精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
20.Greek(希腊)?Roman(罗马) Festival
Friday,April 28th
You can join one group.As a member of the group,you will take part in at least ONE of the following activities.
1Compete in an Olympic event.Remember there is only small space for each event,so don't be late.
?•Hercules Throw.Throw a football through a hoop(圈) 20feet away.
?•Three Headed Race Three people line up with touching legs tied.Then they run 100metres in the playground.
?•Toga Barrow Race This is like a wheelbarrow race.(Runners take hold of partners?feet while partners walk on hands.)
2Make Greek or Roman food.Mrs Jones has a list of recipes(菜谱) from ancient(古代的) Greece and Rome.You may make American food,but be sure to give it a special,mythological(神话的) name.For example,call your chocolate cake"Zeus's Delight."This is a great way to practice your skills in the kitchen.
3Create a work of art for the museum.Be sure your artwork shows ancient Greek or Roman culture.Artworks may include sculptures,paintings,mosaics,drawings or models.The museum is a great place to show off your artistic talent.
4Perform a new short performance,song or dance for the talent show.Rewrite your favorite Greek myth(神话) by using modern language,or change the words of a popular song to tell a Greek or Roman story.Send your creative ideas to your English teacher for agreement.You must first perform for a group of teachers.The teachers choose the BEST performance groups for the talent show,so be sure your group has prepared for it.
This timetable will help groups know when each event will take place and where to go.

29、Which of the following is true according to the passage?C
A.Each student is made to take part in at least one Olympic event.
B.Greek myths or the songs that will be performed are rewritten by the teachers.
C.Greek or Roman names must be used for American food the students may cook.
D.Artworks shown in the museum are collected or made by the students themselves.
30、What do GroupⅢdo right after watching the artworks?C
A.Watch the talent show.
B.Prepare for a performance.
C.Taste food that students make.
D.Compete in the Olympic events.
31、For what purpose is the festival most probably held?D
A.To improve students?artistic talent.
B.To make students more physically strong.
C.To make students more creative in making foods or performing.
D.To help students learn about ancient Greek and Roman cultures.

分析 文章大意:这篇短文是一个关于希腊、罗马节的通知,里面给学生们准备了各种各样的活动,如奥运会项目、制作希腊和罗马食物、创作艺术品、改编希腊.罗马神话或歌曲并表演.通过这些活动,可以让学生们了解希腊和罗马的文化.

解答 29.C 推理判断题.根据you will take part in at least ONE of the following activities.可知A选项与文意不符;根据Rewrite your favorite Greek myth(神话) by using modern language,or change the words of a popular song to tell a Greek or Roman story.Send your creative ideas to your English teacher for agreement.可知,改写希腊神话或歌词的是学生,不是老师,故B不对;根据短文的第三个活动的内容可知,博物馆里展示的艺术品不是学生们自己制作的.故D与文意不符.根据You may make American food,but be sure to give it a special,mythological(神话的) name.可知C选项和文意是相符的,故选C.
30.C 细节理解题.根据短文中给出的时间表可知,学生们分成三个组,每个组可以按照这个时间表的安排,选择去哪里,干什么.根据第三组的安排可知,参观完艺术品之后,他们应该是去Library Food Court,去品尝学生们做的食物.故选C.
31.D 推理判断题.这篇短文是一个关于希腊、罗马节的通知,里面给学生们准备了各种各样的活动,如奥运会项目、制作希腊和罗马食物、创作艺术品、改编希腊.罗马神话或歌曲并表演.从这些活动中我们可以看出,通过这些活动,可以让学生们了解希腊和罗马的文化.故选D.

点评 解答此类题,需根据题意,根据不同的题型用不同的办法.例如细节理解题,需要根据题目在文中找到准确的句子进行判断.推理判断题要根据相关的几个语句来推理判断.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.Who wants to learn to make dumplings?(  )
A.JimB.Jim’s motherC.Ann

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.What will they do on Saturday evening?(  )
A.Go to the parkB.Go to the shop
C.Go to the concert   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.What time does the earliest train to Wuhan leave tomorrow morning(  )
A.At 9:00.B.At 10:00C.At 11:00

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.Why didA lice feel sad one day?(  )
A.She argued with MaryB.Mary laughed at her
C.She didn’t do well in the test   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.A.听句子
根据所听句子的内容和所提的问题,选择符合题意的图画回答问题,并将答题卡上对应题目所选的选项涂黑.每小题听一遍.
l.What does John usually do in the morning?

2.Which festival is the speaker talking about?

3.What does Peter like to eat after lunch?

4.Where is Mary going this weekend7

5.How did Barry feel when he heard the news?

B.听对话
回答每段对话后面的问题,在每小题所给的三个选项中选出一个最佳答案,并将答题卡上对应题目所选的选项涂黑.每段对话听两遍.
听第一段对话,回答第6小题.
6.How is the weather now?
A.Windy              B.Snowy                      C.Cloudy
听第二段对话,回答第7小题.
7.When will the man come back?
A.In October.B.In November.C.In December.
听第三段对话,回答第8小题.
8.What does the woman d0?
A.A story writer.B.A sports reporter.C.A football coach.
听第四段对话,回答第9小题.
9.Why did the man get a stomachache?
A.Because he had some iced tea after doing sports.
B.Because he drank much iced water after doing sports.
C.Because he ate too much ice cream after doing sports.
昕第五段对话,回答第10小题.
10.What is Kati interested in?
A.Cooking.B.Teaching.C.Learning Chinese.
听第六段对话,回答第11-12小题.
11.Which room would the man like?
A.A double room facing the lake.
B.A single room facing the garden.
C.A double room facing the garden.
12.What does the man want to do first?
A.Pay for the room.B.Check in at the hotel.C.Have a look at the room.
听第七段对话,回答第13-15小题.
13.Where did the woman buy the glasses?
A.In a store.      B.On the Internet             C.In a supermarket.
14.What's special about the glasses?
A.There is a camera and a computer inside.
B.There is a GPS and a video camera inside.
C.There is a smart phone and a recorder inside.
15.How soon will the man get the glasses?
A.In two days.    B.In three days.    C.In five days.
C.听短文
请根据所听内容,在每小题给出的三个选项中,选出一个能完成句子的最佳答案,并将
答题卡上对应题目所选的选项涂黑.短文听两遍.
16.________ set up the radio station in Sunshine Village in 2010.
A.The speaker              B.Five students               C.Some villagers
17.The villagers can hear the weather report and the news at______.
A.7:00 am                 B.7:30 am                    C.8:00 am
18.Children can get some information about_______on Saturday nights.
A.the village culture         B.the radio station              C.personal s afety
19.The radio station welcomes visitors by _______.
A.talking about farming      B.introducing the village         C.playing songs
20.Julie has to leave the radio station because_______.
A.she wants to relax herself   B.she will go to high school   C.it will be closed
D.听填信息
你将听到的是一篇关于为度假而购物的短文,请你根据所听内容填写下面的信息卡,并将答案写在答题卡相应题目的答题位置上.短文听两遍.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.A.I like it.B.I'm fine.C.It's cold.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.他和他的同学都不喜欢放学后补课.(Neither…nor…)Neither he nor his classmates like taking extra classes after school..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.My little brother is ill,so I have to          him.(  )
A.look afterB.look forC.look up

查看答案和解析>>

同步练习册答案