精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
8.Do you still get free plastic bags from the supermarkets?Things have changed.
China has banned(禁止)free plastic bags at shops and supermarkets,and people have to pay for using plastic bags.The rule started on June 1.It came because our country tried to make litter less.Making super-thin(超薄)plastic bags has also been banned.
The Chinese once used about 3,000,000,000plastic shopping bags a day,and they have caused pollution of the environment.The bags have become a main cause of plastic pollution because they are easy to break and people throw them away here and there.So the Chinese people are encouraged to bring their own bag for shopping.
What kind of shopping bag is the best to bring?Some students in Chongqing have a good idea.They make their own shopping bags.They use old clothes to make cloth bags(布袋).And send them to their parents as presents.They also ask their parents and friends to use cloth bags instead of plastic ones.They think it is their duty to protect the environment.

46.People in China have toCnow.
A.throw plastic bags here and there
B.use free plastic bags
C.pay for using plastic bags at shops and supermarkets
47.China made this rule because plastic bags were bad for theA.
A.environment            
B.litter      
C.shops
48.The Chinese people are encouraged to bringC for shopping.
A.super-thin plastic bags              
B.free plastic bags
C.their own bags
49.Some students in ChongqingB.
A.ask their parents to make cloth bags
B.make cloth bags themselves
C.buy cloth bags for their parents
50.What's the main idea of this article(文章)?C
A.Making super-thin plastic bags has been banned in China.
B.The bags have become a main cause of plastic pollution.
C.To protect the environment,free plastic bags have been banned in China.

分析 这篇短文主要讲述的是为了保护环境,中国禁止使用免费的塑料袋.过去,中国人一天可以使用3,000,000,000个塑料袋,这对环境是极大的污染.所以应鼓励人们外出购物时带自己的袋子.重庆的一些学生还想到了另一个好主意,就是用旧衣服制成布袋.

解答 答案:46.C 细节理解题.根据第二段第一句话China has banned(禁止)free plastic bags in  shops and supermarkets,and people have to pay for using plastic bags.中国已经禁止在商店或超市里提供免费的塑料袋,人们需要花钱来购买.可知人们需要花钱来购买塑料袋.故选C.
47.A 细节理解题.根据第三段第一行句子they have caused pollution of the environment.塑料袋的使用给环境造成了污染.可知使用塑料袋会对环境有害.故选A.
48.C 细节理解题.根据第三段第二行句子So the Chinese people are encouraged to bring their own bags for shop ping.所以中国人被鼓励自备购物袋.可知人们被鼓励去购物时带自己的袋子.故选C.
49.B 细节理解题.根据最后一段第一行句子Some students in Chongqing have a good idea.They make their own shopping bags.They use old clothes to make cloth bags,and send them to their parents as presents.重庆的一些学生们自己制作购物袋.他们用旧衣服制成布袋,把他们作为礼物送给自己的父母.可知重庆的学生们是自己制作布袋.故选B.
50.C主旨归纳题.根据整篇文章内容及其第二段第一句话China has banned(禁止)free plastic bags in shops and supermarkets,and people have to pay for using plastic bags.中国已经禁止在商店或超市里提供免费的塑料袋,人们需要花钱来购买.可知这篇短文主要讲述的是为了保护环境,中国禁止使用免费的塑料袋.可知中国禁止使用免费的塑料袋.故选C.

点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.
 be   leaf   act   arrive  meat    interest
1.We know he isarrivingnext Sunday.
2.Thereis a ruler and some pencils in my pencil case.
3.Koalas get up and eatleaves at night.
4.His favoriteactor is Jet Li.
5.I think English is veryinteresting.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.When the students arrived there out of _______,the train _______ for about five minutes.(  )
A.breathe,has leftB.breath; had left
C.breathe; has been awayD.breath; had been away

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.Thanks         me!(  )
A./B.to tellC.to tellingD.for telling

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.用方框中所给单词的适当形式填空.每个单词限用一次.
spell  we  one  photo  this
41.Mike and Bob areourgood friends.
42.This is my friend.Herfirstname is Linda.
43.These pencils are in the drawer.
44.Here are twophotos (photo) for you.
45.How do youspell it?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.There are more than ___________ people in Beijing.(  )
A.15 millionB.15 millionsC.millions ofD.15 millions of

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.____my surprise,LiQing is______the swimming team.(  )
A.To;onB.To; inC.For; inD.With;on

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.Everyone (每个人) is here.Let's start.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

18.I'm Jenny.Today is Children's Day.It is on ①J______ first.I get many gifts(礼物) from my family.Do you want to have a look?I like toy bears very much.I have five toy bears in my room.My mother buys another(又一) brown bear for me today.Now Six of them are not the same,but they are very cute.I like them.
My uncle gives me a new pencil box.②There's an interesting picture on it.③________It is only ten dollars.
My sister buys a red toy car for me.I like cars very much.My sister is so nice.Green is my favorite color.But I like the car best.
The diary(日记) book is from my grandmother.I like writing a diary in the evening.I want to be a writer when I grow up.

71.请根据首字母提示在①处填上适当的单词,使句子的意思完整.(答题时需完整单词)June
72.请选出能填入③处的句子:A
A.My uncle buys it in Canada.
B.My Uncle makes it.
73.What's Jenny's favorite color?(one word)Green
74.Who gives Jenny the diary book?(Two words)Jenny's grandmother
75.请把②句划线部分翻译为汉语.有一张有趣的照片在上面.

查看答案和解析>>

同步练习册答案