精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
12.根据短文内容,回答问题
You may know the song Happy Birthday very well.But do you know about its writer?It was written by an American girl.And now she has become one of the richest women.When she was a child,she was poor.Once some of her friends invited her to take part in their birthday party.She was pleased but sad because she had not enough money to buy presents for them.
"The party is coming soon.Now I have little money."Tears ran down her eyes.
Later that night she was in bed,thinking about the presents when the door opened and in came her grandma."What happened?"her grandma asked.Hearing the girl's story,she said,"Don't worry!Let me help you.How about singing a song together?Happy birthday to …"What a beautiful song!They sang and sang.Suddenly she woke up.It was a dream!She decided to write it down at once and sing it to her friends at the party.
When she sang the song at the party the next day,her little friends were very happy."How beautifully you are singing!We haven't heard such a song before.Thank you for giving us the special present."said one of them.And they learnt to sing it together.Later the girl became well-known in America.
96.Where does the writer of the song Happy Birthday come from?
She comes from America/America/She is from America
97.Why was the girl sad when her friends invited he to their birthday party?
Because she had not enough money to buy present for her friends.
98.Who helped her in her dream one night?
Her grandma/Her grandma helped her in her dream one night
99.What did she do at their friends'birthday party the next day?
She sang the song at the party the next day./She sang the song
100.Did she become famous later?
Yes,she did..

分析 本文是一篇人物故事类短文.本文主要介绍了《生日快乐》这首歌的词作者----一个美国的女孩,她还是一个孩子的时候,很贫穷,现在变得很富有了.有一次,一些好朋友邀请她参加朋友的生日晚会,她却由于没有钱买礼物而犯愁.躺在床上思考怎么参加朋友的晚会的时候,奶奶进来了,奶奶了解了情况之后,就提议唱着歌去参加晚会.她突然醒了,原来是一场梦,她立刻就把歌曲写下来.在朋友生日晚会上,朋友们听了她的歌之后,都感到很高兴,纷纷赞叹,多么好听的歌曲啊!他们在一起唱啊,唱啊,后来这个女孩在美国变得众所周知了.

解答 96.答案:She comes from America/America/She is from America.细节理解题.根据"It was written by an American girl."可知《生日快乐》这首歌的词作者是美国人,或者说来自美国,所以答案为
She comes from America/America/She is from America.

97.答案:Because she had not enough money to buy present for her friends.细节理解题.根据"She was pleased but sad because she had not enough money to buy presents for them."可知由于没有足够的钱买礼物而感到难过,由于是用why来提问的,所以要用because来回答,故答案为Because she had not enough money to buy present for her friends.

98.答案:Her grandma/Her grandma helped her in her dream one night.细节理解题.根据"Later that night she was in bed,thinking about the presents when the door opened and in came her grandma."What happened?"her grandma asked.Hearing the girl's story,she said,"Don't worry!Let me help you.How about singing a song together?Happy birthday to …"What a beautiful song!They sang and sang.Suddenly she woke up.It was a dream!"可知是她的祖母在一个晚上的梦里帮助了她,所以简略答案为Her grandma.完整的答案是Her grandma helped her in her dream one night.

99.答案:She sang the song at the party the next day./She sang the song.细节理解题.根据"When she sang the song at the party the next day,her little friends were very happy."可知她在第二天的晚会上唱了这首歌曲,所以答案为She sang the song at the party the next day.简略的答案为She sang the song.

100.答案:Yes,she did.细节理解题.根据"Later the girl became well-known in America."可知这个女孩后来闻名全美国,所以这个问题的答案是肯定的,所以答案为Yes,she did.

点评 首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目,从短文中找出相关信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.Is there alibrary (图书馆)in your school?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

3.You can buy chewing gum in nearly every country of the world.①But it wasn't always like that.
The American Indians were the first people to chew gum.Thisgum came from a special tree that grew on their land.In 1848,a sailor called John Curtis began selling it.He was the first person to sell chewing gum.The gum he sold cost just a few cents for two pieces.It became popular very quickly even though it was very hard to chew.
②Nowadays,other things are added to the gum to make it soft and sweet.
By 1890,there were hundreds of different chewing gums.The most famous name in chewing gum,however,is probably William Wrigley.He spent a lot of money in advertising and even sent free pieces of gum to children on their birthdays.③He also said that chewing gum helped people work better and that it stopped people from feeling tired.
Although today many millions of people chew gum,not everyone thinks it is a good thing to do.Many people think it is dirty. The Singapore government does not allow people to buy chewing gum.One reason for this is that when some people have chewed all
the taste out of their piece of gum,they take it out of their mouths and put it on to the backs of seats or other places.
71.请将①处翻译成汉语.但是过去并非如此.
72.请根据②处内容完成下面句子.(每空一词)
People make chewing gum soft and sweetbyaddingsomething to it.
73.把③处改为直接引语.(每空一词)
He also said",Chewing gumhelps people work better and itstops people from feeling tired."

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.Our Open Day _________ 10October.(  )
A.amB.isC.areD.be

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.In the past few years there ______ great changes in my hometown.(  )
A.have beenB.wereC.had beenD.are

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.They paid ______ money for the machine than I had expected.(  )
A.muchB.fewerC.manyD.more

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.With four gold medals around her neck,the 18-year-old girl,Chinese gymnast Sui Lu was one of the"shiniest"stars at the Guangzhou Asian Games in 2010.
She started training in gymnastics at the age of 3and joined the national team in 2005.
The Hunan girl first drew people's attention when she got two gold medals at the 2008national championships in Tianjin Everybody thought she would go to the Beijing Olympics,but Sui failed.The failure turned Sui into a quieter,but more hard-working person.She proved herself again with two gold medals at the 11th Chinese National Games.
But life is full of ups and downs.During the following two World Championships,Sui wasn't in shape,so her only medal was a team bronze(铜牌).
Now,Sui's dream is to go to the 2012London Olympics."I've never been to the Olympics,"said Sui."I will try my best to get the chance to go to London and I won't give up until the last moment."

71. Sui Lu wonCgold medals at the Guangzhou Asian Games.
A.two        
B.three        
C.four        
D.five
72.When did Sui Lu join the national team?A
A.In 2005.
B.In 2008.
C.In 2009.
D.In 2010.
73.People began to pay attention to her because she won atB.
A.the Beijing Olympics        
B.the 2008national championships
C.the 2010Guangzhou Asian Games 
D.the 11th Chinese National Games
74.In the passage,the underlined word"shape"meansD.
A.体形     
B.形状              
C.形态        
D.状态
75.The best title of the passage should be"C".
A.A girl who is very quiet        
B.A girl who cares about herself
C.A girl who never gives up        
D.A girl who is always successful.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.Ivan is an Englishteacher (教师).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.When an earthquake happens,we should run tosafety (安全) as quickly as possible.

查看答案和解析>>

同步练习册答案