swimming teacher was interesting
58.Which of the following statements is NOT true?.B
A..The children's homesickness lasted for long
B.The children were happy to be away from their parents.
C.It was teamwork to boat.
D.They camped for a week.
59.Which is the best title for the passage?.B
A.I learnt a lot
B.My first Summer Camp
C.On the Campground
D.Boating and Swimming.

分析 去年我跟我同学参加了一个夏令营.
早上,我们在车站碰头.跟各自的父母道别后,我们坐上了汽车.坐汽车大概花了两个多小时才到了我们的营地.
这是我们第一次离开父母,所以我们开始想家.但是晚会开始后我们就变得很开心了.
第二天,每个人都去参加了划船班.最初我和朋友学的很努力,但是这条船不听我们的话,不停地转来转去..然后老师教我们如何合作.在多次尝试之后,我们划的好多了.
游泳课是我的最爱.在凉凉的水里呆着可真舒服.游泳课的老师是个很有趣的男人,他经常逗得我们大笑.
在夏令营里我学到了许多新东西.我也学会了如何照顾自己.

解答 54.答案:D.细节理解题.根据we got on the buses我们坐上了汽车.可知,他们是成公共汽车去野营地的.答案是D.
55.答案:C.细节理解题.根据It took us more than two hours to arrive at the campground坐汽车大概花了两个多小时才到了我们的营地.可知野营地离他们的家很远.答案是C.
56.答案:D.细节理解题.根据but the boat wouldn't listen to us and kept going round and round但是这条船不听我们的话,不停地转来转去.可知,作者不擅长划船.答案是D.
57.答案:B.细节理解题.根据Swimming class was my favorite.It was about the hottest time of a day and the best time to stay in the cool water.The swimming teacher was a funny man,and during the class he often made us laugh happily.游泳课是我的最爱.在凉凉的水里呆着可真舒服.游泳课的老师是个很有趣的男人,他经常逗得我们大笑.可知,没有提到作者擅长游泳.答案是B.
58.答案:B.细节理解题.根据Some of us started to feel homesick(想家).However,when the night party and dances began,the homesickness was gone.所以我们开始想家.但是晚会开始后我们就变得很开心了.可知,孩子们的思想情绪延续了很长时间,是不正确的.答案是B.
59.答案:B.主旨大意题.根据I had a summer camp我有一个夏令营.及It was the first time for us to be away from the parents这是我们第一次离开父母.可知,本文主要讲我的第一次夏令营.答案是B.

点评 阅读题型,要注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解.根据所给问题选择正确选项完成试题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.A.8:50.B.8:30.C.8:20.D.8:10.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.A.6:00        B.6:30    C.5:00 D.5:30.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.A.12           B.26           C.16            D.22.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.we;  brush teeth;  will; If;  not;  to;  there's no rain;  have; any water  (连词成句)
We will not have any water to brush teeth if there's no rain..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.A.Rainy.B.Fine.
C.Cloudy.D.Snowy.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.1.Hundreds of years ago,the people______ fish______ the city river.
2.By the year______,the river has been_______.
3.In 1960,the river______ again.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

20.A.He is from countryside.
B.Can I see his films with you next time?
C.Wang Baoqiang stars(担任主角)in the film.
D.When did he marry?
E.You know a lot about him.
F.Does he like rock music?
G.I went to the cinema to see a funny film.

A:Good morning,Li Kai.What did you do last night?
B:(61)G
A:What's the name of it?
B:Lost in Thailand (《人在囧途之泰囧》).
A:Oh,I know it.(62)C
B:Yes.Wang Baoqiang is very famous in China now.
A:You're right.(63)A When he was fourteen years old,with only 500RMB,he left his family and started a life in Beijing.
B:Wow!(64)E
A:Sure!I'm his fan.He is my favourite film star.I collect a lot of films by him.
B:Great!I also like his films.(65)B
A:No problem!

查看答案和解析>>

同步练习册答案