精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
14.Mr.White works in an office.He liked reading in bed when he was at school.It was bad for his eyes and now he is near-sighted.But he wouldn't want anybody else to know about it and he never wears a pair of glasses.It often brings him some trouble.
One winter morning he was sent to a village school on business.He got off a bus at a stop in a small town.Then he had to walk there.The road to the village wasn't smooth.There were stones here and there.He fell over several times and it made his clothes very duty.At last he got to the village.Suddenly it began to blow strongly and it got much colder.His hat was blown off while he was looking for the school.He had to run after it but he couldn't catch it.He was wondering why his hat ran into a house as if it had legs.And then he ran into the house,too.
A big woman appeared and stopped him by shouting angrily,"What are you running after my hen for?"

41.According to the passage,which of the following is true?D.
A.Mr.White wears a pair of glasses.
B.Mr.White works in a village school.
C.Mr.White likes reading in bed in his office.
D.Mr.White often has some trouble because of his near sight.
42.What was the weather like when Mr.White was walking to the village school?B.
A.It was warm.B.It was windy.C.It was fine.D.It was cool.
43.Mr.White couldn't get his hat becauseC.
A.his hat had legs                  B.his hat was the big woman's
C.he couldn't see his hat at all        D.he couldn't run as fast as his hat.

分析 文章大意:
怀特先生在办公室工作,因为在上学时,喜欢在床上看书,所以近视了.为了不想让别人知道这件事,他不戴眼镜,但是总是给他带来很多麻烦.
有一次他去一个小乡村,下车后必须步行,路上有很多石头,他几次摔倒.又刮起了风,把他的帽子刮飞了,他追帽子,结果最后追了一只鸡.

解答 41.D 细节理解题.根据he never wears a pair of glasses.It often brings him some trouble可知,"他不戴眼镜,但是总是给他带来很多麻烦",故选D.
42.B 细节理解题.根据At last he got to the village.Suddenly it began to blow strongly and it got much colder可知,"最后达到村子,却突然刮起了大风",故选B.
43.C 推理归纳题.根据 A big woman appeared and stopped him by shouting angrily,"What are you running after my hen for"可知,"一个女人出现了,生气地大喊为什么追她的鸡",所以推断他根本没看见自己的帽子,而是把鸡看成了自己的帽子",故选C.

点评 对于阅读理题,首先指导学生速读全文,抓住中心主旨大意;然后细读小题,捕获相关的信息,做出合理的推断.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.     the teacher,I've made great progress.(  )
A.Thank youB.ThanksC.Thanks to

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.---Hello,Lisa.What's the matter?
 I _________ find my mobile phone._________ you seen it?(  )
A.couldn't; DidB.can't; HaveC.need; HadD.must; Are

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

2.A:Hi,Tony.Why are you in such a hurry?(71)F
B:I lost my bag.I remember I put it beside the playground.
A:Really?When did you notice it was gone?
B:(72)E
A:Bad luck!Is there anything important in your bag?
B:Yes.(73)C
A:Don't worry.I can help you look for it.
B:Thank you so much!But what shall we do next?
A:(74)B
B:Good idea.Do you know where it is?
A:(75)D Maybe we are lucky to find it there.
B:I hope so.Let's go there and have a look now.
A.Whose bag is this?
B.Let's go to the Lost and Found office.
C.My wallet is in the bag.
D.It's on the first floor in the office building.
E.Half an hour ago.
F.What's the matter?
G.What can I do for you?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.Our school is so famous that _______ people come and visit it every term.(  )
A.hundredB.hundredsC.hundred ofD.hundreds of

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.A:Where did you go last weekend?
B:(76)I went to old people's home.
A:But you told me you wouldn’t go there.You said it was dirty.(77)Why did you go there then?
B:Er,you know,I didn’t want to go there first.But most of my friends went,so I went with them.
A:I see.(78)What did you do there?
B:I told the old people something interesting around us.
A:(79)How did you feel?
B:I had fun and felt happy.
A:(80)That's great. Next time,I’ll go with you.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.-You don't look well,Don!You'd better see your doctor.
-I              ,but he said there was nothing wrong.(  )
A.willB.wouldC.hadD.have

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.--What a dean and bright classroom,isn't it?
--Yes,it's always clean and bright because it        every day.(  )
A.cleansB.cleanedC.is cleanedD.was cleaned

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.We spent much time _______ English last Sunday.(  )
A.to practice speakingB.practicing to speak
C.practicing speaking   

查看答案和解析>>

同步练习册答案